m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us

Ile de la Réunion voorbeeldreis

Price
Scroll down

Ile de la Réunion voorbeeldreis

per persoon

Tijdens onze Ile de la Réunion voorbeeldreis verkent u het prachtige eiland per huurwagen.

Op deze individuele rondreis maakt u onder andere een trektocht van 3 dagen doorheen het keteldal van Mafate.

Deze actieve driedaagse wordt gecombineerd met een bundeling van ontmoetingen en indrukken in een prachtige natuur. Vanillekwekerij, creools koken, parapente, lavatunnels, catamaran… aan u de keuze.

  • Beste reisperiode : maart tot en met oktober.
1
Dag 1 - AANKOMST ILE DE LA REUNION
Bij aankomst op de luchthaven neemt u de huurwagen op. Ontdekking van St Denis en zijn creoolse huizen. Verder naar St André. Bezoek van een vanillekwekerij te Ste Suzanne. Overnachting in een Chambre d’hôtes te Ste Marie of St André.
2
Dag 2 - Oostkust
Bergopwaarts naar Salazie via de rivier Mât die slingert tussen de impressionante kliffen. Stop aan de ‘Bruidsluier’ waterval en in Hellbourg, een bergdorp met creoolse huizen. Afdaling naar de kust, ontdekking van de ongerepte schoonheid van de bekkens en watervallen van de rivier Roches. Overnachting in Ste Marie of St André.
  • Sportieve optie (‘s morgens): kano-raft te Saint-Benoît, afdaling van de rivier met opblaasbare kano.
  • Culturele optie (‘s morgens): workshop creools koken en lunch bij de bewoner.
3
Dag 3 - Cirque de Mafate (2 à 3 u. wandelen, 100 m hoogteverschil)
Via Grand Ilet en het bospad beklimt u de bergpas Col des Bœufs tot aan zijn eindpunt. Bewaakte parking (10€/nacht, ter plaatse te betalen). Trektocht ter ontdekking van Mafate en afdaling doorheen het woud Tamarins des Hauts tot aan La Nouvelle, het grootste dorp van het keteldal (1430 m hoogte). Diner en overnachting in een Chambre d’Hôtes in La Nouvelle.
4
Dag 4 - Cirque de Mafate (3 à 5 u. wandelen, 550 m. hoogteverschil)
Vertrek naar ‘l’îlet de Marla’, een geïsoleerd plateau dat onbereikbaar is langs de weg, gelegen in het hoogste deel van het keteldal Mafate. Keuze uit 2 routes: het directe pad via Passerelle en Maison Laclos (3u.) of het pad via de waterval ‘Trois Roches’ en het bekken van de rivier Galets (5u.). Diner en overnachting in een Chambre d’hôtes in het dorpje Marla.
5
Dag 5 - Cirque de Mafate (4 u. wandelen, 550 m. hoogteverschil)
Doorkruising van Marla tot aan Maison Laclos, het meest afgelegen gehucht van het dorp. Het pad sluit vervolgens aan bij de bodem van de rivier Galets. Doorwaden van de rivier en opwaarts naar het bos Tamarins via smalle haarspelbochten, met prachtige uitzichten op de bergtop van Salazes. Doorkruising van het bos tot aan het kruispunt met het pad naar La Nouvelle. Terugkeer naar Col des Boeufs en de parking. Verder met de wagen naar Grand Ilet, een dorp in het keteldal Salazie. Vrij diner en overnachting in een gite in Grand Ilet.
  • Sportieve optie (’s namiddags): verkenning van de lavatunnel te Piton Sainte-Rose.
  • Culturele optie (’s namiddags): begeleid bezoek van Hellbourg en zijn erfgoed.
6
Dag 6 - Plaine des Cafres, Piton de la Fournaise & Entre-Deux
Vroeg vertrek naar Plaine des Cafres. Bezoek van het ‘Maison du Volcan’ (gesloten op maandag) en opwaarts naar de Piton de la Fournaise via sites met een quasi-maanlandschap: Le Nez de Boeuf, Plaine des Sables met rode en okertinten, Pas de Bellecombre… Wandeling aan de kraters. Verder naar Entre-Deux, een klein typisch dorp met talrijke creoolse cases. Overnachting in het hotel Dimitile.
7
Dag 7 - Entre-Deux en Cirque de Cilaos
Vooraleer het vertrek naar het keteldal Cilaos, ontdekking van de stad St-Pierre, de hoofdstad van het zuiden. Langs de kloven van de rivier St-Etienne wordt geleidelijk aan het zicht op het meest spectaculaire en majestueuze keteldal van het eiland onthuld. Overnachting in Entre-Deux.
8
Dag 8 - Westkust en terugkeer
In functie van de terugvluchturen, ontdekking van de westkust : Kélonia, het observatiecentrum van zeeschildpadden in St-Leu, het kustplaatsje St-Gilles-les-Bains, de markt van St Paul (vrijdag- en zaterdagmorgen). Inlevering van de huurwagen op de luchthaven, check-in van de terugvlucht of verlening van uw verblijf op La Réunion. Sportieve optie (’s morgens) : vlucht per parapente over de lagune van St. Leu, landing op het strand. Culturele optie (’s morgens) : tocht per catamaran (3u) met een specialist in zeefauna. La Réunion, versie Natuur wordt in 2 formules voorgesteld : Rondreis sportieve optie : rondreis + kano-raft + lavatunnel + vlucht met parapente. Rondreis culturele optie : rondreis + workshop creools koken en lunch bij de bewoner + begeleid bezoek van Hellbourg + catamarantocht.