m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Image Alt

Mexico

Mexico

Mexico heeft de grootste Spaanstalige bevolkingsgroep ter wereld en staat bekend om haar rijke culturele geschiedenis.

Een land vol hoogtepunten

Het schiereiland Yucatán is misschien het meest geliefd onder toeristen, maar eigenlijk is heel Mexico een grote schatkamer en een aaneenschakeling van hoogtepunten. De archeologische Mayasites en de kleurrijke koloniale steden San Cristóbal en Oaxaca. De metropool Mexico-stad en Teotihuacán met Aztekentempels- en piramides. Maar ook berglandschappen, woestijngebieden, regenwouden, en heerlijke paradijselijke stranden.

Oaxaca de Juárez is een stad in de zuidelijke Sierra Madre. Op weg naar Oaxaca kom je langs de spectaculaire actieve vulkaan Popocatépetl en de hoogste vulkaantop van Mexico, de Pico de Oziraba. De stad zelf staat bekend om haar kleurrijke binnenstad, die sinds 1987 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.
Niet zo ver van Oaxaca ligt de ruïnestad Monte Albán. De terrassen, dammen, kanalen, piramides en heuvels van Monte Albán zijn uitgehouwen uit de berg en vormen een indrukwekkende panorama.

San Cristóbal de las Casas is een stadje in de hooglanden van Chiapas en staat bekend om haar koloniale gebouwen. Het grootste gedeelte van de inwoners van San Cristóbal bestaat uit afstammelingen van de Maya’s.
Palenque is ook een archeologische Mayasite, die bekend staat om haar goed bewaard gebleven reliëfs en inscripties in de ruïnes.

Mayatempel Chichén Itzá

Een ander bekende archeologische site en één van de zeven moderne wereldwonderen is het Mayacomplex Chichén Itzá, dat sinds 1988 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het complex is één van de meest bezochte Mayasites in Mexico. Chichén Itzá was het grootste Mayacentrum van het schiereiland Yucatán en gedurende de geschiedenis hebben verschillende volkeren er hun invloed nagelaten. Het complex wordt gedomineerd door de piramidevormige El Castillo, ook wel bekend als de Tempel van Kukulcan. Daarnaast biedt het complex een verzameling aan stenen overblijfselen van tempels, piramides, tombes en zelfs sportvelden.

Enkele hoogtepunten

  • De miljoenenstad Mexico City.
  • Teotihuacán met Aztekentempels en -piramides.
  • Mayacomplex Chichén Itzá en de tempels van Palenque.
  • De kleurrijke binnenstad van Oaxaca de Juárez.
  • Prachtige koraalriffen en paradijselijke stranden.

 

 

 

Viajar por México es enamorarte a cada paso.

– León, Guanajuato –