m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us

Ethiopië voorbeeldreis

Price
Scroll down

Ethiopië voorbeeldreis

per persoon

Ethiopië is de bakermat van onze beschaving. Tijdens deze Ethiopië voorbeeldreis door het zuiden van Ethiopië reist u op het ritme van de stammen.

U maakt kennis met de Mursi, bekend om hun lipschotels, de bodypainting van de Hamer stam, de speciale bijenkorfhutten van de Dorze, de kleurrijke markt van de Dimeka stam, … en nog zoveel meer. Maar ook de natuur is hier prachtig. Door zeer afwisselende landschappen van jungle tot steppe, heuvels en meren reist u van de ene stam naar de andere.

Maar Ethiopië heeft nog meer te bieden. En met een verlenging van het zuidelijke programma met het noordelijke ontdekt u ook een land van archeologische vondsten en rotstekeningen van meer dan 10.000 jaar oud. Ze geven u een glimp van het leven tijdens het stenen tijdperk op socio economisch, religieus en cultureel vlak.

In het noorden reist u van het 3000 jaar oude Axum, naar de 12de eeuw met de kerken van Lalibela tot het Middeleeuwse Gondar en de oude kloosters van Tana.

Het noorden kan je bereizen met de wagen (meestal asfalt) of binnenlandse vluchten met Ethiopian Airlines, terwijl er in het zuiden slechtere wegen zijn, en slechts één luchthaven, Arbaminch.

Vraag gerust ook naar een reisvoorstel voor het zuiden voor avontuurlijke gezinnen die geen schrik hebben van een cultuurshock.

  • Beste reisperiode in het noorden: van september tot en met april.
  • Beste reisperiode in het zuiden: hele jaar door, maar in de maand maart is het regenseizoen.
1
Dag 1 - Addis Abeba
Aankomst op de luchthaven van Addis Abeba. U wordt verwelkomd door onze medewerkers ter plaatse en die brengen u naar het hotel.
2
Dag 2 - Vlucht naar Arbaminch
Vlucht naar Arbaminch.
3
Dag 3 - Arbaminch - Jinka
in de voormiddag maakt u een boottrip op Lake Chamo, waar u ongetwijfeld de grote Nijlkrokodillen zal spotten en de vele nijlpaarden. De prachtige panorama's krijgt u er als surplus bij. In de namiddag rijdt u door naar Jinka.
4
Dag 4 - Jinka - excursie naar de Mursi - rit naar Turmi
Bezoek aan het Mursi dorp in de Omo vallei. Kenmerkend zijn de schotels die de vrouwen als versiering dragen door hun onderlip. De Mursi leven van hun vee, en leiden een semi-nomadisch bestaan. In de namiddag rijdt u door naar Turmi.
5
Dag 5 - Turmi (Hamer stam)
Vandaag bezoekt u de Hamer tribe, één van de meest waardige en mooiste stammen uit de Omo Vallei. U overnacht op een kampplaats dicht in de buurt van de Hamer tribe. Misschien heeft u geluk en hoort u 's nachts het zingen en dansen van de Hamer stam.
6
Dag 6 - Hamer stam
U blijft de volledige dag vertoeven in de buurt van de stam. U leert de dagdagelijkse gewoontes en activiteiten kennen en misschien kunt een speciale ceremonie meepikken. Eén van de mooiste ceremonies is ongetwijfeld de - coming to age ceremonie - Waarbij men met traditioneel stierspringen de overgang naar volwassenheid viert. Overnachten op de campsite.
7
Dag 7 - Turmi- excursie naar Omorate of Karo
Na het ontbijt samen met de Hamer stam, bezoekt u in de ochtend ofwel de Desanech stam of de kleine Karo stam. Karo is meester is in body painting en is ook één van de dun bevolkste stammen van de Omo vallei. Afhankelijk van de dag van het bezoek, kunt u vandaag de kleurrijke markt van Dimeka ontdekken.
8
Dag 8 - Turmi - Arba Minch
U reist vandaag verder naar Arbaminch, met onderweg een stop in Konso village. Misschien zit er wel een bezoek in aan de Konso koning. Onderweg passeert u de prachtige Karkete Mountains.
9
Dag 9 - Arba Minch - Langano
Eén van de laatste stammen op deze reis zijn de Dorze. Zij staan bekend om hun grote bijenkorf hutten en kunnen als de beste katoen weven. in de namiddag rijdt u verder naar de lodge waar u even kan uitrusten aan het zwembad.
10
Dag 10 - Langano - Addis Abeba
U bezoekt vandaag het prachtige Abyata Shala NP, gelegen in het hart van de Rift vallei. De twee meren die het park kenmerken en waar zoveel vogels op afkomen zij zoutmeren, waarvan Abyata een ondiep meer is, en de grootste kolonie van de witte pelikaan neerstrijkt. Later op de dag reist u verder naar Addis Abeba.
11
Dag 11 - Addis Abeba
Volledige dag bezoek aan Addis Abeba.
12
Dag 12 - Adis Abeba - Brussel
Einde van de reis. U neemt afscheid van u gids (en/of) chauffeur en wordt naar de luchthaven gebracht. U zal ongetwijfeld nog lang genieten van deze mooie uniek ervaring tussen de stammen van Ethiopië.
13
Verlengen : noord Ethiopië
14
Dag 12 - Adis Abeba - Axum
's Morgens neemt u de binnenlandse vlucht met Ethiopian airlines van Addis Abeba naar Axum. U bezoekt de sites van Axum, met de bekende Obelisks, Queen of Sheba's bath (dat de stad Axum voor jaar in jaar uit van water voorziet), graf van King Bazen en het paleis van the Queen of Sheba. U bezoekt ook de kerk van St Mary of Zion, waar de Ark van het verbond bewaard is.
15
Dag 13 - Axum - Lalibela
U reist verder door naar Lalibela, één van de bekendste historische sites van Ethiopië. Bezoek de prachtige 11 monolithische kerken (uit de 13de eeuw), uitgehouwen uit vulkaanrotsen die in opdracht van Koning Lalibela Gebra Maskal werden gebouwd. Door de vele islamitische veroveringen werd het moeilijker en gevaarlijker voor de Christelijke bedevaarders om nog tot in Jeruzalem te geraken. Lalibela werd daardoor een nieuw heiligdom worden voor de gelovigen om op bedevaart te gaan.
16
Dag 14 - Lalibela
Volledige dag Lalibela om de kloosters in de buurt te kunnen bezoeken.
17
Dag 15 - Vlucht naar Gondar
U neemt een binnenlandse vlucht naar de Koninklijke stad Gondar. Genesteld in de uitlopers van Simien mountains was de koninklijke stad Gondar ook de vestigingsplaats van Ethiopische keizers. Gondar is ook bekend omwille van het jaarlijkse terugkerende Timket festival (in januari). Duizenden pelgrims komen dan naar de stad om de doop van Jezus door Johannes de doper te vieren en om zelf gedoopt te worden.
18
Dag 16 - Gondar - Bahir Dar
Na de rit naar Bahir Dar, neemt u de boot op Lake Tana, waar u enkele eilanden en kloosters bezoekt.
19
Dag 17 - Bahir Dar
Vanuit Bahir Dar maakt u een daguitstap naar de watervallen van de Blauwe Nijl. Ooit was de waterval 100m breed, maar door allerlei ingrepen door de mensen is het waterpeil geslonken. Toch blijft het een hele leuke uitstap en een prachtige omgeving om te ontdekken.
20
Dag 18 - Bahir Dar - Addis Abeba - Brussel
Terugvlucht naar huis via Addis Abeba. Einde van deze prachtige reis.