m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us

Costa Rica voorbeeldreis

Price
Scroll down

Costa Rica voorbeeldreis

per persoon

Onze Costa Rica voorbeeldreis is een rondreis van maar liefst 31 dagen incl. alle hoogtepunten van Costa Rica. U heeft zodoende voldoende tijd om de nationale parken meerdere dagen na elkaar te bezoeken.

Vanuit de lodges worden diverse activiteiten georganiseerd. Daarnaast hebben wij ook gespecialiseerde excursies specifiek gericht op vogels, reptielen, amfibieën of insecten. Vraag gerust naar een voorstel voor uw droomreis naar Costa Rica.

Indien u geen 31 dagen de tijd heeft om dit prachtige land te ontdekken, kunnen we deze reis makkelijk tot 21 dagen herleiden.

Een fantastische beleving in het land van parken, vulkanen, jungle, meren en stranden wacht op u!

  • Beste reisperiode : december tot en met april.
1
Dag 1 - AANKOMST SAN JOSE
Aankomst in San José, onthaal, transfer en intrek in het hotel Park Inn.
2
Dag 2 - SAN JOSÉ - TORTUGUERO (3h rijden, 2u boot)
Pick up aan het hotel en met de bus naar Tortuguero. Hier wacht jullie een 2 daags avontuur in de prachtige natuur van Tortuguero.  Jullie krijgen een bezoek aan Tortuguero,  1 boottrip op de kanalen & 1 gegidste wandeling doorheen het prachtige gebied (Engelstalige gids).  Overnachting (3x) in Evergreen lodge, op basis van vol pension.  
3
Dag 3 - TORTUGUERO
Ontbijt. s Morgens, vertrek met de boot om de verschillende beschermde diersoorten van het park te observeren, zoals de apen, de vogels, de kaaimannen, de schildpadden, en de vegetatie van het moeras. De groene schildpadden maken hun nestjes op het strand van het park tussen de maand juli tot en met de maand september. Middagmaal in de lodge. Vrije tijd in de lodge om in het park of op het strand te wandelen. Avondmaal in de Evergreen lodge.
4
Dag 4 - TORTUGUERO
Vrije dag vandaag. Maaltijden en lodging inbegrepen.
5
Dag 5 - TORTUGUERO - PUERTO VIEJO (2h boot, 3u30 rijden)

