m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us

Kirgizië voorbeeldreis

Price
Scroll down

Kirgizië voorbeeldreis

per persoon

Kirgizië is het land van ruige bergketens en weidse vlakten, van pittige trektochten en warme contacten met de lokale bevolking.

Onze Kirgizië voorbeeldreis is een 5-daagse trekking naar Song Kul. We slapen daarbij in een yurt of bij de herders thuis en proeven van het nomadenleven.

  • Beste reisperiode : april tot en met september.
1
Dag 1 - Bishkek
Aankomst in de vroege ochtend in Bishkek. Transfer naar het hotel en even uitrusten. In de namiddag gaan jullie Bishkek ontdekken met gids.  Bishkek heeft vele parken, oude communistische gebouwen en monumenten, maar ook typische centraal Aziatische bazaars.  Overnachting in lokale guesthouse.
2
Dag 2 - Bishkek city – Suusamyr valley.
De gids komt jullie ophalen in de guesthouse en jullie rijden richting de prachtige Suussamyr vallei. Jullie nemen de route over de Tor ashuu pass over (3500m). Aan de andere kant van de tunnel opent zich een prachtig panorama en zie je yurts in het landschap verschijnen. De eindbestemming van de dag is Kyzyl oi. Overnachting bij de lokale bevolking in het dorpje Kyzyl Oi. 
3
Dag 3 - Kekemeren canyon  - Tash debe (start van de trekking)
Na een korte transfer (3u) naar Tash Debe, starten jullie de trekking naar Son Kul. Een vijfdaagse trektocht, in een steeds wisselend landschap en tussen de nomaden met hun dieren. Eerste overnachtingsplaats op 3307 m. Tent. 4 uur wandelen : +600m / -700 m.
4
Dag 4 - Sary Kul - Suk Trek
Trekking door prachtig landschap waarbij jullie bezoek krijgen van paarden, schapen en hun hoeders. Overnachting langs de rivier Suk in tent. (2900m). 5-6 uur wandelen : +250m / -900 m
5
Dag 5 - Suk - Kyzart trek
Vandaag trekken jullie 7 uur, eerst over de Kom Bel Pass op 3675m, daarna een hele tijd dalen naar het kamp op 2850m. Overnachting in tent. 7 uur wandelen : +850m / -700 m
6
Dag 6 - Kyzart - Son Kul
Vandaag hebben jullie eerst een korte transfer van 1U30min doorheen de Jumgal vallei. Hier nemen jullie de trek terug op om op het eind van de dag aan te komen aan het magische meer van Son kul. Overnachting in een yurt aan het meer. 6 uur wandelen : +700m / -300 m
7
Dag 7 - Son Kul
Het uitzicht van aan het meer is adembenemend mooi. Jullie wandelen langs het meer en maken kennis met de lokale nomadencultuur . (kaas en kumuz maken). Overnachting in een yurt aan het meer. Paardrijden kan ter plaatse geregeld worden voor de liefhebbers. 6 uur wandelen 
8
Dag 8 - Tash Rabat
Na Son kul reizen jullie verder naar Tash Rabat. hier bevinden jullie zich op 50 km van de grens met China en de Torugart pass. Bij aankomst in het stadje gaan jullie eerst nog even de benen strekken en doen jullie een wandeling van +/- 3 uur.  Troepen van jaks sieren het landschap. Overnachting in yurt.
9
Dag 9 - Tash Rabat
Een prachtige wandeldag in de vallei van Tash Rabat.  Jullie trekken tot aan de pass (3605m), het gebied van kamelen en dromedarissen. In de late namiddag terugkeer naar het kamp. (yurt) Paardrijden kan ook hier geregeld worden.
10
Dag 10 - Tash Rabat - Naryn - Kochkorka
Jullie nemen de route naar Naryn, de belangrijkste stad van zuid Kirgizië. De transfer duurt 3 uur met een stop aan de bazaar van Naryn, nadien rijden jullie door naar Kochkorka. bezoek aan de lokale tapijtenvrouwen (sherdak = tapijt van vilt). Overnachting bij de lokale bevolking (guesthouse).
11
Dag 11 - Issy Kul
Vanuit Kochkorka reizen jullie door naar het 2de grootste alpinemeer ter wereld op 1600m (na Titicaca), Issy kul.  Overnachting in guesthouse (bokonbaevo) of in yurt (Djeti oguz).
12
Dag 12 - Issy Jul
Vrije dag.
13
Dag 13 - Issy Kul- Bishkek
Rit van Issy Kul naar Bishkek (niet rond het meer) Vrije tijd in Bishkek.
14
Dag 14 - Bishkek - Brussel
Vroege transfer voor vertrek met de vlucht naar Brussel