m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Image Alt

Myanmar

Myanmar

Myanmar, het vroegere Birma, is een van de minst bereisde landen in Zuidoost-Azië. In Myanmar lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Uniek is de ongedwongen, rustige sfeer op het platteland, maar ook in steden zoals Yangon en Mandalay. Haast is hier geen optie.

Verdiep je in de geschiedenis van Myanmar en ontdek het land met zijn statige koloniale gebouwen, unieke klederdracht, en oude auto’s die nog steeds dienst doen. Een must zijn de beroemde Shwe Dagon Pagoda in Yangon, de oude hoofdstad Mandalay, Bagan, Ava, Amarapura, Hpa An, Mawlamyine, Bago en de vissers van Inle lake. De authentieke glimlach van de bevolking doet je ook meteen smelten voor hun cultuur en levenswijze. Want Westerse invloeden zijn zeer beperkt.

De fiets is een ideaal reismiddel en opent heel veel deuren. Dankzij je fiets en je deskundige plaatselijke gids ontdekken reizigers makkelijk de Birmaanse gastvrijheid, de charme van het mysterieuze land en de prachtige natuur. Je merkt dat men je heel vriendelijk zal aanspreken en vragen stellen, zonder bijbedoelingen, maar puur uit nieuwsgierigheid. Dit is fietsen in een Boeddhistisch land, en daarom een heel bijzondere en intense ervaring.

Enkele hoogtepunten

  • Myanmar per fiets.
  • Boottochten op het Inle Lake, naar Mingun en op de Irrawaddy river.
  • Birmaanse gastvrijheid.
  • Tempels van Magan.
  • Shwe Dagon pagode.

 

 

 

 

This is Burma, and it will be quite unlike any land you know about.

– Rudyard Kipling – 

Myanmar