m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us

Bolivië voorbeeldreis

Price
Scroll down

Bolivië voorbeeldreis

per persoon

Bolivia is een klein, maar fascinerend land. Op onze Bolivië voorbeeldreis start u in Santa Cruz en gaat het verder naar Cochabamba, de tropische regio van Bolvië, Samaipata en La Yunga. In een lus bent u dan terug in Santa Cruz.

Van hieruit gaat u naar Sucre en Potosi met een bezoek aan de zilvermijnen en bijhorende markten.

Eén van de hoogtepunten is een bezoek aan Uyuni, één van de grootste zoutvlaktes ter wereld op een hoogte van 3665 m. Daarna reist u verder naar de lagoons, Red, white & Green. Eindigen doet in in stijl in La Paz.

  • Beste reisperiode : van mei tot en met oktober (= droog seizoen, maar wel wat kouder)
1
Dag 1 - Santa Cruz
Ontvangst op de luchthaven en transfer naar het hotel. Welkomstdrankje wordt jullie geserveerd in het hotel. Afhankelijk van het aankomst uur kunnen jullie nog genieten van een rustige dag in het hotel. Vrije dag en avond. Overnachting in 3* hotel in Santa Cruz.
2
Dag 2 - Santa Cruz
Ontbijt in het hotel en pick-up vanaf het hotel om de 3 uur durende city sightseeing tour te starten. Santa Cruz is een zeer aangename stad, met leuke marktjes, mooie monumenten en residentiële wijken en museums. Jullie brengen ook een bezoek aan de zoo, waar je de lokale fauna en flora van diverse vreemde soorten kan bekijken. Inbegrepen : transport, Engelstalige gids en toegangsgelden. Overnachting in 3* hotel in Santa Cruz.
3
Dag 3 - Samaipata
Na het ontbijt in het hotel gaan jullie via de oude snelweg naar Cochabamba. In een trip van 2 uur kom je diverse tropische panorama’s tegen tot je op pre Incaresten botst “het fort” genaamd. De omgeving is niet wat je je voorstelt bij Bolivia: groen, subtropisch en met een zacht klimaat. Nadien brengen jullie een bezoek aan de bevolking van Samaipata en het museum, een lokale lunch en ‘s avondskeren jullie terug naar het hotel. Overnight in 3* hotel in Samaipata
4
Dag 4 - Samaipata – Helechos – Santa Cruz
Na het ontbijt in het dorpje vertrekken jullie naar La Yunga, 50 km van Samaipata. Keer terug naar de dinosaurustijd en ontdek het prachtige bos van varens op een anderhalf uur durende wandeling. Nadien keren jullie terug naar Santa Cruz, maar eerst nog een korte stop aan de waterfalls Caves. Inbegrepen : transport, engelstalige gids en toegangsgelden Overnachting in 3* hotel Santa Cruz.
5
Dag 5 - Santa Cruz – Sucre – City tour
Na een vroeg ontbijt gaan jullie naar de luchthaven voor de vlucht naar Sucre. Sucre behoudt een goed deel van hun koloniale en republikeinse gebouwen, die deel zijn van de geschiedenis van het land. Zo heb je het Huis van de Vrijheid, de Metropolitaanse Kathedraal, Universiteit San Francisco Xavier, het Opperste Hof van Bolivia en de Nationale Bibliotheek. Sucre, witte stad van Zuid – Amerika, gesticht in 1540, stad van torens en koloniale gebouwen. Met hun mooie kerken, is het beschermd door Unesco, dit omdat het een levend museum is van wat het was en het enorme leven van de Spaanse kolonie weerspiegelt. De wandeling begint in het benoemde gebied Munaypata(Heuvel van de Liefde), De plaza Anzures, plaats waar de stad opgericht werd. Uitkijkpunt Recoleta van koloniale stijl, waar de bezoeker een prachtig zicht over de stad Sucre heeft. Nadien bezoek aan het Convent en Museum van Recoleta. Op zondag is er een hele mooie markt ! Inbegrepen : transport, Engelstalige gids en toegangsgelden voor het museum Overnachting in Sucre 3 * hotel
6
Dag 6- Sucre - Potosi - Silver Mines
Na het ontbijt gaan jullie met de taxi naar Potosi. In de namiddag brengen jullie hier een bezoek aan de zilvermijnen en de bijhorende markten. Je ziet het gereedschap die de mijnwerkers gebruiken en je kan op het gemak eens rondwandelen op de markt en verleid worden om sigaretten, coca bladeren, alcohol of dynamiet te kopen als gift voor de mijnwerkers. Bij het bezoek aan de mijn komen jullie alles te weten over het proces van de mineralen. Inbegrepen : transport, Engelstalige gids, mijnuitrusting (vest, helm, broek en hoofdlamp) Overnachting 3* hotel in Potosi.
7
Dag 7 - Potosi – Uyuni – Salt lake – SanJuan (internationale groep)