Ontbijt. Vertrek met de boot en vervolgens met de bus. Lunch onderweg. Opname van de huurwagen in Guàpiles en vertrek naar Puerto Viejo de Talamanca. Overnachting in de Shawandha Lodge, inclusief ontbijt.
6
Dag 6 - PUERTO VIEJO DE TALAMANCA
Ontbijt. (tip) Vertrek met de huurwagen naar één van de interessantste parken van Costa Rica gelegen aan de Caraïbische kust, het nationale park van Cahuita. U kunt er een mooie wandeling maken langs/over rivieren en langs de kust door het tropisch woud op zoek naar de plaatselijke fauna. Het is tevens ook één van de beste plaatsen van Costa Rica om te snorkelen. De rest van de dag kunt u zich een plekje uitzoeken om even uit de blazen op de mooiste stranden van het land. Overnachting in de Shawandha Lodge, inclusief ontbijt.
7
Dag 7 - PUERTO VIEJO
Vrije tijd in de omgeving van Puerto Viejo. Overnachting in de Shawandha Lodge, inclusief ontbijt.
8
Dag 8 - PUERTO VIEJO - SELVA BANANITO
Jullie rijden vandaag door naar Delia, de pick-up locatie van Selva Bananito.  Bananito ecolodge is een prachtig staaltje ecotoerisme aan de oever van Bananito river in de prachtige provincie Limon. Hier kan je genieten van de rust, de natuur, de vele jungle geluiden en op pad gaan met de lokale natuurgids.  (2 activiteiten inbegrepen : keuze uit wandeltocht met gids/tree climbing/plant a tree/ horse riding through the farm) Overnachting in Selva Bananito, op basis van vol pension .
9
Dag 9 - SELVA BANANITO
Vrije dag in Selva Bananito  - inclusief vol pension.
10
Dag 10 - SELVA BANANITO - DELIA - SARAPIQUI
Na het ontbijt hebben jullie de transfer terug naar Delia waar jullie wagen staat te wachten. Van hieruit rijden jullie verder naar Sarapiqui. Hier verblijven jullie 2 nachten in Selva verde lodge & rainforest reserve op basis van ontbijt.  
11
Dag 11 - SARAPIQUI
Vrije dag. Sarapiqui is een heel belangrijk eco-toeristisch gebied, met tal van private reservaten en ecoprojecten Ontdek de vele wandeltroutes rond het hotel.  Overnachting in Selva verde lodge & rainforest reserve op basis van ontbijt.
12
Dag 12 - SARAPIQUI - ARENAL
Na het ontbijt rijden jullie verder naar Arenal, de regio van La Fortuna, waar je de vulkaan Arenal kan vinden . Onderweg zien jullie wel zeker 100 iguanas die zonnebaden op de weg.  Arenal vulkaan is één van de meest impressionante vulkanen ter wereld. Bij aankomst rond de middag hebben jullie vrije tijd en kunnen genieten van het uitzicht op de Arenal vulkaan.  Overnachting in Lomas del Volcàn op basis van kamer en ontbijt.
13
Dag 13 - ARENAL
Ontbijt. Vrije dag om op ontdekking te gaan in de regio rond de Arenal vulkaan. Deze vulkaan met zijn perfecte conische vorm is een zeer actieve vulkaan en tot voor kort kon je er elke avond nog s’avonds lavastromen observeren op de flanken. Vrije wandeling op hoge hangbruggen in het Nevelwoud van Arenal. In de kruinen van de bomen bevinden zich de meeste vogels en dieren en dit is dus de ideale manier om ze te observeren.  Ontspannen kan in één van de vele thermische bronnen van de regio. Overnachting in Lomas del Volcàn op basis van kamer en ontbijt. 
14
Dag 14 - ARENAL - CANO NEGRO
Ontbijt in het hotel doorrijden naar Caño Negro. Verblijf in Natural Lodge Caño Negro, inclusief ontbijt.
15
Dag 15 -CANO NEGRO
Vrije dag Caño Negro. Verblijf in Natural Lodge Caño Negro, inclusief ontbijt.
16
Dag 16 - CANO NEGRO - RIO CELESTE
Vandaag rijdt u noordelijk naar Casita, in de regio Rio Celeste. Het Tenorio National Park bezoeken, is een must. Op nog geen 11 km vanaf de lodge waar je verblijft, ligt de ingang van dit nationale park waar de rivier Celeste doorheen loopt. De Rio Celeste heeft het hele jaar door een schitterende blauwe kleur. Volgens een legende heeft God, toen hij de hemel blauw verfde, de kwast in de Rio Celeste gedoopt voor het schoonmaken van de kwast. De werkelijke oorzaak van de kleur komt door de combinatie van sulfaat en zwavel die de unieke kleur aan het meer geven. Ook kan men in de omgeving prima paardrijden of een vlindertuin bezoeken, met deskundige uitleg over planten en hun medicinale werking. Overnachting in Casita, standaard garden view, ontbijt inbegrepen. (fles wijn bij aankomst+30usd credit voor een activiteit of spa treatment)
17
Dag 17 - RIO CELESTE
Vrije dag. Overnachting in Casita, standaard garden view, ontbijt inbegrepen.
18
Dag 18 - RIO CELESTE - BAGACES RIO PERDIDO
Dit avontuurlijk hotel ligt in een gigantisch reservaat, waar twee canyons samenkomen, het frisse water van Rio Blanco samenloopt met het warme water van Rio Perdido, en waar het water halsbrekende toeren uithaalt met bergen en dalen. Rondom het hotel vind je thermale baden, hangbruggen, hallucinante panorama’s van wouden en vulkanen. De omgeving ligt vol vulkanische gesteenten, restanten van een apocalyptische uitbarsting duizenden jaren geleden, een uniek zicht in Costa Rica. Overnachting in Rio Perdido, bungalow, ontbijt inbegrepen. De hotelkamers zijn modern en gezellig, met een creatieve lokale keuken. Ontspannen kan in de spa.
19
Dag 19 - BAGACES RIO PERDIDO
Vrije dag in Rio Perdido.
20
Dag 20 - BAGACES RIO PERDIDO - MONTEVERDE
Na het ontbijt rijden jullie verder naar Monteverde NP. De regio is gekenmerkt door dichtbeboste gebieden, koffieplantages, apen, mist, en zeer vriendelijke lokale bevolking. Het nabije regenwoud herbergt een ongelooflijke verscheidenheid aan fauna en flora. De Quetzal wordt vooral hier gespot vanaf januari tot en met juli. Daarom ziet dit park meer bezoekers dan vele andere parken. Bij aankomst in de lodge, vrije tijd.
Overnachting in Monteverde lodge and gardens, Inclusief ontbijt.
21
Dag 21 - MONTEVERDE
Vrije tijd in Monteverde. Overnachting in Monteverde lodge and gardens. Inclusief ontbijt.
22
Dag 22 - MONTEVERDE - MANUEL ANTONIO 

