m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us

Mexico voorbeeldreis

Price
Scroll down

Mexico voorbeeldreis

per persoon

Mexico is een land van contrasten en ook het schiereiland Yucatan heeft heel wat te bieden.

Op onze Mexico voorbeeldreis ontdekt u prachtige Maya tempels, unieke natuur, oude koloniale steden, en mooie stranden. Dit is een reis met heel wat hoogtepunten, maar ook voldoende rust.

  • Beste reisperiode : oktober tot en met mei
1
Dag 1 - CANCUN - VALLADOLID
Bij aankomst op de luchthaven gaat u verder naar de aankomsthal, daar staat de chauffeur jullie op te wachten met een naambordje. Cancún - Valladolid (Journey / 156.0 km / 140 Min.)  
2
Dag 2 - VALLADOLID
Bezoek de lokale markt  “Mercado Municipal” met gids.  Dompel jezelf onder in de prachtige kleuren en geuren van deze mooie oude stad.  De markt is onderverdeeld in 2 hallen. De westelijke hal is voornamelijk voor handicrafts, keukengerief en kledij. Het oostelijke deel van de markt wordt ingepalmd door de Maya vrouwen die bloemen, kruiden, exotische vruchten en groenten verkopen die ze op hun land hebben geteeld. Nadien bezoeken jullie het mooie oude centrum ook te voet.
3
Dag 3 - CHICHEN ITZA
Valladolid - Yaxunah (Journey / 72.0 km / 95 Min.) Zoals alle Maya sites is ook Yaxunah gesticht naast een cenote of zoetwaterpoel. Zo hadden de Maya's gemakkelijk toegang tot een waterbron. De cenote is een poel waar je met een ladder naar beneden kan en kan zwemmen. Yaxunah - Chichén Itzá (Journey / 24.0 km / 54 Min.) 's Avonds gaan jullie naar een sound & light show op de prachtige tempel Chichen itza, Kukulkan.
4
Dag 4 - CHICHEN ITZA
Bezoek aan Chichen Itza. Chichen Itza werd pas in 1850 ontdekt door archeologen. Wetenschappers zijn het nog steeds niet eens over de exacte datering. Men denkt dat de Maya's tussen 600 en 900 na Christus de nederzetting hebben gesticht. In de 10e eeuw zijn ze verdreven door de oorlogszuchtige tolteken. Dit kun je beide terugzien aan de verschillende bouwstijlen die zijn toegepast.  Meer dan 30 gebouwen werd al door archeologen terug blootgelegd nadat ze door de jungle waren overwoekerd.
5
Dag 5 - CHICHEN ITZA - IZAMAL - MERIDA
Chichén Itzá - Izamal (Journey / 75.0 km / 80 Min.) Izamal is een stad en een Mayavindplaats in de Mexicaanse deelstaat Yucatán. De stad is ook bekend als "De Gele Stad" en de "Stad van de Heuvels". De stad is gesticht rond het begin van de jaartelling en was een belangrijk pelgrimsoord voor de Maya's. De stad was gewijd aan de scheppende god Itzamna en aan de zonnegod Kinich Ahau. Twee enorme precolumbiaanse bouwwerken zijn nog steeds zichtbaar in Azamal. Izamal - Mérida (Journey / 72.0 km / 100 Min.) Merida is de economische en culturele hoofdstad van Yucatán tot op de dag van vandaag. De stad heeft heel veel charme met veel leuke pleintjes, smalle straatjes, en koloniale gebouwen. De invloed van Frankrijk en Spanje is niet ver te zoeken.  De Champs-Elysées, bijvoorbeeld was model voor de Paseo de Montejo.
6
Dag 6 - MERIDA - CELESTUN - UXMAL
Mérida - Celestún (Journey / 92.0 km / 110 Min.) Vanaf het kleine vissersdorpje Celestún, neem je de boot naar de kolonies flamingos die je kan bekijken in hun natuurlijke habitat. Honderdduizenden hebben hier hun verblijfplaats en het is een fantastisch schouwspel om hen te zien vliegen zo net boven het wateroppervlak. Celestún - Uxmal (Journey / 118.0 km / 160 Min.) Uxmal, betekent in de Klassieke Maya periode : 3 x gebouwd. Uxmal is een van de mooiste Mayasteden van Mexico. In totaal zijn er 150 gebouwen te bezichtigen.
7
Dag 7 - UXMAL - SANTA ELENA - CAMPECHE
Uxmal - Santa Elena (Journey / 16.0 km / 15 Min.) Santa Elena is een klein maya dorpje dat voornamelijk bekendstaat om hun nog steeds tradionele Maya leven, originele huizen en eeuwenoude tradities . Santa Elena - Campeche (Journey / 161.0 km / 155 Min.) Campeche is een ommuurde stad.  Die muur moest vroeger piraten tegenhouden tegen plunderingen. Op jullie tocht door de stad bezoeken jullie het centrale plein en de kathedraal ( Zócalo & Cathedral of La Concepción) . Hier ga je terug naar het tijdperk van de Spaanse conquistadores!
8
Dag 8 - CAMPECHE - PUNTA XEN - CHICANNA
Campeche - Punta Xen (Journey / 101.0 km / 125 Min.) De dierenrechtenactivitisten van Champotón, samen met nog enkele andere gemeenschappen, doen heel veel moeite om de hawksbill zeeschildpad aan de golf van Mexico te laten overleven.  Jullie gaan een kijkje nemen op het strand waar de eitjes gelegd worden en nadien door de mensen op een veilige plaats terug begraven. Zo worden ze beschermd tegen allerlei roofdieren. Dit is een uniek project en zeker een bezoekje waard. Punta Xen - Chicanná (Journey / 245.0 km / 219 Min.) De Maya ruines van Chicanná liggen op ongeveer 300 km van Campeche. Het is de enige regio waar identieke twin towers konden worden teruggevonden in de Maya architectuur. De torens staan op een piramide basis, zoals gelijkaardige tempels, maar hier zijn ze identiek aan elkaar,  zonder binnenkamers en zonder duren of openingen.
9
Dag 9 - CHICANNA - CALAKMUL - CHETUMAL
Chicanná - Calakmul (Journey / 107.0 km / 160 Min.) Bezoek aan de 2de grootste Maya site in Mexico, net aan de grens met Guatemala. onderweg passeren jullie dichte jungle en een aparte flora en fauna die je nergens anders in de regio tegenkomt. Misschien spot je wel een puma of jaguar. Calakmul - Chetumal (Journey / 235.0 km / 270 Min.)
10
Dag 10 - CHETUMAL - CHACCHOBEN - TULUM
Chetumal - Chacchoben (Journey / 90.0 km / 98 Min.) Op de laatste dag van de rondreis brengen jullie nog een bezoek aan de ruines van Chacchoben, dat lang een misterie is gebleven voor de buitenwereld. De ruines werden pas in 1972 ontdekt door ene Dr. Peter Harrison tijdens een helikopter vlucht boven het gebied. Chacchoben - Tulum (Journey / 181.0 km / 158 Min.) Nog voor jullie bij het resort aankomen krijgen jullie eerst nog een rondleiding in de kleinere site vanTulum. Prachtig gelegen tussen het turquoise water, het zand en de rotsen.
11
Dag 11 - TULUM
Vrije tijd.
12
Dag 12 - TULUM
Vrije tijd.
13
Dag 13 - TULUM
Vrije tijd.
14
Dag 14 - TULUM - CANCUN - BRUSSEL
Transfer naar Cancun en vlucht terug naar Brussel.