m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Image Alt

Indonesië

Indonesië

Indonesië bestaat uit een archipel van 17.508 eilanden en is daarmee ’s werelds grootste eilandenstaat. Maar een zesde van de eilanden is bewoond. De bekendste eilanden zijn Sumatra, Java, Bali en Lombok. In de eilandengroep groeit circa 140 miljoen hectare regenwoud. Het land is overwegend bergachtig met ongeveer 400 vulkanen, waarvan er 100 actief zijn.

Bezoek de boeddhistische tempel Borobodur en het gezellige Yogjakarta op Java. Reis langs de beroemde rijstterrassen van Bali of maak kennis met de traditionele culturen op Sumatra.

Jakarta

Miljoenenstad Jakarta grondig doorkruisen, is ook een indrukwekkende belevenis. Een echte aanrader is de wijk Kota, waar de invloed van de Nederlanders goed zichtbaar is. Jakarta biedt heel veel mogelijkheden en is een onmisbare bezienswaardigheid.

Yogakarta

Yogyakarta is dé culturele hoofdstad van Indonesië. Een bezoek aan Yogyakarta en omgeving is een cultureel hoogtepunt van een reis door Java.

U kan hier een bezoek brengen aan de kraton met het paleis van de sultan, de vogeltjesmarkt en de talloze batikateliertjes. Yogyakarta is ook de uitvalsbasis voor het bezoeken van het beroemde boeddhistische tempelcomplex Borubudur en de hindoeïstische Prambanan-tempels. ’s Avonds kun u genieten van één van de vele traditionele muziek- en dansvoorstellingen zoals het prachtige Ramayanaballet.

Senggigi

De regio Senggigi is een belangrijke toeristische bestemming op het eiland Lombok.

Het gebied rondom de stad Senggigi staat bekend om zijn mooie stranden. Senggigi ligt op een prachtige plek langs mooie baaien en witte stranden, wat mooi afsteekt tegen de jungle en palmbomen op de achtergrond.

Sumatra

Sumatra is het op één na grootste eiland van Indonesië en kent een grote diversiteit. Het bestaat uit een gigantische brok natuur, met grote meren, ongerept oerwoud, hete waterbronnen en is ook de thuis van de neushoorn, olifant, tijger en orang-oetan. Op verschillende delen van Sumatra zijn er rubber-, thee-, tabak-, palmolie en houtplantages te vinden. Met de lokale bewoners kan u elk detail van de plantages ontdekken.

Enkele hoogtepunten

  • Yogyakarta met boeddhistische en hindoeïstische tempels.
  • Ontelbare vulkanen en kratermeren.
  • Orang-Oetans ontmoeten in de jungle.
  • Meerdaagse boottocht in Borneo
  • Natuur en wildlife in het uitgestrekte regenwoud.

 

 

Expecting something bigger, and we let go what we already have.

– Indonesian Proverb –