Ontbijt. Vertrek met de huurwagen naar de kust van de Stille Oceaan. Aankomst aan het Nationaal Park van Manuel Antonio. Vrij bezoek aan het Nationaal Park Manuel Antonio . Dit natuurgebied heeft een uitzonderlijke fauna. Verschillende soorten vogels, de luiaards en de apen, hebben van het park hun thuis gemaakt. Witte strand, kristalhelder water en een tropische vegetatie maken van deze plaats een klein paradijs. Overnachting in Si Como No Resort Spa & wildlife refuge - op basis van ontbijt. Inclusief toegang tot de vlindertuin van het hotel, shuttle naar het strand en het nationaal park.
23
Dag 23 - MANUEL ANTONIO
Vrije tijd in Manuel Antonio NP. Overnachting in Si Como No Resort Spa & wildlife refuge - op basis van ontbijt.
24
Dag 24 - MANUEL ANTONIO - CORCOVADO NP
Rit van Manuel Antonio naar Corcovado. Na een goeie 2 uur rijden komen jullie aan één van de mooiste nationale parken van Costa rica, Corcovado. Dit park omvat het grootste gedeelte van het dichtbeboste schiereiland van Osa en herbergt de rijkste biodiversiteit van het land. Het is een echt paradijs voor liefhebbers van flora en fauna. Corcovado is ook de laatste regio aan de kust van de Stille Oceaan waar men nog een primair woud terug vindt. De huurwagen lever je hier (Sierpe) in en wacht op de boottransfer naar de lodge. 4 overnachtingen in Pirate cove hotel op basis van vol pension.
25
Dag 25 - CORCOVADO
Vrije tijd in Corcovado NP.
26
Dag 26 - CORCOVADO
Vrije tijd in Corcovado NP.
27
Dag 27 - CORCOVADO
Vrije tijd in Corcovado NP.
28
Dga 28 - CORCOVADO - SAN GERARDO DE DOTA (QUETZALES NP)
Transfer per boot naar Sierpe waar de wagen staat. Overnachting in Dantica lodge inclusief ontbijt.
29
Dag 29 - SAN GERARDO DE DOTA
Private halve dag tour naar Parque Nacional Los Quetzales. Inclusief transport, toegang en gids. Overnachting in Dantica lodge inclusief ontbijt.
30
Dag 30 - SAN GERARDO DE DOTA
Vrije tijd in Dantica lodge Overnachting in Dantica lodge inclusief ontbijt.
31
Dag 31 - SAN GERARDO DE DOTA - SAN JOSE
Terugrit van San Gerardo de Dota naar San Jose. Inleveren van de huurwagen op de luchthaven en inchecken voor de vlucht met KLM naar Amsterdam.