m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Image Alt

Oman

Oman

Oman is een van de parels van het Midden-Oosten, gelegen op het oostelijke puntje van het Arabisch Schiereiland.

Reizigers worden er vriendelijk ontvangen door de gastvrije bevolking. Steden als Muscat en Nizwa dompelen u onder in bezwerende geuren en kleuren. Oman biedt de rust en eindeloze pracht van de woestijn, met zandkastelen en onderbroken door bergen en vruchtbare oases met dadelplantages. U ontdekt ook eeuwenoude forten en Ottomaanse kastelen, en kleurrijke steden met gezellig drukke souks.

Een van Oman’s oudste en mooiste steden is Nizwa, waar u volop kan proeven van het Omaanse leven. Het Nizwa Fort van imam Sultan bin Saif al Ya’arubi uit 1668 is zelfs het grootste van het hele Arabisch Schiereiland. In de buurt ligt ook het Jabreen kasteel, het paleis van de Iman, uit de 17eeeuw.  Het wordt beschouwd als één van de best bewaarde Ottomaanse kastelen, met schitterende plafondschilderingen en kunstzinnig gesneden houtwerk.

Ontspannen kan op de heerlijke stranden aan de Golf van Oman, o.a. in Mussanah. Aan de stranden van Ras al Hadd kan u tijdens een avondlijke excursie zelfs de reusachtige groene zeeschildpadden bewonderen die eieren komen leggen.

Enkele hoogtepunten

  • Nizwa, de oude hoofdstad van Oman.
  • Woestijntocht met overnachting onder de sterren.
  • Relaxen aan de Golf van Oman.
  • Het Ottomaanse Jabreen kasteel.
  • Natuurpracht met woestijn, bergen en oases.

 

 

 

The impulse of travel is one of the hopeful symptoms of life.

– Agnes Replier –