m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Image Alt

Mongolië

Mongolië

De hoofstad van Mongolië, Ulaanbaatar, is een van de oudste hoofdsteden ter wereld. Het Mongoolse rijk zelf gaat al heel ver terug in de geschiedenis van de mensheid. U ontdekt er schitterende paleizen, boeddhistische kloosters en tempels. Het klooster Amarbayasgalant is prachtig en kent een boeiende en wrede historiek.

In Mongolië domineert vooral de indrukwekkende natuurpracht. Eindeloze steppes, taiga met dichte dennenbossen, visrijke meren, steen- en zandwoestijnen,…

Het Terkhiin Tsagaan Nuur National Park is ontstaan door een gigantische vulkaanuitbarsting van tienduizenden eeuwen geleden. U klimt naar de kraterrand voor een adembenemend uitzicht over het immense en kleurrijke Mongoolse landschap.

In dit prachtige decor leeft de enorm gastvrije bevolking, vaak nomaden, die leven op het ritme van de seizoenen en dus 4x per jaar hun gers afbreken en weer elders opbouwen. Een intens leven, in eenheid met de woeste natuur.

Enkele hoogtepunten

  • De onmetelijke Gobiwoestijn.
  • Overnachten bij Mongoolse nomaden.
  • De eindeloze steppe en taiga.
  • Kharkhorin, de oude hoofdstad van de woeste krijger Ghengis Khan.
  • Prachtig gelegen boeddhistische kloosters.

 

 

The Gobi Desert seems like earth reduced to its most basic elements: rock, sky, glaring sunlight and little else. The apparent emptiness is both compelling and intimidating. But the Gobi is not empty, it is filled with space, sky, history and landscapes.
– Conservation Ink –