m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Image Alt

Oeganda

Oeganda

Oeganda beschouwen velen als het groene hart van Afrika. Een Tuin van Eden ontdek je bij Sipi Falls, aan de voet van Mount Elgon, een uitgedoofde vulkaan en met 4321m een van de hoogste bergen van Afrika. Paradijselijke watervallen worden vergezeld door weelderige bloemen en planten, fruitbomen, vruchtbare wouden, met nabij ook kleurrijke en levendige dorpen. Een prachtig gebied voor wandelaars.

De Oegandese dierenwereld is een van de meest rijke en gevarieerde van heel Afrika, dus heel interessant om op safari te gaan in een van de vele natuurparken en wildreservaten. In Murchison Falls vind je uitgestrekte bossen en savanne. Hier leven veel giraffen, leeuwen, olifanten, krokodillen, luipaarden, buffels en antilopen. Murchison Falls National Park leidt zijn naam af van de Murchison watervallen waar de machtige rivier de Nijl in een smalle kloof neerstroomt om een vreedzame rivier te worden. In Queen Elizabeth Park kan je een boottocht maken langs ’s werelds grootste nijlpaardenpopulatie of op zoek gaan naar de unieke ‘tree climbing lions’’, boomklimmende leeuwen.

In Bwindi Impenetrable National Park leven de zeldzame berggorilla’s. Een ontmoeting met een gorillafamilie is een unieke en indrukwekkende belevenis. Na een avontuurlijke tocht in kleine groep door de jungle, kan je de berggorilla’s tot op enkele meters naderen, altijd met immens veel respect en zorg voor natuur en dier. Op dezelfde manier kan je ook de chimpansees van Kibale Forest ontdekken. Onvergetelijke ontmoetingen in de jungle.

Enkele hoogtepunten

  • Mount Elgon en de nationale parken.
  • Tree climbing lions.
  • Gorilla-trekking.
  • Chimpansee-trekking.
  • Lake Victoria.

 

 

“If I have ever seen magic, it has been in Africa.”

– John Hemingway –