m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us

Zuid-Afrika voorbeeldreis

Price
Scroll down

Zuid-Afrika voorbeeldreis

per persoon

Dynamisch, een land met een passionerende cultuur en historie…Ontdek onze Zuid-Afrika voorbeeldreis!

Zuid-Afrika, een land van grote natuurpracht, een rijke geschiedenis en een gastvrije kleurrijke bevolking. Een land ook van 2 oceanen die samenvloeien, van bergen en heuvels met meanderende wandelpaden tussen de Kaapse flora. Daarnaast zijn er ook nog de culinaire verwennerijen in het Bourgondische hart van de wijnstreek, tot uitgestrekte vlakten met hier en daar een eenzame heuvel.

De geuren van een smeulend houtvuur en versgemalen koffie wekken u ’s morgensvroeg in de Afrikaanse savanne. Het is hier vroeg uit de veren want niets is er mooier dan getuige te zijn van het ontwaken van de bush. Het is rond dit tijdstip dat er de meeste activiteit is. Impala’s die opgelucht ademhalen dat het gevaar van de roofdieren in de nacht verdwenen is. De leeuwenkroost die de laatste resten van hun gevangen wrattenzwijn weglikt. De stokstaartjes die uit hun holen kruipen om de eerste zonnestralen op te vangen.

Laat u inspireren door de kleurrijke bevolking en de prachtige natuur. Eeuwenoude Bosjesmanrotstekeningen zijn de stille getuigen van de eerste bewoners van Zuid-Afrika. Symmetrische kleurrijke figuren zijn geschilderd op de Ndebele-huizen. De Zoeloes laten de zandgrond beven met hun ritmische oorlogsdansen en nemen u mee terug in de tijd. Geurige specerijen vind u terug in de Bo Kaap, het Kaaps-Maleïsch kwartier met kleurrijke huizen in het centrum van Kaapstad. De iconische Tafelberg beheerst de achtergrond.

Dit is de start van ongetwijfeld de meest veelzijdige reis langsheen de hoogtepunten van Zuid-Afrika!

