m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Image Alt

Laos

Laos

Laos is het enige land in Zuidoost-Azië zonder kustlijn. Het deelt wel duizenden kilometers aan landgrenzen met China, Myanmar, Cambodja, Vietnam en Thailand.

Tropisch regenwoud en karstgebergtes maken het grootste deel uit van het prachtige Laos. Ook vindt u hier de hoogste watervallen van Zuidoost-Azië.

De Mekong is de grootste rivier. Ze baant zich op indrukwekkende wijze een weg door de karstbergen. Een boot is ook de enige manier om sommige kleine dorpen te bereiken, of na een stevige wandeling. Een boottocht op de Mekong is een onvergetelijke ervaring. In de dichte, ongerepte wouden leven luipaarden, antilopen, gibbons, beren en nog tal van onbekende soorten. Misschien spot u zelfs een van de zeldzame olifanten.

Luang Prabang is de culturele en religieuze hoofdstad van Laos. U ontdekt er schitterende tempels en u kan er typische boeddhistische ceremonies bijwonen. Of u vaart via de Mekong naar de adembenemende grotten van Pak Ou, met zijn honderden Boeddhabeelden. Rond Vang Vieng, wonderlijk gelegen aan de Nam Song rivier, tussen karstbergen en omgeven door rijstvelden, kan u prachtige trekkings doen.

Vientiane is de echte hoofdstad van Laos. Het huisvest de tempel van Vat Phra Keo, de Pha That Louang en het Patuxay monument met een prachtig uitzicht over de stad. In Vientiane vind u ook de bruisende Talat Sao Market.

Laos en Cambodja vormen samen een mooie reisduo.

Enkele hoogtepunten

  • Steden Luang Prabang en Vientiane.
  • Natuur rond Vang Vieng.
  • Grotten van Pak Ou.
  • Boottocht op de Mekong.
  • Ontspannen op Khong Island.

 

 

Keep close to nature’s heart […] and break clear away, once in a while, and climb a mountain or spend a week in the woods. Wash your spirit clean.
– John Muir –