Na het ontbijt vertrekken jullie in prive taxi naar Uyuni. Rond 11u gaan jullie samen met een kleine internationale groep naar één van de grootste zoutvlaktes ter wereld. In Uyuni kan je genieten van de prachtige uitzichten over de Altiplano, hoogvlaktes en bergketens in het Oosten. Ze zijn te zien tijdens een jeep tour over de fantastische zoutvlaktes en lagunes tour. Je komt onderweg vele lamas, vicuñas en de Andean Viscachas(een soort konijn) tegen, maar ook lokale flora zoals het gras van de Andes (Ichu) en mossen zoals Thola. Uyuni is gelegen op 220 km van Potosí. Het bevindt zich op een hoogte van 3665 m in de Antiplano. In Uyuni is er ook een groot treinkerkhof. Treinliefhebbers zullen de tranen in de ogen krijgen, wanneer ze deze verwaarloosde rijkdom aan treinen zien staan. Het is een stuk geschiedenis op zich. Het zout vormt een bron van inkomsten voor de families in Colchani die aan de rand van de zoutvlakte met hun fabriekjes een moeizaam bestaan hebben. Zij schrapen het zout van de vlakte en verwerken het tot keukenzout. In het midden van de vlakte zie je opeens reuze cactussen die meer dan 10 meter hoog kunnen worden. (Island of the fish). Na het bezoek aan het eilandje nemen jullie de lunch in een lokaal restaurant en reizen nadien verder naar San Juan. Overnachting en avondmaal in een hostel in San Juan. Inbegrepen : transport, excursies, ontbijt, lunch, diner en jeeptour.
8
Dag 8 - San Juan – Small Lagoons – Red Lagoon (internationale groep)
Na het ontbijt reizen we verder naar de Red Lagoon met een bezoek aan de actieve vulkaan Ollague, de lagoon van Canapa, Stinking, Chiar Kota en Slings. Al deze lagoons zijn zeer populair bij flamingo’s. Lunch onderweg. Nadien zetten we de tocht verder naar Siloli desert, waarbij we eerst de Arbol de Piedra bekijken, de stenen boom die bizar uit het landschap omhoog rijst. Het landschap kenmerkt zich door grillige rotsformaties. In de namiddag komen we aan in The Red Lagoon, te midden het national Park van Andean Fauna Eduardo Avaroa, een prachtig meer met verschillende kleuren rood. Inbegrepen : ontbijt, lunch, diner en transport Overnachting in Huayllajara (basic lodge)
9
Dag 9 - Red lagoon – Geisers - Green Lagoon – Uyuni – La Paz (internationale groep)
Op deze dag vertrekken jullie zeer vroeg (5u) voor een fantastisch uitzicht op de Geisers – Fumaroles – vulkanische regio. Ook bekend als “Sun of Tomorrow. Daarna rijden we verder naar de thermal wateren – Polques waar we zullen ontbijten. Van hieruit rijden we verder naar de Witte en Groene lagoon, die zich situeren aan de voet van de vulkaan Llicancabur op een hoogte van 4350 m. De lagoon dankt de groene kleur aan het vele magnesium in de rotsformaties in de omgeving. Na ons bezoekje aan de groene Lagoon keren we terug naar Uyuni voor een lunchpaue. Maar daarna gaat de trip verder naar de Valley of Rocjs en de typische bevolking van Villa Alota – Kulpinake – San Cristobal. ‘s Avonds laat rijden we nog verder naar de luchthaven voor de vlucht naar La Paz. Overnachting in La Paz – 3* hotel.
10
Dag 10 - La Paz – Tiwanaku – Lake Titicaca - Copacabana
Vroeg ontbijt en transfer van het hotel naar Tiwanaku. (volledig privaat) Op deze historische plaats ontdek je de magie, de charme en misterie van de hooglanden. De belangrijke dorpen, rijke cultuur, koloniale kerken en sneeuw vormen het kader van deze regio. Nadien bezoeken jullie het hoogst bevaarbare meer ter wereld, The Sacred lake Titicaca. Hier hebben jullie een typische lunch in de omgeving van het meer. Jullie hebben ook de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Totora museum. Daarna zetten we onze fascinerende trip verder, naar het hoogplateau met zicht op de besneeuwde bergtoppen van de Andes, in een boot waarmee we de Straat van Tiquina naar Copacabana heiligdom oversteken. Copacabana is een oude stad die duizenden pelgrims ontvangt bij het religieuse feest van de Maagd van Copacabana. Overnachting in Copacabana.
11
Dag 11 - Copacabana - La Paz
Na het ontbijt in het hotel brengen jullie een bezoek aan de Copacabana Church en nadien reizen jullie verder naar La Paz. Bij aankomst in La Paz krijgen julli een zeer uitgebreide citytour (koloniale kerken, de kathedraal, museums, diverse oude gezellige straatjes én de valley of the moon! Op het einde van de citytour zijn jullie vrij. Overnachting in La Paz.
12
Dag 12 - La Paz - gastronomic tour
Na het ontbijt nemen jullie deel aan de exclusieve tour rond Kleuren, aroma’s en smaken . De tour begint meteen bezoek aan de lokale markt waar je allerlei ingrediënten kan kopen voor het bereiden van een Bolviaanse maaltijd. Producten zoals quinoa, amaranth, coca, pepers, en vele kruiden typisch voor Bolivië. Nadien nemenwe jullie meer naar een typisch Bolviaans restaurantje waar je de technieken van de chef’s kan aanschouwen,maar zelf ook uitproberen in een lekker gerecht. Om af te sluiten krijgen jullie een heerlijke gourmet lunch.
13
Dag 13 - La Paz - Brussel
Ontbijt in het hotel en transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België.