  • Beste reisperiode noord en centraal: maart tot en met oktober.
  • Beste reisperiode Westkaap : maart, april, september, oktober.
  • Drukste reisperiode : december, januari, juli, augustus, september.
1
Dag 1 - Aankomst in Johannesburg
Welkom in Zuid-Afrika! Sanbonani! Een prachtige selfdrive staat je te wachten. Bij aankomst in Zuid-Afrika voldoe je aan de douaneformaliteiten en haal je je bagage op. Heeft u niets aan te geven? Volg dan de groene pijlen.
2
Dag 2 - Johannesburg - het nieuwe New York
Begeleide excursie Johannesburg - Johannesburg, Carlton Center 'Top of africa, Hector Pieterson Memorial & Apartheids Museum, transfers heen en terug naar het hotel.
3
Dag 3 - Idle and Wild, Schilderachtige landschappen in de Panoramaroute
Ophalen van de huurwagen en start van de rondreis.
De zogenaamde Panoramaroute is gelegen in de provincie Mpumalanga (het voormalige Oost-Transvaal). In deze omgeving vormen panoramische uitzichten, idyllische dorpjes en kleine watervallen het hoogtepunt! Eén van die dorpjes is Pelgrim’s Rest. Het is een charmant gerenoveerd mijnwerkersdorpje, vol herinneringen aan de goudzoekers die ooit vanuit alle uithoeken van de wereld naar deze plek zijn getrokken om hun geluk te beproeven. De befaamde Bourke’s Luck Potholes zijn bizarre cilindervormige kolkgaten die zijn uitgesleten op de plaats waar de Blyde en de Treur rivier samenkomen. Vanaf God’s Window heeft u een prachtig vergezicht over het Laagveld met daarachter het Krugerpark. Verder kunt u genieten van een weids panoramisch uitzicht bij de Drie Rondavels. Deze canyons, vreemd geërodeerde rotspartijen en schitterende panorama’s, vormen telkens het decor voor een korte wandeling.
4
Dag 4 - Panoramaroute
De Panoramaroute draait geheel om prachtige landschappen, uitkijkpunten, canyons en watervallen. U rijdt van de ene mooie plek naar de andere. Uiteraard beslist u zelf wat u wenst te bezoeken.
5
Dag 5 - Hoyo Hoyo Safari Lodge - Krugerpark
Een verblijf en safari’s in een open 4x4-safarivoertuig in een privé wildpark vormen beslist één van de hoogtepunten van uw reis! U gaat op safari onder begeleiding van deskundige rangers & spoorzoekers. In vergelijking met een nationaal park (waar u doorgaans safari’s in uw eigen voertuig moet maken en op de aangeduide wegen moet blijven) ziet u aanzienlijk meer wilde dieren op een relatief kortere tijd. Doorgaans komt u ook veel dichter in de buurt van wilde dieren én is het geen massabedoening wanneer u een interessante ‘sighting’ heeft. Men beperkt zich dikwijls tot maximum 3 voertuigen per ‘sighting’, maar meestal bent u zelfs alleen!
6
Dag 6 - Hoyo Hoyo Safari Lodge
Volledige dag safari.
7
Dag 7 - White River
Stille Woning Guest House, Schilderachtige landschappen in de Panoramaroute.
8
Dag 8 - Swaziland
9
Dag 9 - Swaziland
10
Dag 10 - St Lucia
Het meer van St Lucia is een natuurlijk werelderfgoed van Unesco en is een bezoek meer dan waard. Je kunt er een boottocht maken op het St Lucia meer op zoek naar nijlpaarden en krokodillen, je kunt een wandeling maken op de verlaten stranden van St Lucia of je kunt deelnemen aan een begeleide 4x4 excursie naar Cape Vidal, het snorkelpunt bij uitstek!
11
Dag 11 - St Lucia
Vrije dag in St Lucia.
12
Dag 12 - Durban
Om de route tussen St Lucia en de Drakensbergen wat te breken werd een overnachting aan de kust net boven Durban voorzien. U kan hier een mooie strandwandeling maken.
13
Dag 13 - Drakensbergen
