m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Image Alt

Peru

Peru

Imposante bergtoppen en uitgestrekte zoutvlakten in de Andes. Regenwouden met verrassend wildlife in de Amazone. Mysterieuze Incatempels en koloniale steden. Peru biedt een indrukwekkende, gevarieerde en onvergetelijke mix van cultuur, natuur, ontspanning en culinaire ontdekkingen. Latijns-Amerika op zijn best.

Ontdek de oude Inca-steden van Peru

De verborgen Incasteden zoals het alombekende -en veelbezochte- Machu Picchu of de -kalmere- Incacitadel van Choquequirao zijn uiteraard een must. Prachtig gelegen op bergflanken vind je er de mooi geconserveerde ruïnes van Incasteden versierd met tempels, monolieten, pleinen en fonteinen.

Het Amazonegebied

De Amazone ontspringt in Peru en slingert zich door uitgestrekte wouden die wel 60% van Peru bedekken.

De ongerepte natuur en grote diversiteit aan wilde dieren en kleurrijke planten nodigen uit om enkele van de meeste ongerepte natuurgebieden op aarde te ontdekken. Je kunt er wandelen, kanoën, grotten en watervallen bewonderen, vogels spotten, indianenstammen begroeten en gezellig overnachten.

Papegaaien, dolfijnen, kaaimannen, schildpadden, slangen, jaguars, … , bevolken natuurreservaten zoals Tambopata National Reserve en Manu National Park.

Culturele pareltjes

Peru bevat ontelbare culturele ontdekkingen, teveel om allemaal te beschrijven. De grote steden Lima en Cuzco, de Heilige Vallei der Inca’s, het Titicacameer en de Uros-stam, de geometrische Nazcafiguren waarover je kan vliegen, de grafschatten van Sipan, de vestingstad Kuelap, de Adobestad Chan-Chan, enz.

Van al dat reizen krijgt u ook honger en dorst, en dan is het heel aangenaam om te weten dat de Peruaanse keuken top is. Peru won al meermaals de prestigieuze World Travel Award, voor beste culinaire bestemming ter wereld. Een keuken die bekend staat om haar unieke geuren, kleuren en verfijnde kruidige smaken.

Peru is een schatkamer zonder einde.

Enkele hoogtepunten

  • De Incasteden Machu Picchu en Choquequirao.
  • De Colca Canyon (2x zo diep als de Grand Canyon) en zijn condors.
  • De Amazone, regenwouden, fauna, flora en indianenstammen.
  • De Incamysteries van Sipan, Chan Chan, Kuelap, …
  • Een vlucht boven de Nazcafiguren kolibrie, spin, aap en condor.

 

 

 

Little by little one walks far.
– Peruviaan proverb –