m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us

Vietnam voorbeeldreis

Price
Scroll down

Vietnam voorbeeldreis

per persoon

Ons Vietnam voorbeeldreis is een combinatierondreis doorheen Vietnam en Cambodja. U bezoekt de hoogtepunten van het noorden (Halong, Sa Pa, lokale dorpjes en minderheden) en het centrale deel met Hoi An en Hue.

In het zuiden hebben we enkel Ho Chi Minh opgenomen omdat Cambodja hierna volgt. Uiteraard kunt u ook kiezen om Cambodja te laten vallen en volledig op Vietnam te focussen. In het zuiden zijn nog enkele heel interessante plaatsen in de Mekong delta, die u ook met de fiets kunt ontdekken.

Na Vietnam volgt Cambodja met een bezoek van 3 dagen aan Angkor Wat en omgeving.

Eindigen doet u aan het strand in een prachtige villa.

Vraag gerust naar een reisvoorstel op maat.

  • Beste reisperiode : van december tot en met juni, maar van december tot en met maart kan het koud zijn in het noorden. In het zuiden is het dan droog en warm.
1
Dag 1 - Hanoi
Aankomst in Hanoi en transfer naar het hotel (early check-in is inbegrepen) (35km)- Sightseeing in Hanoi .  Overnachting in Hanoi 
2
Dag 2 - Hanoi - Halong - cabin / onboard
Transfer van Hanoi naar Halong Bay (160km) en verder door naar Marina Port voor de prachtige cruise in de baai van Halong op de mooie Bhaya cruiseboot.
3
Dag 3 - Cabin / onboard (Vietnam) - Halong - Hanoi (Breakfast)
Cruisen aan boord van de Bhaya Classic in Halong Bay.  Bij het ontschepen staat onze chauffeur te wachten om jullie terug naar Hanoi te brengen. Hier hebben jullie de rest van de dag vrij.
4
Dag 4 - Hanoi
Transfer van Hanoi naar Moon Garden (60 km) - Homestay ervaring in Moon Garden gelegen Ky Son Village. (Engelstalige lokale gids is voorzien)  Aankomst in Moon Garden waar jullie wat tijd kunnen doorbrengen in Ky Son Village, of een typsiche Vietnamese cookingclass volgen. Na de lunch kunnen jullie geniet van een typscihe hand spa en een babbel maken met de familie. Nadien maken jullie een fietstochtje van 6 km  (of 12km) naar de omliggende dorpjes en brengen jullie een bezoek aan een schooltje. Na de fietstocht zijn jullie terug in Moon Garden en krijgen jullie een welverdiend stoombad. En na het avondmaal volgt er nog een voetbad met gember, zout en mierikswortel…
5
Dag 5 - Local Village - Hanoi - Lao Cai
Homestay ervaring in Moon Garden in Ky Son Village. Vooraleer jullie mogen ontbijten krijgen jullie eerst traditionele Yijnjing lessen (meditatie). Nadien volgt er nog een 2de bezoek aan het dorpje en aan de lokale imker. De lunch is voorzien bij de familie en in de namiddag rest jullie enkel nog een hangmat om in te liggen. Transfer van Moon Garden naar Hanoi (60 km) -  Bezoek aan een Water Puppet Show - Transfer van en naar het trein station (5 km) – Per trein gaat u van Hanoi naar Lao Cai.  - Overnachting op de trein. 
6
Dag 6 - Lao Cai - Sa Pa
Transfer van Lao Cai naar Sa Pa (38 km) – Ontbijt in een lokaal restaurant en verder door voor de trekking in Sa Pa naar het dorpje van de Red Dao hilltribe. - Overnachting in het dorpje
7
Dag 7 - Local Village - Sa Pa
Uitstap naar het dorpje van de Red Dao met een trekking in de omgeving.
8
Dag 8: Sa Pa naar Hanoi
Met de wagen rijdt u terug van Sa Pa naar Lao Cai en brengt een bezoek aan de Can Cau markt (enkel op zaterdag).Na de markt mag u de boot op op de Chay River (226 km) -  ’s Avonds neemt u de trein terug naar Hanoi. - Overnachting op de trein 
9
Dag 9 - Hanoi - Danang - Hoi An
Bij aankomst in Hanoi brengen we u naar een lokaal restaurant voor het nemen van het ontbijt. Daarna mag u het vliegtuig nemen naar Danang met als eindbestemming Hoi An. Gegidste wandeling in Hoi An (10 km) – Vrije tijd in de namiddag. Hoi An is een leuk vissersdorpje met heerlijke visrestaurants en ideaal om een romantische avond te beleven in de gezellige straatjes. 
10
Dag 10 - Hoi An - Hue
Transfer van Hoi An naar Hue (140km) Excursie naar de Thien Mu Pagoda en Tomb of Emperor Minh Mang met een boottrip op de Perfume River (2u) - Sightseeing in Hue – U bezoekt de oude Keizerlijke stad per cyclo (6 km)
11
Dag 11 - Hue - Saigon
U neemt opnieuw een binnenvlucht om de grote afstand van Hue naar Saigon te overbruggen. Bij aankomst in Saigon voorzien we een uitstap naar de Cu Chi Tunnels (5.5 u).
12
Dag 12 - Saigon
Vandaag mag u zich zelf tussen alle brommertjes door de stad wagen op een Vespa, samen met een gids die u de leukste plaatsen van Saigon toont. (privé, halve dag) In de namiddag is er nog voldoende shopping tijd of vrije tijd om de stad nog beter te leren kennen.
13
Dag 13 - Saigon - Siem Reap
Vietnam zit er al op! U neemt de vlucht van Saigon naar Siem Reap en stapt een nieuw Cambodjaans avontuur in. Sightseeing in Angkor in de namiddag en avond voor het aanschouwen van de mooie zonsondergang(3u).
14
Dag 14 - Siem Reap
Sightseeing in Angkor (70 km) – Bezoek aan Angkor Wat en de kleinere tempels (minder toeristische tempels), onder andere Ta Prohm, Ta Som,  Neak Pean Temple, Preah Khan. 
15
Dag 15 - Siem Reap
Sightseeing in Angkor met een bezoek aan de Roluos Group Temples zoals Banteay Srei Temple, Banteay Samre en Pre Rup Temple. 
16
Dag 16 - Siem Reap - Phnom Penh
Na 2 dagen Angkor Wat vliegen jullie naar Phnom Penh de hoofdstad van Cambodja. Bezoek aan het Killing fields museum.
17
Dag 17 - Phnom Penh – Kep
Sightseeing in Phnom Penh (4 u) – Vanuit Phnom Penh worden jullie naar Kep gebracht voor een heerlijke 4 daagse relaxen aan het strand. (158km). Hotel Knai Bang Chatt resort is een zeer authentiek hotel, met ene niet zo alledaagse Khmer architectuur (gebouwd door een pupil van Le Corbusier). Het straalt, rust eenvoud en genieten uit. De Khmer keuken is ook overheerlijk!
18
Dag 18 - Kep
Vrije dag.
19
Dag 19 - Kep
Vrije dag.
20
Dag 20 - Kep – Phnom Penh
Vrije voormiddag Transfer van Kep naar Phnom Penh (158 km) voor de vlucht terug naar Brussel.