De Natalse Drakensbergen bestaan uit drie delen: de Noordelijke bergen (met onder andere het Royal Natal National Park & het ‘amphitheater’), de Centrale bergen (met onder andere Giant’s Castle Game Reserve) en de Zuidelijke bergen (met in het centrum de Sani Pass). De Centrale en Zuidelijke bergen worden ook wel aangeduid als het ‘Natal Drakensberg Park’. In de Natalse Drakensbergen heerst een gematigd klimaat: de zomers zijn warm en de winters aangenaam koel. De winternachten zijn koud en het kwik daalt regelmatig onder het vriespunt. Sneeuwval is niet uitzonderlijk en de hoogste bergtoppen blijven vaak enkele weken met sneeuw bedekt. De vegetatie in de Drakensbergen varieert van (sub-)alpiene begroeiing, zoals korstmossen en heide, tot orchideeën, geelhout en protea’s. Ook de dierenwereld is divers. Er leven onder andere zebra’s, elanden, hartebeesten, duikers, klipspringers, luipaarden en verschillende vogelsoorten, waaronder de zeldzame lammergier. Met de hoogste bergtoppen van het land en de talrijke mogelijkheden tot een actieve vrijetijdsbesteding is dit berggebied een populaire vakantiebestemming.
14
Dag 14 - Drakensbergen
Vrije dag.
15
Dag 15 - Drakensbergen
Vrije dag.
16
Dag 16 - Durban
U heeft een vroege vlucht naar Port Elizabeth de volgende dag, dus slaapt u best in de omgeving van Durban.
17
Dag 17 - Tsitsikamma Village Inn
Na aankomst van de vlucht kan u de nieuwe huurwagen afhalen en rijdt u richting Tsitsikamma. U kan een bezoek brengen aan het Tsitsikamma National Park (Storms River National Park). Eén van de bekendste routes in Zuid-Afrika is de zogenaamde Tuinroute. De Tuinroute loopt langs de kust van de Indische Oceaan en bestrijkt grofweg het gebied tussen Jeffrey’s Bay in Oostkaap en Mossel Bay in Westkaap. Het is de ‘groene long’ van Zuid-Afrika. Het Kaapse kustgebergte scheidt de kustvlakte van het binnenland (de Kleine Karoo) en vormt een boeiende achtergrond voor datgene wat de Tuinroute zo populair maakt: het gevarieerde kustgebied en de weelderige vegetatie. In de lente (sep-okt) wordt deze regio omgetoverd tot de tuin van Eden. Aan de kust wisselen rotskusten, zandstranden, lagunes, baaien en schiereilanden elkaar af in een decor van dichte inheemse bossen (onder andere geelhout), bosplantages met eucalyptus- en naaldbomen en een keur aan bloemen, zoals protea’s, heide, witte aronskelken, agapantussen en paradijsvogelbloemen. Het bijzondere is dat de “Tuin van Afrika” niet is aangeplant. De bloemen en planten groeien in het wild en met uitzondering van de bosplantages maakt de vegetatie een weinig kunstmatige indruk. Knysna Forest vormt samen met het Tsitsikamma Forest in het oosten het grootste inheemse bos van Zuid-Afrika: een 36.400 ha groot gebied met o.a. geelhout- en stinkhout. De grootste trekpleisters hier zijn Knysna met haar lagune en de oesters en het Tsitsikamma National Park. Andere bekende kustplaatsjes van de Tuinroute zijn: Plettenberg Bay (met Birds of Eden en Monkey World als hoogtepunten), Nature’s Valley, Bloukranspas, Grootrivierpas, Wildernis, George en Mosselbaai.
18
Dag 18 - Tsitsikamma
Vrije dag.
19
Dag 19 - Knysna
Knysna is een populaire vakantiebestemming, beroemd vanwege zijn voortreffelijke lokaal gebrouwen bier (Mitchell’s) en verse oesters. De grootste attractie is echter de Knysna Lagune, een schitterende lagune, geflankeerd door twee hoge zandsteenrotsen, The Heads. U kunt er een prachtige boottocht maken en aanmeren in het Featherbed natuurreservaat, waar u een prachtige wandeling kunt maken langsheen sympathieke afgelegen baaien en eeuwenoude grotten, door het dichtbegroeide woud waar u kleurrijke vogels (zoals de Knysna loerie) kunt spotten. U kunt deze wandeling afsluiten met een lunchbuffet in het Featherbed natuurreservaat. Uiteraard zullen de typische Knysna oesters en de Zuid-Afrikaanse ‘vonkelwyn’ niet op het menu ontbreken.
20
Dag 20 - Knysna
Vrije dag.
21
Dag 21 - Oudtshoorn
