m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us

Peru voorbeeldreis

Price
Scroll down

Peru voorbeeldreis

per persoon

Deze Peru voorbeeldreis start u in de hoofdstad, Lima. Zeker niet het hoogtepunt van uw reis, daarvoor is de rest van het land veel te interessant, maar zeker een bezoekje waard, al was het maar om het museum Larco te bezoeken.

U reist van Arequipa naar Cusco en Machu Picchu tot het Amazonegebied.  Ook het Titicacameer (hoogst bevaarbaar meer te wereld) staat op het programma. De moeite zijn vooral de traditionele families die op drijvende eilanden als Uros en Taquile leven. De ‘people of the lake’ zijn een toeristische attractie geworden, maar getuigen ook nog van het traditionele Peruaanse leven.

Machu Picchu kunt u op diverse manieren gaan bekijken. Ofwel wandelt u (een stuk van) de Inca Trail, ofwel slaapt u in Aquas Calientes en neemt u de bus naar Machu Picchu. De beleving is anders, maar door de Inca Trail niet te stappen, heeft u tijd om eventueel voor een minder toeristische trail te kiezen.

U eindigt deze reis in het prachtige Amazonegebied.

  • Beste reisperiode : het hele jaar door.
1
Dag 1 - Aankomst Lima
Ontvangst door onze medewerker en transfer naar het hotel. Overnachting in Lima, Hotel Casa Andina in Miraflores, inclusief ontbijt
2
Dag 2 - Lima
Ontbijt in het hotel en bezoek aan de stad met privé-gids. (Engelstalig) U bezoekt o.a : 
  • Ancient Lima: Panoramic view of the Huaca Pucllana
  • Colonial Lima: View of the Government Palace, Plaza Mayor, San Martin Square, Cathedral. 
  • U brengt onder andere een bezoek aan het unieke Larco Museum.
Na de stadstour is er een transfer voorzien naar de luchthaven. U neemt de vlucht naar Arequipa, aankomst is voorzien rond 19u. Overnachting in Lima, Hotel Casa Andina in Miraflores, inclusief ontbijt
3
Dag 3 - Lima - Paracas
U wordt deze ochtend zeer vroeg opgehaald voor een transfer naar het busstation. Omstreeks 7u30 neemt u de bus naar Paracas, bij aankomst transfer naar het hotel. In de late namiddag bezoekt u het nationale reservaat.  Overnachting in hotel San Augustin
4
Dag 4 - Paracas - Ica
Bezoek aan de Galapagos van Peru, de Ballestas islands. Vanop een kleine boot vaart u langs de kustlijn naar de eilanden waar u allerlei Jan van Genten, zeeleeuwen en zoveel meer kan spotten.  In de namiddag reist u verder richting Ica en brengt een bezoek aan de oase van La Huacachina. Dit woestijnstadje is gebouwd rond een unieke oase , waar je onder andere kan sandboarden en buggy rijden.  Overnachting in Ica, hotel Mossone, inclusief ontbijt.
5
Dag 5 - Ica - Nazca
Na een bezoek aan het regionaal museum (met een groot aantal unieke Inca artefacten) gaan jullie verder per VIP bus naar Nazca. U wordt opgewacht door onze chauffeur die u naar het hotel brengt. Overnachting in Casa Andina, inclusief ontbijt
6
Dag 6 - Nazca - Arequipa
Ontbijt in het hotel. U wordt opgehaald door de gids die jullie naar de prachtige Nazca lijnen brengt. U kan er een vlucht maken boven de Nazca lijnen (aan te raden- duur 25min)  Op de retour brengt u nog een bezoek aan de Aquaducten van Cantalloc en rijdt nadien door naar de prachtige stad Arequipa. (overnachting op vip bus)
7
Dag 7 - Arequipa
Arequipa is na Cusco zonder twijfel de meest aantrekkelijke stad in Zuid-Peru: schoon, vrolijk en de zon schijnt er vrijwel altijd. Ze ligt prachtig in de schaduw van de vulkanen El Misti (5825 meter) en Chachani (6075) en wordt ook de ‘Witte Stad’ genoemd.  Na het ontbijt krijgen jullie een wandeling met gids doorheen het aangename Unesco centrum. De regionale markt, centrale plein, Compaña de Jesus, Mundo Alpaca. Verder staat er nog een bezoek gepland het Klooster van Santa Catalina.  Overnachting in Arequipa, Palma Boutique hotel, inclusief ontbijt.
