m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Image Alt

Oezbekistan

Oezbekistan

Oezbekistan, een parel van de Zijderoute, telt enkele van de mooiste oude steden uit Centraal-Azië en is een must voor elke reiziger.

In Khiva, omgeven door metershoge stadsmuren, kan u zich onderdompelen in de rijke geschiedenis van het land. U ontdekt er oude Koranscholen, karavanserais, minaretten en paleizen. Op de stadsmuren geniet u van een schitterende zonsondergang die reikt tot ver over de vele prachtige monumenten in de oude binnenstad.

Langs eeuwenoude karavaanroutes reist u naar de oogverblindend mooie stad Samarkand, waar u zich werkelijk in een andere tijd waant. Met buitengewone mausolea, medressen en moskeeën waarvan de schoonheid elke bezoeker naar adem doet happen. Het oude stadscentrum met koranscholen is zowat het meest indrukwekkende uit de islamitische wereld.

Rust en stilte zoekt u op in de immense woestijnen van Oezbekistan, waar u kan overnachten in een yurt, onder een romantisch sterrendeken, en de prachtige omgeving kan verkennen met paard of kameel. Of u bezoekt één van de uitgestrekte meren van het land, met bijzondere fauna en flora.

Enkele hoogtepunten

  • Samarkand, Buchara en Khiva; de mooiste steden van Centraal-Azië.
  • De vruchtbare Ferganavallei.
  • Natuurpracht rond het Aydar- en Aralmeer.
  • Een treinreis langs de Zijderoute.
  • Overnachten in de woestijn.

 

 

Don’t choose a house, choose neighbors. Don’t choose a path, choose traveling companions.

– Uzbek Proverb –