m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Reis naar Kirgizië I Zeppelin Reizen I Wonderlijke Reizen op uw maat

Kirgizië

Kirgizië

Kirgizië is een bergachtige parel op de Zijderoute in Centraal-Azië. De helft van het land ligt boven de 3000 meter en u kunt er volop genieten van de prachtige natuur, rust en weidsheid van bergen en valleien.

Aan het Tien Shan-gebergte, ‘de Hemelse Bergen’, ligt het reusachtige meer Issyk Kul (Kirgizisch voor ‘warm weer’), dat verschillende ecosystemen kent.

Het meer meet zo’n 11.000 km2 en is na de Kaspische Zee het grootste meer ter wereld. Het heeft een warme temperatuur, en bevriest dus nooit, waardoor je op grote hoogte nog best deugddoend kan zwemmen. De met sneeuw bedekte bergtoppen die rond het meer opdoemen, bieden een onevenaarbaar uitzicht en weerspiegelen oogverblindend in het water van Issyk Kul.

Over bergpassen, langs valleien en watervallen gaat u op zoek naar de karavanserai Tash Rabat. Dit klooster uit de 10eeeuw was lang een toevluchtsoord voor zijdekaravanen uit Kashgar, om zich te beschermen tegen sneeuwstormen en bandieten. De karavanserai ligt verdoken tussen rotspieken in een prachtige smalle vallei.

De bevolking van Kirgizië bestaat veelal uit rondtrekkende nomaden, bekend om hun primitieve leven en hun oprechte gastvrijheid.  Reizigers kunnen slapen in traditionele yurts, proberen bij een lokale familie ‘laghman’, een pittige noedelmaaltijd klaar te maken, en proeven zo van het autenthieke Kirgizische nomandenleven.

Enkele hoogtepunten

  • Overnachten in yurts.
  • Gastvrije nomadenvolkeren.
  • Het Issyk Kul-meer.
  • Wandelen door prachtige bergen en valleien.
  • Karavansarai Tash Rabat.

 

What a glorious greeting the sun gives the mountains.

– John Muir –