8
Dag 8 - Arequipa
Na het ontbijt bezoeken jullie de Sillar Quarry in de buitenwijken van Arequipa.  Omdat Peru één van de beste culinaire reisbestemmingen is, kunt u vandaag ook deelnemen aan een Peruviaanse ‘cuisine demonstration’. Vrije namiddag. Overnachting in Arequipa, Palma Boutique hotel, inclusief ontbijt.
9
Dag 9 - Arequipa - Colca Canyon
Vandaag nemen jullie een vroeg ontbijt, om nadien door te reizen naar Colca Canyon. Onderweg stoppen jullie eerst in Aguada Blanca reservaat waar je vicuñas en alpacas kan treffen en nadien maken jullie nog een stop aan de Mirador de Los Volcanes (4,900 metres above sea level): met een prachtig uitzicht over Ampato, Misti, Chachani, Sabancaya, Ubinas etc. Lunch is inbegrepen (Andean Buffet) Overnachting in Chivay. Hotel Colca Lodge, inclusief ontbijt. 
10
Dag 10 - Colca Canyon - Puno
Opnieuw een vroeg ontbijt. Jullie reizen daarna door naar enkele typische dorpjes (Maca en Yanque) uit de Andes. De Colca Canyon is de beste plek ter wereld om de condor, de grootste vliegende vogel ter wereld, in de vrije natuur te zien. Een volwassen mannetjescondor kan tot 12 kilo wegen, zo’n 1,30 lang zijn, en een spanwijdte van 3,5 meter bereiken! Hij kan tot op zo’n 7000 meter hoogte vliegen met een snelheid van ongeveer 55 kilometer per uur en tot 100 jaar oud worden. Van Venezuela tot Vuureiland zweeft de condor op onbereikbare hoogte over ons heen, maar bij de Cruz del Condor passeert hij vaak op slechts een tiental meters! ‘s Middag hebben we een heerlijke Andes lunch voorzien in één van de lokale restaurants.  Nadien rijden jullie verder naar Puno. Havenstad Puno ligt pal aan het enorme Titicacameer. Het is het grootste meer van Zuid-Amerika, en het hoogst bevaarbare water ter wereld. Het uitgestrekte meer is bezaaid met eilandjes waar je kennis maakt met indianenstammen en eeuwenoude tradities. Overnachting in Puno, Hotel Tierra Viva, inclusief ontbijt.
11
Dag 11 - Lake Titicaca – Uros – Amantani
Om 7u ‘s ochtends nemen jullie de boot naar Uros en Amantani op het Titicacameer, inclusief begeleid bezoek. Lunch in Amantani eiland. Nadien een stevige wandeling op grote hoogte (4000m) op zoek naar de Pachamama en Pachatata tempels. De Uros dorpjes zijn gebouwd op drijvende eilanden gemaakt van het inheemse totoro riet. Hier krijg je een inspirerende les in duurzaam bouwen en het gebruiken van lokale bronnen. Vrijwel alles wordt hier namelijk met de hand vervaardigd uit het riet: boten, speeldgoed, meubels, wachttorens en natuurlijk de drijvende eilanden zelf. Om de twee weken moeten de bewoners van de eilanden de grond waarop ze lopen versterken met een extra laag riet omdat de onderste  lagen dan wegrotten. Diner en overnachting in een homestay.
12
Dag 11 - Lake Titicaca – Taquile islands - Puno
Vandaag nemen jullie de boot naar de Taquile eilanden (UNESCO). Bezoek aan de eilanden die door Unesco tot werelderfgoed zijn gekroond en in de namiddag keren jullie terug naar Puno. Overnachting in Puno, Hotel Tierra Viva, inclusief ontbijt.
13
Dag 13 - Puno - Cusco (the Manco Capac’s Route)
Vandaag rijden jullie met een panoramabus met hostess via de nieuwe route van Puno naar Cusco, de Manco Capac route. Onderweg wordt er gestopt in Pukara (Lytic Museum of the pre-Inca Pukara culture) , Passo della Raya (op 4.300 m), Raqchi (Wiracocha Inca Tempel) , Sicuani (lunch) en Andahuaylillas (Peruviaanse sixtijnse kapel), om te eindigen in Cusco.  Overnachting in Cusco, Jose Antonio, inclusief ontbijt.
