m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Image Alt

Japan

Japan

Hoofdstad Tokyo ligt op het grootste eiland van Japan, ‘Honshu’. Hier ervaar je meteen de bijzondere Japanse sfeer, een sterke dynamiek tussen westerse invloeden en de Aziatische cultuur.

Het westen van Tokyo is bergachtig, met de Japanse Alpen en het historische Takayama. Ten zuiden van Tokyo ligt Kyoto, een stad vol tempels en beslist een van de mooiste steden in Japan.

De metropool Tokyo (35 miljoen mensen!) bestaat uit meerdere steden met elk een heel eigen karakter. In Harajuku vind u de hipste boetiekjes, in Shibuya de allerlaatste modetrends en in Akihabara gloednieuwe en stokoude elektronische snufjes, games en mangacafés.

Naast Tokyo is Kyoto een van de absolute hoogtepunten. In het centrum vind u chique winkels en gezellige straatjes met restaurants. Het échte pure Kyoto bevindt zich aan de randen van de stad, met aan de voet van de bergen prachtige tempels, eeuwenoude wandelpaden en bamboebossen.

Japan heeft veel tempels. Alleen al in Kyoto zijn er 1.600 Boeddhistische en 400 Shintoïstische tempels. Tempels kunnen midden in de stad staan, in grote parken (Meiji tempel in Tokyo) of diep in de bossen (tempels op de berg Koyasan). Soms vind u bij een tempel een Zen-tuin, opgebouwd uit enkel grind en steen. Een plek van meditatie en zelfreflectie, zoals de Ryōan tempel in Kyoto.

Het Japanse eten is vaak het eerste element van de Japanse cultuur waardoor mensen met dit fascinerende land in aanraking komen. De Japanse keuken wordt gezien als een van de beste ter wereld, en is uitgeroepen tot werelderfgoed.

Enkele hoogtepunten

  • Bruisende metropool Tokyo en spirituele tempelstad Kyoto.
  • Traditioneel overnachten in een ryokan.
  • De Japanse keuken (werelderfgoed) proeven.
  • Sfeervolle en authentieke dorpjes.
  • Overweldigende natuur en rust in het binnenland.

 

 

 

“Japan never considers time together as time wasted. Rather, it is time invested.”

– Donald Richie –