m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Image Alt

Kenia

Kenia

Reizen door Kenia is genieten van mensen, dieren en natuur. Verschillende wildparken, hooggebergte, eindeloze vlaktes en parelwitte stranden. Het land heeft alles om avontuurlijk, comfortabel of luxueus te reizen, zeker ook met kinderen.

Kenia is een uitstekend safariland. Je ontdekt massa’s wilde dieren in de wildparken Samburu, Nakuru, Tsavo, of Amboseli, waar je aan de voet van de Kilimanjaro grote kuddes olifanten aantreft. Per boot verken je de fauna en flora van Lake Navaisha, trek je met mountainbike door Hell’s Gate National Park tussen zebra’s en giraffen, of wandel je door prachtige regenwoud op de flanken van Mount Kenya.

In Masai Mara ga je in de uitgestrekte savanne op zoek naar de Big Five of verblijf je bij de kleurrijke en boeiende Masaimensen. Maak zeker eens kennis met hun eeuwenoude tradities en gebruiken. Samen met de Serengeti in Tanzania vormt Masai Mara een reusachtig beschermd natuurgebied, waar jaarlijks de spectaculaire migratie plaatsvindt. Miljoenen gnoes, zebra’s en Thomsongazellen trekken rond en leggen enorme afstanden af op zoek naar frisse, groene savanne met vers voedsel. Leeuwen, luipaarden en cheeta’s begluren hen, en als de kuddes de Mararivier oversteken is het opletten voor hongerige krokodillen.

Hoofdstad Nairobi en Kuststad Mombasa zijn levendige en interessante grootsteden, en bieden een aantrekkelijk smeltkroes aan culturen. Aan de Indische Oceaan is het ook heerlijk relaxen op paradijselijke stranden.

Enkele hoogtepunten

  • Wildparken en -reservaten Samburu, Amboseli, Meru, enz.
  • Masai Mara National Reserve.
  • De kleurrijke Masaicultuur.
  • Mount Kenya.
  • Kust en stranden aan de Stille Oceaan.

 

 

“Anywhere you go […] Nowhere be like Africa, nowhere be like home.”

– Yemi Alade & Sauti Sol, Africa –