m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Image Alt

Namibië

Namibië

Namibië ligt in zuidelijk Afrika en is van een ongekende pracht. Het land is nog puur aan cultuur en authentieke tradities en gebruiken. Het indrukwekkende Etosha wildpark, Walvisbaai, de Fish River Canyon, de Epupa watervallen, Lüderitz Swakopmund, de Sossusvlei, de ruige Namibische woestijn, hoofdstad Windhoek en tal van andere buitengewone plekken zijn te bewonderen. Namibië is een ietwat apart woestijnland waarin verschillende interessante culturen van kleurrijke volkeren afgewisseld worden met prachtige natuur. Dat Namibië ook een kolonie is geweest van Duitsland is af en toe nog goed te zien.

Midden in Namibië ligt de hoofdstad Windhoek. Het is een kleine stad gelegen in een heuvelachtig gebied met veel warmwaterbronnen. In de grote straten tref je hier en daar nog wat Duitse gebouwen aan, maar de Afrikaanse sfeer is overduidelijk aanwezig.

In het zuidoosten van Windhoek ligt de gigantische Kalahariwoestijn, over een gebied van 900.000 vierkante kilometer. De Kalahari is geen uitgedroogde zandvlakte, want er kan soms heel wat regen vallen, waardoor de droge vlaktes veranderen in natte en groene gebieden. Samen met de kleurrijke zandduinen geeft dit prachtige beelden. Deze woestijn is leefgebied voor veel wild. Antilopen zoals de oryx, springbok en koedoe, maar ook luipaarden en cheeta’s voelen zich hier veilig. Tijdens een gamedrive kom je alles te weten over het woestijnleven.

In het Namib-Naukluft National Park in Namibië ligt de wereldberoemde Sossusvlei. Hoge rode zandduinen omringen deze kleivallei. Door meerdere overstromingen van de rivier Tsauchab heeft de vallei haar kenmerkende vormen gekregen.

Om de Namibische cultuur echt te beleven, verdiepen we ons in het leven van de Himba’s, een bevolkingsgroep die leeft in het noordwesten van Namibië. Hoewel de cultuur van de Himba’s erg oud is en niet meer van deze tijd, leven er nog ongeveer 6000 Himba’s in Namibië. Ze leven als nomaden, volgen hun vee en hebben geen vaste woonplaats. Het uiterlijk van een Himba is erg belangrijk. Ze smeren hun huid in met modder als bescherming tegen de zon, hun haren smeren ze vol met geitenvet en kleurstoffen. Het uiterlijk geeft ook hun status aan. Getrouwde vrouwen dragen meestal een kroontje van geitenvel en ongetrouwde vrouwen hebben vaak een klein gebogen staartje op hun hoofd.

Enkele hoogtepunten

  • De Kalahariwoestijn ontdekken.
  • Leven als een Himba.
  • De indrukwekkende Sossusvlei.
  • Hoofdstad Windhoek.
  • Smullen van de Namibische wildkeuken.

 

 

“What makes the desert beautiful is that somewhere it hides a well.”

– Antoine de Saint-Exupery –