m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Image Alt

Ecuador

Ecuador

Ecuador is een land met een enorm rijke en gevarieerde natuur en cultuur.  Het Andesgebergte, het Amazonewoud, prachtige tropische stranden, vulkanen, een Incageschiedeneis en koloniale steden. Een reis door Ecuador biedt elke dag onvergetelijk avontuur.

Ecuador grenst in het noorden aan Colombia, in het oosten en zuiden aan Peru, en in het westen aan de Stille Oceaan. Het land is genoemd naar de evenaar (in het Spaans: ecuador), die het land doorsnijdt. De hoofdstad van Ecuador is Quito, de grootste stad van het land is Guayaquil.

Ecotoeristen bezoeken de Galapagoseilanden in Ecuador vanwege de enorme diversiteit aan wilde dieren, zowel boven als onder water. Maak een wandeling om het van dichtbij te bekijken of ga per rubberboot. Snorkel en duik bij Cousin’s Rock bij Santiago samen met de bewoners van de onderwaterwereld, van zeeleeuwen tot zeeschildpadden. Trek via het Darwinpad langs vogels, flamingo’s en leguanen. Bewonder de vulkaan Sierra Negra op Isabela. Omdat het aantal bezoekers aan het Nationaal Park van het eiland beperkt is, moet je je boottocht via een touroperator reserveren. De beste tijd om te snorkelen is van januari tot april.

Enkele hoogtepunten

  • Quito, de op één na hoogste hoofdstad ter wereld.
  • Otavalo, puur cultuur.
  • In the middle of nowhere: de Amazone 4-daagse.
  • Cotopaxi en Quilotoa kratermeer.
  • Galapagos-cruise met een catamaran (16pers.)

 

 

 

Every secret is eventually revealed.

– Ecuadorian Proverbs –