m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Image Alt

Ethiopië

Ethiopië

In Ethiopië werden de oudste menselijke resten ter wereld opgegraven en beschouwt men als de bakermat van de mensheid. Unesco heeft in het hele land zowel natuur- als cultuurgebieden opgenomen in de Werelderfgoedlijst. De grote verscheidenheid maakt Ethiopië tot één van de boeiendste bestemmingen van Afrika.

In het noorden laat u zich betoveren door de eeuwenoude obelisken, kastelen, kloosters en rotskerken. In de zuidelijke savannes leven etnische stammen zoals de Mursi. De oneindige variatie in natuurpracht is opmerkelijk: ruige gebergtes, vruchtbare hoogvlakten, woestijnen, de meren van de Riftvallei met krokodillen en nijlpaarden, en grote rivieren zoals de Omo en de Blauwe Nijl.

Ethiopië heeft een héél rijke geschiedenis, culturele tradities, wilde dieren en parken. De prachtige natuur, de bijzondere historische monumenten en de interessante etnische minderheden maken dit tot een topbestemming. De hartelijkheid waarmee Ethiopiërs de buitenlandse bezoekers ontvangen, is overweldigend en doet je zeker terugkeren naar dit uitzonderlijke land.

Enkele hoogtepunten

  • De rotskerken van Lalibela en de kastelen van Gondar.
  • Trekking in de Bale en Simien Mountains en verrassend wildlife.
  • Ruïnes van Aksum, ooit de thuis van een bijzondere beschaving.
  • Per boot naar de kloosters van Lake Tana eiland.
  • National Museum in Addis Abeba, met o.a. het skelet van Lucy.

 

“Ethiopia confounds every expectation. You arrive expecting a vast featureless desert and instead find yourself overwhelmed by majestic landscapes and climatic abundance.”
– Philip Briggs – 

Foto's