m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Image Alt

Cambodja

Cambodja

Cambodja associëren veel reizigers meteen met het wereldberoemde tempelcomplex Angkor Wat, een van de zeven wereldwonderen, in Siem Reap. De schoonheid, grootte en schitterende afwerking van deze tempels zijn onvergetelijk. Maar het land heeft nog veel meer moois te bieden.

Divers Cambodja

Ontdek in Cambodja de mysterieuze tempelsteden, de hoofdstad Phnom Penh, prachtige koningspaleizen, traditionele vissersdorpjes, verlaten stranden, prachtige Nationale Parken en de ongerepte jungle. Het is prachtig wandelen door de Cardamom Mountains, rivierdolfijnen spotten in Kratie, half nomadische stammen ontmoeten of fietsen op het platteland. Cambodja heeft ook een uitstekende culinaire traditie, ideaal te proeven als streetfood of op restaurant. Heerlijk relaxen kan dan op een van de vele tropische eilandjes aan de kust. En overal waar men gaat of staat maak je kennis met de immens gastvrije en vriendelijke bevolking.

Angkor Wat

Tussen de 9e en 13e eeuw bouwden opeenvolgende Khmer-leiders aan de tempels van Angkor. Vanaf de 15e eeuw vielen de tempels ten prooi aan verval en werden ze overwoekerd door jungle. In 1850 werden de tempels herontdekt en gerestaureerd. Enkel Ta Phrom is nog steeds door bomen en planten overwoekerd.

Angkor Wat is slechts een onderdeel van een veel grotere site die niet minder dan 110 tempels omvat, met als centrale plek de hoofdstad Angkor Thom waar in de 12de eeuw, toen het Khmer-rijk zich uitstrekte van China tot Maleisië en van Birma tot de Chinese Zee, ongeveer 800.000 mensen woonden.

Ideaal is om per fiets de resten van de ommuurde hoofdstad Angkor Thom met het koninklijk paleis en de mystieke tempel Bayon te ontdekken. In de omgeving liggen nog schitterende tempelcomplexen, zoals Preah Kahn, en meer in het noorden Banteay Srei met prachtig reliëfwerk. Het absolute hoogtepunt qua versiering en architectuur is uiteraard Angkor Wat. Deze tempel is in de 12e eeuw gebouwd als mausoleum voor koning Suryavarman II en werd later een boeddhistische tempel.

Cambodja en Laos vormen samen een mooie reisduo.

Enkele hoogtepunten

  • Angkor tempelcomplexen.
  • Tropische eilandjes van Koh Rong.
  • Hoofdstad Phnom Penh.
  • Eilandhoppen aan Koh Sdach archipel.
  • Bunong volk van Mondulkiri.

 

 

 

Don’t take the straight path or the winding path.

Take the path your ancestors have taken.

– Cambodian Proverb – 

Foto's