m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Image Alt

Madagascar

Madagascar

Het enorme eiland Madagascar kent een rijke geschiedenis waarin Portugezen, Engelsen, Nederlanders en Fransen een belangrijke rol hebben gespeeld. De bevolking houdt vast aan eeuwenoude gebruiken en Aziatische invloeden zijn overal aanwezig. De interessante en kleurrijke Madagaskische cultuur bestaat uit een mengeling van Afrikaanse, Arabische en Aziatische invloeden, met ook enkele heerlijke Franse culinaire exploten. Door de roodbruine aarde wordt Madagascar ook wel het ‘rode eiland’ genoemd.

Door haar geïsoleerde ligging als eiland ver van het vasteland van Afrika beschikt Madagascar over een unieke fauna en flora. Ongeveer 90% van alle dieren en planten komen alleen daar voor. De natuur op Madagascar is adembenemend, met hagelwitte stranden en azuurblauwe zee, met woestijnlandschappen, savanne en tapiabossen, én de mythische indrukwekkende baobabs of apenbroodboom.

In het prachtige nationale park Andasibe kan je op zoek gaan naar Madagascar’s bekendste bewoners, de lemuren. Dit zijn bijzondere halfapen die alleen daar voorkomen. Naast Lemuren kun je ook walvissen spotten, die zwemmen van juni tot en met september van Antarctica langs Madagascar. Maar het land telt nog vele andere nationale parken zoals Tsingy de Bemaraha (natuurreservaat bestaande uit karstlandschappen), Isalo NP, het Colorado van Madagaskar. Het park is de moeite door zijn grillige rotsformaties, kloven en grotten met watervallen, natuurlijke poelen en stroompjes. Het park heeft een erg diverse natuur met tal van inheemse dier-en plantensoorten.

Enkele hoogtepunten

  • Strandverblijf op pirateneiland Ile Sainte Marie.
  • Avenue des Baobabs.
  • Treinreis van Sahambavy naar Manakara.
  • Lemuren in nationale parken.
  • Vissersdorpjes en onderwaterwereld.

 

 

 

Wisdom is like a Baobab tree; no one individual can embrace it.

– African Proverb – 

Madagascar-1