m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us

Japan voorbeeldreis

Price
Scroll down

Japan voorbeeldreis

per persoon

Op deze Japan voorbeeldreis maakt u kennis met enkele toppers zoals Tokyo, Kanazawa en Kyoto op cultureel vlak. Op het eiland Honshu ,waar u onder meer deze miljoenensteden vindt, reist u met de Shinkansen-treinen.

Maar deze reis is veel meer dan steden bezoeken. U spendeert enkele dagen in de Japanse alpen en nadien nog enkele dagen op het eiland Kyushu. Hier verblijft u in traditionele ryokan’s met onsen. Kyushu is het derde grootste eiland van Japan, en het eiland van vulkanen en onsen. Ook hier neemt de natuur het voortouw tijdens de rondreis met huurwagen.

  • Beste reisperiode : het hele jaar door
1
Dag 1 - Aankomst Tokyo
Welkom in Tokyo!  Na een lange vlucht neemt u de limousine taxi (inbegrepen) naar het centrum en kunt u genieten van een vrije avond en welverdiende nachtrust. Arguably one of the most vibrant, colourful cities in the world, Tokyo’s reputation as a fashion capital, food haven and mega city is well earned. Home to everything from skyscrapers to shrines to Pachinko joints, Tokyo is as multifaceted as they come. Situated right in the heart of bustling Shinjuku, Citadines Central Shinjuku Tokyo enjoys a prime location in Kabukicho, Shinjuku’s main entertainment area. The serviced residence is located near the JR Shinjuku Station East exit and across the street from Shinjuku Ward Office. An 8-minute walk will bring you to JR Shinjuku Station, one of the world’s busiest transport hubs that connects central and western Tokyo by rail and subway. The Shinjuku Sanchome and Higashi Shinjuku metro stations are also located nearby. The immediate area around the serviced residence is brimming with a myriad of entertainment outlets, restaurants, leading department stores, fashionable boutiques and mega-shopping complexes, all found within walking distance.
2
Dag 2 - Tokyo
Even bekomen van de jetlag. U kan de stad op eigen houtje verkennen. U krijgt van ons een bundel met allerlei diverse wandelingen en tips voor bezienswaardigheden.
3
Dag 3 - Tokyo
Vrije dag Tokyo.
4
Dag 4 - Tokyo - Matsumoto - Kamikochi
U neemt de trein van Shinjuku naar Matsumoto en verder door met de bus naar Kamikochi. Matsumoto is de op twee na grootste stad in de Nagano provincie na de hoofdstad, Nagano. De stad is meest beroemd voor zijn kasteel, een van Japan’s meest mooie originele kastelen. Matsumoto is ideaal gelegen als basis om tripjes te maken in de Japanse alpen, zoals naar Kamikochi. Omgeven door bergen, de stad wordt geprezen voor zijn mooie uitzichten. Hike en klimgebieden in de bergen kunnen makkelijk bereikt worden met de lokale busservice.
5
Dag 5 - Kamikochi
Vrije dag.
6
Dag 6 - Kamikochi - Takayama
Vandaag reist u verder met de bus naar Takayama. Takayama, is een stad dichtbij de noordelijke Japanse Alpen van Gifu provincie in de Chubu regio. Takayama heeft een traditionele atmosfeer behouden zoals maar weinig anderen dit hebben, vooral de prachtig behouden oude stad. De stad is beroemd om zijn goed behouden Edo-stijl straten, welke alleen geëvenaard kunnen worden door die in Kanazawa. Het belang van Takayama lag vroeger vooral in de hoge kwaliteit hout en timmerlieden die uit deze streek kwamen. Het Takayama Festival (14-15 april) wordt beschouwd als een van Japan’s beste festivals.
7
Dag 7 - Takayama
Vrije dag in Takayama.
8
Dag 8 - Takayama - Shirakawa-go - Kanazawa