Uitgestrekte landschappen met lage struikgroei, glooiende heuvels, eenzame windmolens en in de verte zijn de valleien afgeboord door kustgebergte. Dit is Oudtshoorn, een klein provinciestadje gelegen in het hart van de Karoo. Dit is het gebied van de struisvogels. In het centrum vindt u nog de historische ‘verenpaleizen’ en struisvogelboerderijen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Ten noorden van de stad bevinden zich de Swartbergen met ‘onder de grond’ de Cango-grotten die u kunt bezoeken. Maak een dagtocht via de Swartbergpas, Prince Albert, de Meiringspoort (met watervalletjes) en De Rust. De Karoo is de natuurlijke habitat van de grappige stokstaartjes. Ze slepen in de diepe holen onder de grond. Maar wanneer het dag wordt en de eerste zonnestralen de duisternis laat verdwijnen, kruipen de stokstaartjes uit hun holen om zich te warmen aan de heerlijk warme zonnestralen. Om de stokstaartjes te kunnen spotten kan best een uitdaging zijn. Maar Africa Genius monitort de holen en omringt zich met de beste gidsen waardoor de slaagkans reëel is dat u op de eerste rij zit wanneer deze creaturen hun grappige ochtendrituelen laten zien.
22
Dag 22 - Oudtshoorn
Vrije dag.
23
Dag 23 - Swellendam
Het gezellige dorpje Swellendam is Zuid-Afrika's 3de oudste stadje. Het idyllisch gelegen tegen Overberg area, en de straten zijn gevormd door prachtig gerestoreerde Cape Dutch gebouwen, daterend van 1745.
24
Dag 24 - Wijnstreek
Deze dagen in de wijnstreek is puur culinair genieten en de mogelijkheid tot het bezoeken van idyllische wijndomeinen. Uiteraard mag een bezoek aan een wijngaard niet ontbreken. Er is een zeer uitgebreid aanbod. De ‘toeristische aanpak’ van de wijngaarden verschillen onderling. Op de meeste plaatsen loop je gewoon binnen om te genieten van een al dan niet begeleide rondleiding door een ervaren wijngids en uiteraard een proeverij als afsluiting. Een ideale mix is om zowel een groter commercieel wijndomein te doen (vb. KWV, Nederburg, Spier) en een kleinere wijnboerderij (bijv. Boschendal).
25
Dag 25 - Overberg
Deze regio sterkt zich uit van Strand in het westen tot voorbij Swellendam in het oosten en is misschien wel één van Zuid-Afrika’s best bewaarde geheimen. De meeste bezoekers rijden door deze regio over de hoofdbaan die Kaapstad met Port Elizabeth verbindt. Wie de hoofdweg echter verlaat ontdekt kleine dorpjes, vakantieoorden, boeren- en vissersgemeenschappen en een mooi afwisselend landschap bestaande uit kustgebergten, Kaaps fynbos, uitgestrekte graanvelden, groene weiden bevolkt door schapen en uiteraard de blauwgrijze oceaan. Het meest bekende deel van de Overberg is de zogenaamde ‘Whale Coast’, de mooie kustlijn van de False Bay met als centrum het stadje Hermanus. Tussen juni en november groeit het vakantiestadje Hermanus uit tot het belangrijkste centrum voor walvisobservatie in Zuid-Afrika. In deze periode verzamelen walvissen in de False Bay & de beschermde baai van Hermanus om hun kalveren te werpen en komen ze dicht bij de kust om zich te goed te doen aan het energierijke plankton in deze visrijke wateren. Doordat deze fascinerende zeezoogdieren zo dicht bij de kust komen is het mogelijk ze vanaf het vasteland te observeren.
26
Dag 26 - Overberg
Vrije dag.
27
Dag 27 - Kaapstad
Door velen bezocht, door weinigen echt beleefd! Wij laten u het echte Kaapstad zien, waar er tijd is om te genieten en alles aan een aangenaam tempo te kunnen bezoeken. Kaapstad is een moderne stad met een geschiedkundig verleden. Het was hier in 1652 dat het voor de Lage Landen, waar wij toen ook deel van uit maakten, allemaal begon. De eerste kolonisten, onder leiding van Jan van Riebeeck, meerden in Kaapstad aan. Initieel slechts een bevoorradingspost voor verse groenten op doortocht naar Indië, daarna uitgegroeid tot een grote kolonie. Kaapstad is de oudste stad van Zuid-Afrika, een prachtige omgeving waar natuur en cultuur prachtig verweven zijn.
28
Dag 28 - Kaapstad
Vrije dag.
29
Dag 29 - Kaapstad
Vrije dag.
30
Dag 30 -
Vrije tijd tot het vertrek van de vlucht. Fijne terugreis!