m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Image Alt

Tanzania

Tanzania

Het beroemdste en grootste wildpark van Tanzania is Serengeti, dat Tanzania deelt met Kenia, waar het Masai Mara heet. In Serengeti kan je gegarandeerd zebra’s, gnoes en giraffen spotten en zeer regelmatig leeuwen, olifanten, impala’s, gazellen en ander wild, te zien in de open grasvlakten, rotspartijen, savanne en bosgebieden.
Overnachten in het park is een onvergetelijke belevenis.

Een uniek wildpark is de Ngorogoro krater, ’s werelds grootste krater met een doorsnee van maar liefst 20 km. Door de kraterwand is het gebied afgeschermd van de hoogvlaktes eromheen en trekken er maar een zeer beperkt aantal dieren, zoals de gnoe, in en uit de krater. Het meeste wild blijft het hele jaar in de krater, vandaar dat bijvoorbeeld de leeuwenpopulatie een sterke inteelt vertoont.
In de krater leven permanent ongeveer 25.000 grotere zoogdieren en op het hoogtepunt 500.000. Daarmee is dit één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. Vrijwel al het grote wild komt in de krater voor.

Tarangire nationaal park is een park met een bijzonder karakter in het noordwesten van Tanzania. De Tarangire rivier heeft een grote aantrekkingskracht op grote groepen olifanten en diverse antilopensoorten op hun zoektocht naar water. Het verse verkoelende water baant zich een weg door het park, en zorgt voor een grote diversiteit aan wilde dieren. Het park bestaat uit droge vegetatiezones, diepe kloven en een moeraszone waar talloze vogelsoorten voorkomen. Het landschap wordt voornamelijk gedomineerd door: grote majestueuze Baobabbomen van honderden jaren oud, steppes met verdwaalde acaciabomen en hun grote parapluvormige takken, en langs de rivier palmbomen, vijgenbomen, tamarinden en de grote worstenbomen. De bomen worden beklommen door pythons, en door leeuwen en luipaarden die heerlijk liggen te luieren op de brede takken.

Dar es Salaam ligt in het oosten van Tanzania en heeft meer dan 4 miljoen inwoners. Het is daarmee ook de grootste stad van het land. Deze snel groeiende stad was vroeger ook de hoofdstad. Letterlijk betekent de naam: ‘huis van vrede’. Kariakoo in Dar es Salaam is de grootste overdekte markt in heel Afrika. Het Kariakoo-marktgebouw is een voorbeeld van een gebouw waarin zowel traditionele Afrikaanse kenmerken als westerse invloeden te herkennen zijn. In het Village Museum in Dar es Salaam wordt de geschiedenis van de 18 inheemse stammen belicht. In het museum zijn ook 16 hutten nagebouwd waar voorstellingen worden gegeven over de traditionele levenswijze.

Het exotische eiland Zanzibar ligt aan de oostkust van Afrika en het is er heerlijk relaxen op de prachtige stranden of duiken in het immer warme zeewater. Zeer de moeite waard is ook het historische centrum van Zanzibar, Stone Town.

Enkele hoogtepunten

  • Het Serengeti wildpark.
  • Wildlife in de Ngorogoro-krater.
  • De Tarangire rivier en wildpark.
  • Dar es Salaam en de megamarkt van Kariakoo.
  • Relaxen op Zanzibar.

 

 

 

Kila jambo na wakati wake.

(there is an opportune time for everything)

– Swahili Proverb –