m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Image Alt

Costa Rica

Costa Rica

Costa Rica betekent letterlijk ‘Rijke kust’ en heeft een indrukwekkend, gevarieerd landschap.

Berglandschap

Een groot gedeelte van het land bestaat uit bergland. Belangrijkste element is de bergketen die van noordwest naar zuidoost het land doorsnijdt. Ze bestaat uit de vulkanische Cordillera de Guanacaste, de Cordillera de Tilarán, de Cordillera Central en in het zuiden de Cordillera de Talamanca.

Tussen de laatste ketens ligt een centrale hoogvlakte, de Valle of Meseta Central. Hier wonen ook de meeste Costa Ricanen en ligt op 1300 meter hoogte de hoofdstad San Jose. Het kustgebied langs de Stille Oceaan is heuvelachtig, met hier en daar kleine kustvlakten, baaien en schiereilanden.

Een paradijs voor natuurliefhebbers

Costa Rica telt meer dan 30 natuurreservaten, die vaak al tientallen jaren bestaan. Meer dan 1/5 van zijn oppervlak heeft het land aangewezen als beschermd natuurgebied. Dit is hetzij als nationaal park of bio-sfeerreservaat, als indianengebied of als regio op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Hierdoor is Costa Rica ontdekt door het ecotoerisme en oefent het een grote aantrekkingskracht uit op biologen.

Costa Rica is ook bekend voor zijn diversiteit aan fauna en flora. Enkele dieren uit hun dierenrijk zijn de luiaard, de doodskopaapjes, de quetzal,…Naast de bekende jaguar leven in Costa Rica ook de poema, ocelot, margay, en jaguarundi.
Andere roofdieren zijn de neusbeer of coati’s, de wasbeer en de rolstaartbeer of kinkajoe.
De grootste zoogdierorde in Costa Rica is die van de vleermuizen, waarvan er ca. honderd soorten voorkomen. Met meer dan 800 vogelsoorten, waarvan 200 trekvogels, is Costa Rica een waar walhalla voor vogelaars. De nationale vogel van Costa Rica is de onopvallende Grays lijster.

Enkele hoogtepunten

  • Hoofdstad San José.
  • Paradijselijke stranden aan de Pacifische kust.
  • Spannende junglebelevenis in Corcovado Nationaal park.
  • Zeldzame dieren zoals luiaarden, doodskopaapjes, quetzals, …
  • Mooie mix van eenvoudige hotels en prachtige charme B&B’s en adembenemende eco-lodges.

 

 

 

 

Costa Rica is like a fresh herb. Savory, full of life, and healing, wholistically.

– Shema Yoshi –