m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Image Alt

China

China

China is door haar omvang en geschiedenis uiteraard het land bij uitstek voor een uitgebreide rondreis. Met haar anderhalf miljard inwoners spreekt het land tot ieders verbeelding. De tweede grootste economische macht ter wereld heeft een rijk verleden dat ver teruggaat tot in de tijd van de Zijderoute. Als bakermat van één van de oudste beschavingen ter wereld biedt China reizigers een waaier aan boeiende culturen, een wonderlijke fauna en flora en een verscheidenheid aan historische rijkdom die getuigen van het roemrijke Chinese verleden.

China biedt van noord tot zuid een resem culturele en natuurlijke bezienswaardigheden. Het bezoek aan De Grote Muur en het terracottaleger in Xian zijn onvergetelijk. Ook de grote steden bieden oneindig veel moois: Beijing, Xian, Chengdu, Yangshuo. Hong Kong, de ‘geurige haven’, genoemd naar de handel in welriekende wierook, is een metropool waar je weg van de hedendaagse drukte ook rust kan vinden in Boeddhatempels of op een van de tientallen kleine eilanden vlakbij.

Natuurpracht ontdek je o.a. langs de beroemde rijstterrassen van Longji, de ‘Rug van de Draak’, ook wel het achtste wereldwonder genoemd, met prachtige pittoreske dorpjes. Of trek op avontuur in de ruige Himalaya, de eindeloze Gobiwoestijn of in de wilde bamboebossen waar zeldzame panda’s leven. Het bekendste natuurgebied van het land, het feeërieke karstgebergte rond Guilin en Yangshuo in het zuiden van het land, mag ook niet ontbreken. Bij Yangshuo maak je een tocht op een bamboevlot en vaar je tussen steile, groene karstgebergtes in de sprookjesachtige natuur.

Enkele hoogtepunten

  • De Chinese Muur.
  • Terracottaleger van Xian.
  • De oude gezellige binnenstad van Pinyao
  • Metropolen Beijing, Shanghai,…
  • Prachtige en unieke fauna en flora, te veel om op te sommen.

 

 

 

 

千里之行,始於足下.
(the journey of a thousand miles begins with a single step)

– Laozi –