m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Image Alt

Formaliteiten

Welke documenten heeft u allemaal nodig voor deze reis?

  • Een reispas dat nog 6 maand geldig is na retour
  • Minstens 2 blanco pagina’s in de reispas
  • Visum : ja –  Visa kunnen niet meer bij aankomst op de luchthaven worden aangevraagd, maar enkel via de eCitizen-website (www.evisa.go.ke), en dit ten laatste 2 weken vóór vertrek.
  • Covid19-paspoort (vaccinatiekaart), indien reeds gevaccineerd
  • Bijstandsverzekering

 

Reizigers die vanuit België naar Kenia willen reizen, moeten een negatieve COVID-19-test van minder dan 96 uur voorleggen en worden vrijgesteld van quarantaine als ze bij aankomst of tijdens de vlucht geen symptomen vertonen. Passagiers moeten voor hun aankomst een formulier invullen, zodat er contact met hen kan worden opgenomen als er bij aankomst een positief geval zou worden ontdekt (https://ears.health.go.ke/airline_registration/(externe link)). Deze maatregelen gelden ook voor transitpassagiers.

Om geaccepteerd te worden, moeten COVID-19-tests van aankomende en vertrekkende passagiers kunnen worden geauthenticeerd en geverifieerd via het “Trusted Travel Initiative(externe link)” (TT). De Keniaanse laboratoria die deel uitmaken van dit initiatief kunnen worden teruggevonden op de website van de Kenya Civil Aviation Authority(externe link).

Na hun test ontvangen reizigers een sms en een e-mail met een link waarmee ze een Trusted Travel Test Code kunnen genereren op de website Trustedtravel.panabios.org(externe link).