m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us

Madagascar voorbeeldreis

Price
Scroll down

Madagascar voorbeeldreis

per persoon

Op deze Madagascar voorbeeldreis leert u twee prachtige regio’s kennen, vol contrasten.

U ontdekt eerst de droge regio van het midwesten bekend om de unieke Baobabs en de de Kirindy reserve. Dit bedreigd natuurgebied in Madagascar is de habitat van de fretkat, reptielen, amfibieën en meer dan 60 verschillende soorten vogels.
Daarna ontdekt u het regenwoud van het oosten met Andasibe NP,  waar lemurs zich helemaal thuisvoelen.

De reis eindigt op het prachtige tropische eiland van Sainte Marie.

In ieder geval zal u versteld staan van de unieke landschappen, de vreemde inheemse diersoorten en planten, en de vriendelijke Malagasy die u overal welkom heten. Dit is een reis voor natuurliefhebbers op zoek naar dat tikkeltje meer avontuur.

  • Beste reisperiode : mei tot en met september.
1
Dag 1 - Antananarivo
Aankomst op de luchthaven en onthaal door onze lokale medewerker. Transfer naar het hotel of lodge om even te relaxen.
2
Dag 2 - Antananarivo - Morondava - Kirindy Reserv
In de ochtend neemt u de vlucht naar Morondova. Afhankelijk van het aankomstuur bezoekt u het Kirindy reserve, habitat van de fretkat (fossa predator), tenrec (soort egel, enkel op Madagascar te vinden), slangen, kameleons, Tenrec, en Verrauxi Sifaka (familie van de primaten) Op de nachtwandeling spotten jullie ongetwijfeld vele nachtdieren.
3
Dag 3 - Kirindy Reserve – Baobab Amoureux - Morondava – Baobab Alley (Sunset)
Vandaag spendeert u nog ene halve dag in Kirindy reserve. Nu bezoekt u het park op overdag waardoor u andere dieren zal spotten. Nadien rijdt u verder naar Morondava met een stop aan de Baobab Amoureux en even later ervaart u de beste zonsondergang ooit op de prachtige Baobab avenue.
4
Dag 4 - Morondava - Miandrivazo – Antsirabe
In de ochtend gaat u terug naar het hoogland door de savanne. U brengt veel tijd door in de wagen vandaag, maar het constant wisselende landschap en de kleine authentieke dorpjes maken veel goed.
5
Dag 5 - Antsirabe – Tritriva lake
Na een korte rickshaw tour door de stad, gaat u een romntasich boottochtje maken op Tritriva lake. Na de picnic lunch heeft u de mogelijkheid om een kookworkshop te volgen en het zelf gemaakte Malagasy diner 's avonds op te eten.
6
Dag 6 - Antsirabe - Peyrieras Reserve – Andasibe NP
u rijdt vandaag naar Andasibe NP. Een lange rit, maar onderweg maakt u een stop aan het Peyrieras Reserve in Mandraka. Het reservaat is bekend om de ontelbare soorten vlinders, kameleons, gecko's, kikkers en krokodillen. 's avonds voorzien we nog een avondwandeling in het Andasibe NP.
7
Dag 7- Explore Andasibe National Park - Mantadia
Na een vroeg ontbijt gaat u naar Mantadia, voor een wandelsafari in het regenwoud van Madagascar op zoek naar inheemse planten en dieren, zoals lemurs, verschillende vogelsoorten, reptielen en planten.
8
Dag 8 - Explore Andasibe National Park - Maromizaha - Lemur’s island
Vandaag bezoekt u nogmaals het park maar deze keer via Maromizaha. Hier hebt u veel kans op het zien van lemurs, misschien zelfs van heel dicht bij.
9
Dag 9 - Andasibe– Manambato – Pangalanes Channel
Na het ontbijt reist u verder naar Rasoabe Lake en per boot naar Reserve of Palmarium. Na de check-in in de lodge, maakt u een nachtwandeling in het park op zoek naar Aye Aye Lemurs of vingerdiertjes. Een unieke soort op slechts weinig plaatsen in Madagascar te vinden.
10
Dag 10 - almarium – Surrounding Villages - Pangalanes Channel - Toamasina
U bezoekt het reservaat in de ochtend. Met een kano bezoekt u ook de Betsimisaraka tribe en wie weet kan je hier wel mee helpen voor de lunch. In de namiddag kunt u even zwemmen en genieten van de prachtige natuur. Nadien per boot naar Toamasina.
11
Dag 11 - Toamasina – Mahambo – Sainte Marie
's Morgens vroeg gaat u op een 3 uur durende avonturenrit naar Mahambo en uitendelijk nog een uurtje boot tot aan het tropische eiland Sainte Marie. Rest van de dag vrije tijd.
12
Dag 12 - Relaxen op Sainte Marie tropical Island
Vrije tijd op het eiland. Mogelijkheid om te duiken, walvisspitten, snorkelen of gewoon ontspannen op één van de mooiste plekjes van Madagascar.
Humpback whales kalveren hier langs het kanaal tussen juni en midden September.
13
Dag 13 - Sainte Marie tropical Island
Vrije dag op het eiland.
14
Dag 14 - Sainte Marie tropical Island
Vrije dag op het eiland.
15
Dag 15 - Sainte Marie tropical Island
Vrije dag op het eiland.
16
Dag 16 - Sainte Marie tropical Island
Vrije dag op het eiland.
17
Dag 17 - Sainte Marie – Antananarivo
Einde van de reis. Vlucht terug naar Antananarivo. U verblijft in het airport hotel.
18
Dag 18 - Antananarivo - vlucht terug naar huis
Vlucht naar huis. Einde van de reis.