m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us

Oman voorbeeldreis

Price
Scroll down

Oman voorbeeldreis

per persoon

Op deze Oman voorbeeldreis verkent u verschillende aspecten van Oman, met de nadruk op de natuur.

U start in de stad Muscat met enkele niet te missen highlights. De volgende dag gaat u verder naar Ras Al Jinz, gelegen op het meest oostelijke puntje van het Arabische Schiereiland. Hier zijn de schildpadden aan zet. Op de stranden komen er elk jaar duizenden groene schildpadden eitjes leggen. Voor dit gebeuren moet u wel vroeg uit de veren.

Na deze belevenis gaan jullie het zand proeven van Wahiba Sands en trekken jullie ook 4 dagen de natuur in van het prachtige gebergte Jebel Akhdar en Jebel Shams.

Eindigen doet u aan een strandhotel bij Muscat.

Oman is een zeer divers land, gastvrij, veilig, lekker warm weer in onze winter en weinig toeristisch.

  • Beste reisperiode : van oktober tot en met april
1
Dag 1 - Muscat
Bij aankomst op de luchthaven worden jullie opgehaald en naar het centrum van de stad gebracht. Eventueel staat er vandaag al een stadstour met gids gepland. Overnachting in Hilton Garden inn, inclusief ontbijt. (inclusief alle toegangsgelden, Engelstalige gids en water)
2
Dag 2 - Muscat - Sur - Raz Al Jinz
Jullie starten de rondreis vandaag met jullie eigen huurwagen, een Toyota Prado 4X4. Hij wordt aan jullie hotel geleverd met bijhorende kaart, roadbook en gps.   Rij langs de de kustroute tot in Sur, waar je zeker moet stoppen voor Bimmah Sinkhole, Wadi Tiwi, Finns Beach, of een verfrissende zwembeurt in Wadi Shab en een bezoek aan het Sur dhow museum. Daarna rijden jullie door naar het Turtle reserve, waar jullie de kans hebben om schildpadden te zien die hun eitjes op het strand begraven. (De schildpadden komen alleen ’s avonds en ’s nachts op het strand) .  ’s Avonds kunnen jullie al een eerste turtle viewing meemaken. (inbegrepen) Overnachting in Ras al Jinz turtle reserve, luxury tent, inclusief ontbijt.
3
Dag 3 - Raz Al Jinz - Sama Al Wasil desert camp
Zet zeker je wekker rond 4u00 zodat je in alle vroegte en stilte misschien de schildpadden kunt bewonderen.  In de voormiddag rijden jullie door naar Wahiba sands.  Na een 2-tal uur rijden komen jullie aan in Sama Al Wasil desert camp. Het kamp is omgeven door duinen van diverse hoogtes waardoor je het gevoel hebt helemaal van de bewoonde wereld te zijn afgesloten.  Diverse activiteiten worden aangeboden door het kamp (kameel rijden, quad rijden,  dune bashing, henna painting, sterren kijken, bedoeïenen dorp bezoeken - ter plaatse te betalen…) Overnachting in standaard chalet, op basis van half pension.
4
Dag 4 - Sama al Wasil - Jebel Akhdar
Laat de woestijn achter jullie en rij naar de Hajar bergketen. Een fantastische rit langs kleine bergdorpjes zoals Mudayrib, een dorpje met 6 wachttorens. Via het 2000m hoge Saiq plateau komen jullie aan in Alila Jabal Akhdar hotel.  Overnachting in Alila Jabal Akhdar, horizon view suite op basis van half pension.
5
Dag 5 - Jebel Akhdar
Vrije dag in de bergen. Maak een rit door de bergen met prachtige uitkijkpunten. Ga op wandeltocht of breng een bezoek aan Al Ayn, bekend voor de agricultuur. Maar jullie 5*hotel met een prachtig uitzicht is ook ideaal om even uit te rusten en te genieten van de omgeving. Overnachting in Alila Jabal Akhdar, horizon view suite op basis van half pension.
6
Dag 6 - Jebel Akhdar - Nizwa
In Nizwa, de voormalige hoofdstad van Oman kan je een bezoek brengen aan de geitenmarkt, maar bezoek zeker het 17e eeuwse Jabreen castle of ga winkelen in de Nizwa Souk. Onderweg kan je ook een stop in het dorpje Birkat Al Mouz (pool of bananas). Overnachting in Golden Tulip Nizwa, standaard kamer met ontbijt.
7
Dag 7- Nizwa - Jebel Shams
Vandaag rijden jullie een 100 km richting Jebel Shams. Maak zeker een stop in Tanuf (Al Hoota cave) en Bahla (unesco beschermd).  Daarna rijden jullie door naar Jebel Shams. Ook wel de Grand Canyon van het midden oosten genoemd. Voor de wandelliefhebbers kan je hier de Balcony walk doen. Een tocht van 7 km (3,5km heen en 3,5km terug) , met een fantastisch uitzicht over de kloof.   Overnachting in Jebel Shams Resort, Sunset Chalet, op basis van half pension.
8
Dag 8 - Jebel Shams - Sama Wakan Heritage home
De laatste stop in de bergen is in Sama Wakan Heritage home. Een verblijf in een authentiek traditioneel huis in Wakan village. De groene kant van de bergketen is ook hier te vinden. 
9
Dag 9- Sama Wakan Heritage home - Muscat
Jullie rijden terug richting Muscat. Na een kleine 2 uur komen jullie aan en kunnen inchecken in Hotel Shangri La Al Husn, een prachtig 5* strandhotel. De huurwagen wordt aan het hotel opgehaald. Overnachting in Shangri La Al Husn , deluxe room met ontbijt.
10
Dag 10- Muscat
Vrije tijd aan het strand. Overnachting in Shangri La Al Husn , deluxe room met ontbijt.
11
Dag 11- Muscat - Daymaniyat island - Muscat
Bootexcursie naar Daymaniyat island (6 uur -  in kleine groep). Deze eilanden maken deel uit van een naturel reserve, en zijn één van de beste snorkellocaties van Oman. Maar niet alleen onder water is er veel te zien. Je kan er ook heel wat vogels spotten en af en toe passeert er wel eens een dolfijn. Overnachting in Shangri La Al Husn , deluxe room met ontbijt.
12
Dag 12 - Muscat - Brussel
Afhankelijk van het vluchtuur keert u terug naar de luchthaven. Inchecken en aankomst in Brussel.