m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Image Alt

Bolivië

Bolivië

Bolivië, een enorm veelzijdig land

De indrukwekkende, uitgestrekte zoutvlakte bij Uyuni. De besneeuwde toppen van het Andesgebergte. De veelkleurige bergmeren, vulkanen en geisers. De traditionele en kleurrijke bevolking..Dit alles maakt van Bolivië een unieke Zuid-Amerikaanse bestemming.

Met ook de majestueuze hoogvlaktes, de vele indianen, koloniale steden vol met prekoloniale tradities en ruïnes, de besneeuwde vulkanen van meer dan 6000 meter hoog en het Titicacameer. Bolivia is een enorm veelzijdig land.

Hoogste steden ter wereld

Sucre is de hoofdstad van Bolivia en ligt op 2800 meter hoogte, Unesco Werelderfgoed. De beroemde markt van Tarabuco ligt dichtbij, waar je werkelijk alles kan kopen.

Potosi is de hoogste stad ter wereld en een echte mijnwerkersstad. Op deze hoogte (boven de 4000 meter) kan niks verbouwd worden, daarom leven de inwoners van de beroemde berg die er langs ligt, de Cerro Rico. Uit deze berg wordt al eeuwenlang goud, zilver, zink en vele andere mineralen gehaald.

La Paz is de grootste stad van Bolivië en een ware smeltkroes van culturen.

Zoutvlakte bij Uyuni

Een buitenaardse plek is de zoutvlakte bij Uyuni. Een voormalige binnenzee die volledig is uitgedroogd en al het zout heeft achtergelaten. Het is de grootste zoutvlakte ter wereld, en gelegen tussen de 4000 en 5000 meter hoogte. Je ziet er de meest waanzinnige kleuren en vormen, groene of rode vulkanen en meren, en er leven zelfs flamingo’s op deze hoogte.

Titicacameer

Het Titicacameer is het hoogst bevaarbare meer ter wereld, en ligt in Bolivië en Peru. Overal langs de kusten groeit riet waar indianen hun eigen eilanden en boten mee bouwen. Ze doen nog steeds aan ruilhandel en je bent rijk als je veel lama’s bezit. De inwoners spreken er lokale talen zoals Aymara en Quechua.

Enkele hoogtepunten

  • De hallucinante, bijna buitenaardse zoutvlakte bij Uyuni.
  • Titicaca, het hoogst bevaarbare meer ter wereld (3812 m.).
  • Besneeuwde toppen van het Andesgebergte.
  • Schitterende steden zoals La Paz, Santa Cruz en Potosi (de hoogste stad ter wereld).
  • Kleurrijke en levendige indigenascultuur.

 

 

 

Viajar te deja sin palabras y después te convierte en un narrador de historias.

– Ibn Battuta –