m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us

Kenia voorbeeldreis

Price
Scroll down

Kenia voorbeeldreis

per persoon

Als Kenia voorbeeldreis hebben we hier de familierondreis uitgepikt.

Met het gezin ontdekken jullie de natuurpracht van Kenia in al haar facetten. De prachtige fauna in de vele wildparken, maar jullie leren ook de kracht van de natuur kennen volgens de Maasai. Hun tradities, leven en toekomst is verbonden met de natuur, waarvoor ze heel dankbaar zijn. Ga mee op dagtocht met de Maasai en ervaar hun manier van leven. Dit is een fantastische belevenis voor jong en oud.

Uiteraard gaan jullie ook op safari in Masai Mara reserve. en wie weet kan je daar de trek van de gnoes meemaken (ideaal in onze zomer).

Uitrusten doe je aan het strand in één van de vele prachtige strandhotels of villa’s van Diani of Msambweni Beach.

  • Beste reisperiode : het hele jaar met uitzondering van april en mei (regenseizoen).
  • Gnoe migration : juli tot en met september.
1
Dag 1 - Nairobi
Bij aankomst in Nairobi staat onze chauffeur jullie op te wachten en gaan jullie rechtstreeks naar het Heron Portico hotel voor een welverdiende overnachting.  (kamer en ontbijt)
2
Dag 2 - Nairobi - Lake Nakuru
Na het ontbijt vertrek naar het Giraffe center in Nairobi, een plaats waar bedreigde diersoorten worden opgevangen en verzorgd en na 3 jaar terug in het wild worden gezet. Als je wil kan je de de giraffen eten geven.  Nadien rijden jullie door naar Lake Nakuru . Bij aankomst hebben jullie al een eerste game drive. (safari) . Nakuru is ondanks het geringe formaat een populaire stop door haar rijke biodiversiteit en gunstige ligging. Het meer van Nakuru is een van de meren in de Grote Riftvallei. Centraal in het park ligt het meer van Nakuru waar je soms duizenden flamingo’s kan spotten. In het park zitten er ook zwarte en witte neushoorns en worden tijdens een safari ook luipaarden, giraffen, zebra’s, buffels en nijlpaarden gezien. Door de grote variëteit in leefgebieden kent Lake Nakuru een rijk vogelleven van meer dan 400 soorten. Overnachting in Flamingo Hill tented camp – vol pension  (ontbijt, lunch + diner)
3
Dag 3 - Lake Nakuru
Volledige dag game drive door het park. (privé voertuig). Overnachting in Flamingo Hill tented camp – vol pension  (ontbijt, lunch + diner)
4
Dag 4 - Lake Nakuru - Lake Naivasha
Na het ontbijt start de game drive naar de uitgang van het park en vertrekken jullie naar Lake Naivasha. Jullie komen aan voor de lunch. In de namiddag maken jullie een boottocht op het meer en gaan jullie een wandeling maken op Crescent island, tussen de giraffen en antilopen.  LAKE NAIVASHA Lake Naivasha the second largest freshwater lake in the Kenya’s Rift valley, a unique hippo point and aquatic-bird viewing destination. The area is also known for its Flower farming".  Overnachting in Lake Naivasha Sopa resort – vol pension  (ontbijt, lunch + diner)
5
Dag 5 - Lake Naivasha
Volledige dag rond Lake Naivasha.  Jullie starten met een tocht door Hell’s gate NP, een 2 uur durende wandeling in de kloof van Hell’s Gate. Picknicken doen jullie ter plaatse.  In de late namiddag bezoek aan Oloiden meer met een boottocht op zoek naar nijlpaarden en speciale vogels. Overnachting in Lake Naivasha Sopa resort – vol pension  (ontbijt, lunch + diner)
6
Dag 6 - Lake Naivasha - Maji Moto Ecocamp
Na het ontbijt vertrekken jullie terug zuidelijk naar het land van Maasai Mara  (+/- 3-4u rijden). Op een bergtop met zicht op de Savanne bevindt zicht Maji moto ecocamp. Hier vind je de echte Maasai tribesman. In de namiddag hebben jullie een wandeling met gids en ’s avonds en echt kampvuur!  MAJI MOTO ECO CAMP and VILLAGE Maji Moto Eco Camp is a small, environmentally-sensitive retreat. Operated by Maasai people from the nearby village of Maji Moto, a stay here will immerse you not only in the intense natural beauty of the Loita Hills, but also in the ancient culture and knowledge of the Maasai. The name 'Maji Moto' means 'Hot Water', and this refers to the natural hot spring near the camp (1km). Surrounded by trees, a dip in the spring at evening hours is a refreshing way to soak away the days exertions.  Overnachting in Maji Moto Basecamp – vol pension  (ontbijt, lunch + diner)
7
Dag 7 - Maji Moto ecocamp
Volledige dag Maji Moto.  Speerwerpen, warrior training, mountainbiken, wandeltochten, enzoveel meer om te beleven onder vleugels van een Maasai.
8
Dag 8 - Maji Moto ecocamp - Masai Mare game reserve
Om 9u in de ochtend vertrekken jullie naar het Maasai Mara Game Reserve. In de namiddag voorzien we al een eerste safari (game drive) op zoek naar de Big Five. (luipaard, leeuw, buffel, olifant, neushoorn) Overnachting in Mara Basecamp – vol pension  (ontbijt, lunch + diner)
9
Dag 9 - Masai Mara Game reserve
Een Keniareis betekent een safari in het koninkrijk der dieren. In het Masai Mara National Reserve voltrekt zich jaarlijks één van de wonderlijkste schouwspelen ter wereld. Als de Serengeti is leeg gegraasd en de regen is gevallen, trekt een enorme groep dieren in juni en juli naar de verse grasvlaktes van het Masai Mara National Reserve. Meer dan twee miljoen dieren vertrekken dan op hun jaarlijkse reis vol gevaren, waar velen hun leven moeten geven. Overwegend gnoes, maar ook gazelles, zebra’s en elanden beproeven hun tocht over open vlaktes, opgejaagd door leeuwen, luipaarden, hyena’s en gieren. De oversteek over de Mara River is het hoogtepunt. In grote getale rennen de dieren elkaar onder de voeten, worstelen ze zich door een wilde rivierstroom en vluchten ze voor krokodillen. In oktober keren de overlevenden weer terug. Het is een onovertroffen periode om op safari te gaan in het Masai Mara National Park. Vandaag hebben jullie 2 game drives. Eén in de ochtend , en één in de late namiddag, op zoek naar de gnoes en de big five. Of je kan er ook voor kiezen om een volledige dag op pad te gaan met picknick in de bush. (aanrader!)
10
Dag 10 - Masai Mara - Mombasa - Beach stay
Na een ochtendgame drive rijden jullie geleidelijk naar de airstrip voor de bushflight  naar Ukunda. Het kleine luchthaventje van Diani Beach. Bij aankomst op de luchthaven, rond 16u00,  brengt de chauffeur jullie naar het hotel.
11
Dag 11 - Beach
Vrije tijd aan het strandhotel.
12
Dag 12 - Beach
Vrije tijd aan het strandhotel.
13
Dag 13 - Beach
Vrije tijd aan het strandhotel.
14
Dag 14 - Vlucht terug naar huis
De chauffeur wacht jullie op rond de middag voor de rit naar Mombasa. Inchecken voor de vlucht terug naar huis.
15
Dag 15: Welkom thuis !