m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Image Alt

Reizen in en rond Europa

Azoren - Baltische staten - Griekenland - Georgië - Turkije

AZOREN

De Azoren vormen een eilandengroep en liggen midden in de Atlantische Oceaan. De eilanden, allemaal van vulkanische oorsprong, behoren tot Portugal. Deze prachtig gelegen eilandengroep bestaat uit negen eilanden, waaronder Corvo en Flores, en hebben een totale oppervlakte van 2247 km2. De Azoren zijn de ideale locatie voor een ontspannen natuurvakantie zonder veel toerisme. De natuur op de eilanden is prachtig en ongerept.

  • Beste reisperiode voor de Azoren zijn de maanden mei tot en met september. De temperatuur in de winter bedraagt gemiddeld 17°, en in de zomer 24°.

 

BALTISCHE STATEN

De Baltische staten bestaan uit Letland, Estland en Litouwen. Letland neemt het voortouw op vlak van toerisme, maar Estland volgt in hun voetsporen.

Je kan deze beide landen perfect combineren, maar voorzie zeker een 16-tal dagen om ten volle te kunnen genieten van al het moois van moeder natuur. Beide landen hebben enkele pareltjes van nationale parken, en hebben (nog) geen platgetreden paden.

Litouwen bieden wij voorlopig nog niet aan.

  • Beste reisperiode : mei tot en met september.

 

GEORGIË

Met haar gezellige, charmante hoofdstad, Tbilisi, prachtige natuur met bergen boven de 5000 m, uitgestrekte valleien en een cultuur die de perfecte mix is van Azië en Europa, is dit een van de topbestemmingen van Europa. Geniet even mee en verdiep je in de voorbeeldrondreis.

  • Beste reisperiode : mei tot en met oktober.

 

GRIEKENLAND

Met Griekenland kunnen we heel wat kanten op. U kan kiezen voor een island hopping op de Ionische eilanden, de Cycladen, Noord-Egeïsche eilanden en de minst bekende Saronische eilanden. Eventueel te combineren met Athene en dan heeft u de ideale mix van cultuur en vakantie.  Het vasteland van Griekenland zit natuurlijk vol geschiedenis, en met een self drive kunt u alle kanten op, zoals de Peloponessos, Sterea Ellada (o.a. Delphi), of Thessalië met z’n 23 Metéorakloosters. Alle regio’s zijn helemaal verschillend en buiten het hoogseizoen treft u heel weinig bezoekers aan.

  • Beste reisperiode : mei tot en met oktober.

 

TURKIJE

Turkije heeft wat moeilijke tijden achter de rug op vlak van toerisme, maar stilletjesaan krabbelt het terug recht, en terecht!

Adembenemende landschappen, een zeer rijke cultuur, enkele fantastische langeafstands wandelroutes, de miljoenenstad Istanbul en het interessante binnenland van Centraal-Anatolië, zijn maar enkele hoogtepunten van dit enorm uitgestrekte land.

Turkije is een zeer gevarieerde bestemming en op amper 4 uur vliegen van Brussel.

  • Beste reisperiode : mei, juni, september, oktober.

Enkele hoogtepunten

  • Azoren : hét paradijs voor natuurliefhebbers. Geniet van de prachtige natuur, met valleien, geisers, kratermeren, grillige rotskusten, bloemenvelden en vulkanen.
  • Baltische staten : off the beaten track bestemming, Riga en Tallinn, wandelen, fietsen, genieten.
  • Griekenland : perfecte mix van cultuur en natuur, Athene, Peloponnesos, island hopping.
  • Georgië : Tbilisi, heerlijk eten, cultuur en avontuur. Uitzonderlijke bestemming.
  • Turkije : Groots Istanbul, Cappadocië, Pamukkale, ontelbaar veel archeologische sites en Unesco werelderfgoed.