m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us

Oeganda voorbeeldreis

Price
Scroll down

Oeganda voorbeeldreis

per persoon

Op deze Oeganda voorbeeldreis ontdekt u 4 hoogtepunten.

U start de reis in Kidepo (met vliegtuig of auto), het meest noordelijk gelegen nationaal park. Dit park is gelegen aan de grens met Zuid-Soedan en Noordwest-Kenia. Hier komt slechts een handvol toeristen, maar het landschap is er adembenemend mooi, dus zeker wat ons betreft een vrijwel onontdekte regio.

Een tweede hoogtepunt is Murchisson Falls NP, waar u de tijd kunt nemen om het gebied te verkennen per boot, te voet en met de 4×4.

Queen Elizabeth staat ook nog op het programma. Dit park is gekend om de boomklimmende leeuwen, maar u zal nog veel andere dieren ontmoeten.

Als laatste hoogtepunt gaat u op gorillatrekking, in de hoop oog in oog te staan met deze indrukwekkende mensapen. Ze zijn talrijk aanwezig, maar het blijft steeds een zoektocht.

Oeganda is enorm divers, en ieder park dat u bezoekt op deze reis, is anders qua landschap en beleving. Absoluut een topreis!

  • Beste reisperiode : januari, februari, maart, juni, juli, augustus, december.
1
Dag 1 - Aankomst op de luchthaven van Entebbe
Bij aankomst op de luchthaven van Entebbe worden jullie opgewacht door onze lokale gids en chauffeur die jullie naar het hotel brengen. Jullie krijgen een korte briefing over de reis en checken in in het hotel Cassia Lodge. 
2
Dag 2 - Ziwa Rhino Sanctuary
Jullie vertrekken in de ochtend met de chauffeur naar Zhiwa Rhino sanctuary. Een wandeling in het park met neushoorns staat in de namiddag op het programma. Overnachting in Amuka lodge op basis van vol pension.
3
Dag 3 - Kidepo Nationaal park
Rit naar Kidepo. In de late namiddag komen jullie aan in Kidepo Nationaal Park. Kidepo NP wordt door weinig toeristen bezocht, maar dat is onterecht. Het is uitgeroepen tot het mooiste savannepark van Uganda en misschien wel oost-afrika ! Nachtelijk game drive in het park. Overnachting in Ngamoru wilderness camp op basis van vol pension.
4
Dag 4 - Kidepo Nationaal park
Volledige dag in het teken van de natuur. ’s ochtends verkennen jullie een deel van het park te voet met ranger en in de namiddag staat een game drive gepland.  Overnachting in Ngamoru wilderness camp op basis van vol pension.
5
Dag 5 - Kidepo Nationaal park
Opnieuw een volledige dag in het park met 2 game drives (voor- en namiddag) Overnachting in Ngamoru wilderness camp op basis van vol pension.
6
Dag 6 - Murchisson Falls Nationaal Park
Na het ontbijt rijden jullie naar Murchisson Nationaal Park.  Bij aankomst zien jullie al een grote variëteit aan dieren, zoals apen, mooie vogelsoorten en buffels. Als de tijd het toelaat maken jullie nog een avondlijke game drive. Overnachting in Kabalega Wilderness lodge of Paraa safari lodge op basis van vol pension.
7
Dag 7 - Murchisson Nationaal Park
Na een zeer vroeg ontbijt vertrekken jullie voor de eerste echte game drive door het park op zoek naar giraffen, leeuwen, olifanten, hyena’s en mits wat geluk ook het luipaard. Op de middag keren jullie terug naar de lodge voor het middagmaal. Na de lunch is er een 3u durende boottrip op de Nijl voorzien. Jullie gaan er naar de watervallen kijken en krijgen onderweg een zeer mooi schouwspel van vogels, krokodillen, nijlpaarden en olifanten.  Overnachting in Kabalega Wilderness lodge of Paraa safari lodge op basis van vol pension  
8
Dag 8 - Murchisson Nationaal Park - Kibale Nationaal Park
Na het ontbijt checken jullie uit en rijden verder naar Kibale NP. Onderweg kom je ook enkele theeplantages tegen. In de namiddag rijden we verder naar Kibale Nationaal Park.     Overnachting Isunga Lodge op basis van vol pension.
9
Dag 9 - Kibale – kratermeren - Queen Elizabeth NP
Na het ontbijt gaat het richting de kratermeren van Fort Portal. Hier voorzien we een halve dag in dit mooie gebied, uniek voor de regio. Nadien rijden jullie verder naar Queen Elizabeth NP  (+/-2uur rijden) . Bij aankomst voorzien we nog een game drive. Overnachting in Marafiki Lodge op basis van vol pension.
10
Dag 10 - Queen Elizabeth Nationaal Park
Vroeg vertrek voor een nieuwe game drive in Queen Elizabeth Nationaal park. Na de lunch maken jullie een boottocht op Kazinga Channel. Deze cruise geeft jullie een mooie gelegenheid om de dieren vanop een mooie afstand te fotograferen, en hun gedragingen waar te nemen zonder hen te storen. Overnachting in Marafiki safari lodge op basis van vol pension.
11
Dag 11 - Queen Elizabeth Nationaal Park – Ishasha sector.
Na het ontbijt, maken jullie een game drive in de Ishasha sector op zoek naar de boomklimmende leeuwen en andere diersoorten. Overnachting in Enjojo lodge op basis van vol pension
12
Dag 12 - Bwindi NP
Na het ontbijt vertrekken jullie naar Bwindi NP. Hét park van de gorilla’s. De tracking naar de dieren staat gepland op de volgende dag, maar de belangrijke briefing krijgen jullie al bij aankomst in de lodge. Overnachting in Engagi lodge op basis van vol pension.
13
Dag 13 - Gorilla Tracking
Op deze memorabele dag gaan jullie diep het woud in op zoek naar Gorilla’s. Het regenwoud is dik en sommige plaatsen zijn moeilijk bereikbaar. Vele andere dieren zal je op je pad tegenkomen, totdat je een groep Gorilla’s aantreft. De trekking duurt tussen 2 à 6 uur. Het is een onvergetelijke ervaring om deze dieren met elkaar te zien communiceren.  Overnachting in Engagi lodge op basis van vol pension.
14
Dag 14 - Bwindi – Lake Mburo
Na het ontbijt rijden jullie naar Lake Mburo voor een allerlaatste game drive in Uganda.  Overnachting in Rwakobo Rock lodge op basis van vol pension.
15
Dag 15 - Lake Mburo Nationaal Park – Entebbe
Vooraleer jullie doorreizen naar Kampala, wacht er jullie nog een zeer vroege maar mooie gegidste natuurwandeling in het park. Na de wandeling keren we terug naar de lodge voor een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt vertrekken jullie naar Entebbe, jullie passeren opnieuw de evenaar en maken een fotostop. Nadien rijden jullie door naar de luchthaven van Entebbe voor de rechtstreekse vlucht naar Brussel.