Vandaag neemt u opnieuw de bus en reist verder door naar het westen met als eindbestemming Kanazawa. Onderweg kunt u uitstappen en een bezoekje brengen aan Shirakawa-go.  Shirakawa-go, voormalig genaamd Shirakawa-mura, is een historisch dorp in de Gifu provincie. De Shirakawa-go en naburige Gokayama regios liggen langs de Shogawa Rivier Vallei in de bergen tussen de Gifu en Toyama provincies. Samen met Gokayama in Toyama, werd het als een UNESCO Werelderfgoed geregistreerd in 9 december 1995. Kanazawa ligt aan de kust van de ‘Sea of Japan’, grenzend aan de Japanse Alpen, Hakusan National Park en Noto Peninsula National Park. Tijdens de Edo Periode was Kanazawa de zetel van de Maeda Clan, de tweede meest machtige feodale clan na de Tokugawa in termen van rijstproductie en landgrootte. Hieruit volgend groeide Kanazawa uit tot een stad met grootse culturele prestaties, rivaliserend met Kyoto en Tokyo. Kanazawa is onderdeel van de UNESCO Creative Cities Network als een stad van ambachten en volkskunst.
9
Dag 9 - Kanazawa
Vrije tijd in Kanazawa.
10
Dag 10 - Kanazawa - Kyoto
Vertrek met trein van Kanazawa naar Kyoto.  Aankomst in Kyoto en vrije tijd in de stad.
11
Dag 11 - Kyoto fietstocht
Fietstocht in de voormiddag
12
Dag 12 - Kyoto
Vrije dag
13
Dag 13 - Kyoto - Fukuoka
Neem de Shinkansen trein van Kyoto naar Fukuoka. Fukuoka is een grote stad in het noorden van het zuidelijke Japanse eiland Kyushu. Omdat de stad zo dicht is gelegen bij het vaste land van Azië zijn hier veel invloeden te vinden vanuit bijvoorbeeld Korea. Dit uit zich vooral in het eten en de vele voedselstalletjes. Fukuoka huisvest ook de eerste zentempel van Japan, Shofukuji, gedateerd uit 1195.
14
Dag 14 - Fukuoka - Yabakei
Haal de huurwagen op in Fukuoka en het avontuur kan beginnen.  Rij naar het zuidoost gelegen mooie Yabakei gebied. In Yabakei ligt Rakanji, een prachtige tempel uitgehakt hoog in de rotsen. Wandel langs de rivier die door deze bergen en heuvels loopt. Overnachting in Ryokan Funoki, Japanese style room, inclusief ontbijt en diner.
15
Dag 15 - Kurokawa Onsen
Kurokawa Onsen is een van de beroemdste onsen-resorts van Japan en hier kun je dan ook heerlijk relaxen.
16
Dag 16 - Takachiho
Van Aso ga je naar Takachiho. Dit stadje ligt ten zuiden van Mt. Aso. Na aankomst in dit stadje zal er niet zo veel tijd meer zijn. Interessant is het dan wellicht om in de middag de grot met tempel te bezoeken waar de zonnegodin, Amaterasu, voor het eerst haar stralen over de aarde heeft laten gaan nadat ze eindelijk uit de grot durfde te komen. Je verblijft in een Japanse ryokan die als het meezit je die avond ook mee kan laten genieten van een dansvoorstelling in de plaatselijke tempel.
17
Dag 17 - Kagoshima
Vandaag op naar Kagoshima in het zuiden van Kyushu. Deze stad heeft aan de andere kant van de baai een fantastische grote bergvulkaan liggen, Sakurajima.
18
Dag 18 - Kagoshima - Mnt Aso
Een uitstap naar Mt. Aso is een goed begin van de dag. Mt.Aso is de beroemdste vulkaan van Kyushu. De voet van de vulkaan is te bereiken met de auto en de krater zelf na een tochtje met de kabelbaan. Rond de krater kan er ook gewandeld worden.
19
Dag 17 - Fukuoka
Laatste dag op Kyushu. U rijdt met de wagen naar het inleverstation en verblijft in de buurt van de luchthaven . Volgende ochtend neemt u de metro en de vlucht naar Tokyo en Brussel.
20
Dag 18 - Fukuoka - Tokyo - Brussel
Vroeg vertrek voor de vlucht naar Brussel met All Nippon Airlines.