m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Image Alt

Tadzjikistan

Tadzjikistan

In Tadzjikistan zijn boeiende restanten van de Russische cultuur aanwezig, gemixt met gastvrijheid, eeuwenoude tradities en fascinerende mensen. Boven alles verheven is er de ontembare, weelderige en woeste natuurpracht van dit relatief onbekende Centraal-Aziatische land.

Een mooi voorbeeld van de ruige natuur is de plaats Iskanderkul. Het blauwgroene water steekt af tegen de rode berghellingen van het Fangebergte. Rotsen rijzen 2000 meter boven het gletsjermeer uit. Reizen door het berglandschap in het oosten en zuiden van het land zorgen telkens voor onvergetelijke uitzichten.

Warmwaterbronnen, besneeuwde bergpieken, fonkelende gletsjermeren, vruchtbare valleien, yaks en joerten. Eeuwenoude forten, prachtige moskeeën en monumenten, de bijzonder gastvrije volkeren, … Ook de spraakmakende Wakhan Valley en de  Pamir Highway aan de grens met Afghanistan, spreken tot de verbeelding en laten een onuitwisbare indruk na op elke reiziger.

Tadzjikistan is zonder enige twijfel een enorm interessante en ongerepte reisbestemming, met een typische Centraal-Aziatische sfeer.

Enkele hoogtepunten

  • Het woeste Pamir-gebergte.
  • Hoofdstad Dushanbe.
  • Maanlandschappen, meren en bergen (7000m)
  • Gastvrijheid en authenticiteit van de bevolking
  • Echte back to basics

 

 

A man without a fatherland is like a nightingale without a garden.

– Tajikistan proverb –