m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us

Tanzania voorbeeldreis

Price
Scroll down

Tanzania voorbeeldreis

per persoon

Op deze reis door Tanzania reist u comfortabel met uw eigen chauffeur/gids. Maar als alternatief kan u ook vliegen van wildgebied naar wildgebied, wat uw manier van reizen erg stijlvol maakt. In deze Tanzania voorbeeldreis gebeuren de verplaatsingen per 4×4.

Top safari’s en top beaches: een winnende combinatie!

Tanzania is een van de grootste safarilanden ter wereld. En terecht… Het heeft wildparken van wereldklasse. Zo is er de Serengeti, omvangrijk en legendarisch… Het staat op bijna ieders verlanglijstje. Getekend door haar immense uitgestrekte vlakten waar het wild onbeperkte mogelijkheden heeft en de safari’s een extra ‘elan’ krijgen.

Maar Tanzania is niet enkel een topbestemming voor safari’s. De maagdelijke witte stranden van het nabijgelegen Zanzibar zijn een ideale afsluiter van onze Tanzania voorbeeldreis. Tesamen met de prachtige wildparken een winnende combinatie.

Migratie van de gnoes

Jaarlijks vind in de Serengeti de jaarlijkse migratie plaats van gnoes en zebra’s, met in hun zog de katachtigen op zoek naar een heerlijke prooi. Honderduizenden beesten migreren van zuid naar noord en omgekeerd, zelfs grensoverschrijdend met Kenia. Wanneer dit exact gebeurt weet men niet op voorhand.

Globaal kan men stellen dat tussen half mei en eind juli de migratie zich in het noorden van de Serengeti plaatsvindt met de soms wel erg spectaculaire rivieroversteken. In de maand februari gaan de dieren in het zuiden van het park met hun nieuwe kroost op zoek naar het verse groene gras.

Ongerepte wildparken

Safari’s op de bodem van de uitgestorven Ngorongorokrater. Of boomklimmende leeuwen in Tarangire, het Rift Valley’s Lake Manyara-meer dat als levensader in het gelijknamige park ligt. Of de wildparken in het zuiden, zoals Ruaha en Selous; nog bijna ongerept en erg bijzonder.

De echte parels in het westen van het land zijn voor een select aantal reizigers. U kan er op zoek naar chimpansees in de wouden van Mahale, terwijl u er ook heerlijk kunt uitrusten aan het binnenmeer. Het zicht van grote troepen bulderende buffels in Katavi zal beslist voor altijd op uw netvlies blijven.

  • Beste reisperiode : juni tot en met oktober, maar november tot en met januari kunnen ook, al moet u rekening houden met het korte regenseizoen.

 

1
Dag 1 - Aankomt Arusha (Kilimanjaro)
Welkom in Tanzania! U wordt opgehaald op de luchthaven en uw persoonlijke gids brengt u naar het hotel.
Arusha wordt ook wel de gateway naar de 'safari-savannes' genoemd. Het stadje ligt aan de voet van Mount Meru. Arusha heeft een strategische ligging om de uitmuntende safari-gebieden van Noord-Tanzania te bezoeken. Bij helder weer is het zicht op de iconische Kilimanjaro is nooit ver uit de buurt!
2
Dag 2 - Tarangire Np
Langs de rivier de Tarangire ligt het Tarangire National Park. Een lang, smal park op ongeveer anderhalf uur rijden van Arusha. Bij binnenkomst wordt u direct welkom geheten door een overweldigende Baobabboom. In het park staan exemplaren met een diameter van wel elf meter. Deze natuurlijke vegetatie wordt afgewisseld met grote moerasgebieden.
Meet & greet met uw chauffeur/gids die u de verdere reis in Tanzania zal begeleiden. Rit van Arusha naar Tarangire. Na de lunch bush walk in de conservation area grenzend aan het park.
In Tarangire National Park vindt u grote concentraties wild, waaronder een aantal bijzondere diersoorten. Denk aan elanden, oryxen en giraffegazellen. Daarnaast woont hier de grootste populatie olifanten van heel Afrika, in totaal zo’n 5500.  Aan de andere kant heb je Lake Manyara, dat een ideale mix heeft van acaciabos, moeras en het meer zelf, mét ontelbaar veel vogelsoorten.  
3
Dag 3 - Tarangire NP
Volledige dag safari in Tarangire National Park met picknick lunch.
 
4
Dag 4 - Lake Manyara
Rit naar Lake Manyara met safari en picknick lunch in het park. Na een korte rit tot Karatu heeft u een begeleide wandeling door Ngorongoro Forest naar de Elephant Caves en waterval. De grotten zijn uitgegraven door olifanten die de mineralen en vitaminen in deze rijke bodem opnamen. De waterval is 150m hoog en de vergezichten vanaf de top zijn prachtig, bij goed weer kan u voorbij de landbouwgronden en de koffieplantages zien tot lake Manyara en Rift Valley.
5
Dag 5 - Ngorongoro krater
Rit naar Ngrorongoro Crater naar de rim van de krater tot de Highlands. Na de lunch kan u een hike doen naar de Olmoti vulkaan of een bezoek brengen aan een Masaai dorp.  
6
Dag 6 - Ngorongoro krater
Vroeg ontbijt en rit tot de Ngorongoro Crater waar u de krater afdaalt (max. 6u in de krater) en een volledige dag safari in de krater heeft met picknick lunch.
7
Dag 7 - Central Serengeti
Ochtend rit naar de Serengeti, ongeveer 4u rijden. Lunch en namiddag safari in het gebied rond Seronera (de centrale Serengeti).
8
Dag 8 - Central Serengeti
Ochtend- en namiddag safari in en rond Seronera en Makoma in de Serengeti.
9
Dag 9 - Nimali Mara, Northern Serengeti
Ochtend rit noordwaarts richting het Lobo gebied voor safari en lunch. Hier wat noordelijker vind je een afwisseling van vlaktes en meer begroeide heuvels met rotsen waar je olifanten kan spotten. In de latere namiddag gaat het verder noordwestwaarts waar de Mara rivier door het park loopt.
10
Dag 10 - Nimali Mara, Northern Serengeti
Ochtend en namiddag safari in de Serengeti Mara gebied. Tijdens deze periode van het jaar heeft u hier in het noorden kans om de fameuze migratie te zien waar grote kuddes zebra's en gnoes de rivier oversteken.
11
Dag 11 - Airstrip Serengeti - Zanzibar
Na het ontbijt transfer naar Kogelende airstrip waar u de vlucht heeft naar Zanzibar om 10u05 met aankomst om 14u. In Zanzibar wordt u van de luchthaven naar uw hotel gebracht en kan u 3 dagen heerlijk genieten van de mooie stranden en de rust. Duikliefhebbers zullen beloond worden op Pemba island. Vraag gerust een voorstel.
12
Dag 12 - Zanzibar
Vrije tijd in het strandhotel.
13
Dag 13 - Zanzibar
Vrije tijd in het strandhotel.
14
Dag 14 - Zanzibar - Brussel
Transfer van het hotel naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht en connectie naar Brussel.