m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Image Alt

Ile de la Réunion

Ile de la Réunion

Gelegen in de Indische Oceaan verenigt het Franse tropische eiland Réunion verschillende landschappen verspreid over 2500 km2: witte zandstranden, lagunes, prachtige bergen en vulkanen, groene valleien, watervallen en bossen. Met tal van activiteiten voor de actieve reiziger: verbluffende vulkaantrekkings, tochten op Mérens (kleine zwarte bergpaarden), kanovaren, mountainbiken, parapente, surfen, enz.

Elke kleine regio van Réunion heeft haar eigen sterke troeven. Alles is ook zeer toegankelijk. In één uur tijd reis je van Noord naar Zuid via de route des Tamarins. Om exotische tuinen en wilde bloemen te bewonderen, doorkruis je het eiland van Oost naar West via de route des Plaines. Op dit eiland met duizenden landschappen en uitzichten kan je op één dag een wereldreis maken.

In hoofdstad Saint-Denis leer je de creoolse geschiedenis kennen en merk je dat Réunion een geliefkoosde stopplaats was van de grote zeevaarders. Verschillende geloofsovertuigingen leven er harmonisch naast elkaar.  De specifieke smeltkroes van culturen, architectuurvormen, rituelen, religies, smaken en kleuren vormen de ziel van het eiland en haar bewoners. Réunion is een eiland met alle kleuren van de regenboog, met creoolse, Afrikaanse, Madagaskische, Indiase, Chinese en Europese kleuren. Allemaal prachtig VERENIGD.

Enkele hoogtepunten

  • Route du Volcan trekking en meerdaagse trekking doorheen keteldal van Mafate
  • Keteldalen Cirque de Salazie, Cirque de Cilaos.
  • Lagune van Saint-Gilles les Bains.
  • Haven en markt Saint-Pierre.
  • Hoofdstad Saint-Denis.
Advice from a volcano:
Stay active
Keep your inner fire burning
It’s OK to let off steam
Go with the flow
Be uplifting
It’s all a matter of time
Have a blast!
– Ilan Shamir – 

Foto's