14
Dag 14 - Cusco
Ontbijt in het hotel en city tour in Cusco. Qosqo, ‘de werelds navel’ in de inheemse taal Quechua, is een adembenemende plaats – en niet alleen omdat het op een hoogte van 3300 meter boven zeeniveau ligt. Naar beneden kijkend vanaf het ‘fort’ Sacsayhuamán, zonder twijfel een van ‘s werelds indrukwekkendste bouwwerken, zagen ze de poema-vormige stad van ‘meer dan honderdduizend huizen’ en het grote centrale plein, de Huacaypata. In de voormiddag krijgen jullie een begeleid bezoek aan Koricancha, Kenko, Tambochamay , Puca Pucara en Sacsayuaman. Vrije tijd in de namiddag. Overnachting in Cusco, Jose Antonio, inclusief ontbijt
15
Dag 15 - Heilige Vallei van de Inca's
Vlakbij Cusco ligt de prachtige Heilige Vallei van de Inca’s. Ruïnes van Inca forten en -heiligdommen, kleurrijke markten, charmante stadjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan: u bevindt zich ineens in een heel andere wereld dan het jachtige Cusco. Vandaag bezoekt u de vakwerkmarkt van Pisaq, heeft u lunch in Urubamba, en bezoekt u Incastadje Ollantaytambo met zijn indrukwekkende fort. ’s avonds nemen jullie de trein naar Aguas Calientes. Overnachting in Aguas Calientes, El Mappi by ink Terra, inclusief ontbijt.
16
Dag 16 - Machu Picchu - Cusco
Zeer vroeg opstaan voor de bus naar Machu Picchu. De gids komt jullie oppikken aan het hotel en zal de hele tijd tijdens het bezoek aan de prachtige Incastad u verblijden met allerlei historische verhalen, weetjes en zoveel meer. In de namiddag heeft u de trein terug naar Ollantaytambo en een transfer naar Cusco. Overnachting in Cusco, Jose Antonio, inclusief ontbijt.
17
Dag 17 - Cusco - Puerto Maldonado - Tambopata NP
Na de hoge cultuur komt de natuur op het toneel. U verblijft de laatste 3 nachten in een prachtige lodge in de Peruaanse jungle van Tambopata Nationaal park. U neemt de vlucht van Cusco naar Puerto Maldonado waar u wordt opgewacht door een medewerker van Amazon eco lodge. De driedaagse begint met een 3,5 uur durende motorboat trip op de Tambopata rivier. (inc lunch) Bij aankomst kunnen jullie eerst inchecken om daarna de jungle te voet in te trekken. U ziet ontelbaar veel diverse vogels, schildpadden, kaaimannen, en vele andere dieren. Wanneer het donker wordt gaat u nogmaals op pad om de dieren ’s nacht te aanschouwen. Een welverdiend diner staat u op te wachten bij retour. Overnachting in Tambopata ecolodg, incl vol pension en alle activiteiten.
18
Dag 18 - Tambopata nationaal park
Vroeg ontbijt voor een tocht doorheen de jungle op zoek naar “El Chuncho”. (papegaaisoort) in Bahuaja- Sonene nationaal park. Later op de dag kunt u genieten in de natuurlijke warmwaterbronnen van Cascadas del Gato. Na de lunch trekt u nog even verder de jungle in met onze gids die u alles vertelt over de geneeskrachtige kruiden en planten te vinden in het woud. Deze planten zijn van een onschatbare waarde voor de lokale gemeenschap. Overnachting in Tambopata ecolodg, incl vol pension en alle activiteiten.
19
Dag 19 - Tambopata NP - Puerto Maldonado
Laatste dag in Peru en de jungle… Na de lunch vertrekt u per motorboot naar Puerto Maldonado voor een half uur durende rit op de Madres de Dios rivier naar Sandival meer. Eens aangekomen neemt u plaats in een lokale kano voor een serene boottocht op het meer. Geniet van de zonsondergang terug naar Puerto Maldonado Overnachting in Puerto Maldonado eco lodge.
20
Dag 20 - Puerto Maldonado - Lima - Brussel
Transfer naar Puerto Maldonado airport voor de vlucht naar Lima en verder door naar Brussel.