m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us

Iran voorbeeldreis

Price
Scroll down

Iran voorbeeldreis

per persoon
Onze Iran voorbeeldreis start in de hoofdstad Teheran. Maar voor oude monumenten of historie hoeft u hier niet te zijn. Dat vindt u op andere plaatsen op deze reis. De stad telt wel een aantal interessante musea met pronkstukken van weleer.
Vanuit Teheran reist u zuidwaarts richting de woestijn, en Shiraz. Shiraz is de stad van de poëzie, met de tombe van Hafez, de beroemdste Perzische dichter.
Nabij Shiraz ligt ook de prachtige Perzische architectuur in Persepolis, één van de oudste steden ter wereld.
De volgende stop is Yazd, één van de oudste karavaansteden van Perzië. De stad dankt daaraan zijn rijkdom: pleinen, tempels, moskeeën, windtorens en tuinen sieren de stad.
Vanuit Yazd rijdt u naar de laatste stad op de route: Isfahan. Isfahan is een echte parel: het Imamplein is een wonderlijke plek (niet alleen een immens groot plein, maar ook verbluffend mooi). Een pracht van een afsluiter van een wonderbaarlijke reis in het meest gastvrije land ter wereld.
  • Beste reisperiode : maart tot en met mei, september tot en met november.
1
Dag 1 - Teheran
Welkom in Teheran!  Bij aankomst in Teheran staat onze chauffeur jullie op te wachten en brengt u naar het hotel in het centrum. U heeft een vrije avond
2
Dag 2 - Teheran
Vandaag een volledige dag Teheran met een bezoek aan de belangrijkste monumenten.  U bezoekt het nationaal museum (é gebouwen van Pre-islam en Islam periode) en het Golestanpaleis, een meesterwerk uit het Qajaren tijdperk. Het toont de succesvolle integratie van vroegere Perzische kunstnijverheid en architectuur met Westerse invloeden.  Nadien gaan jullie nog het tapijtenmuseum bezoeken, met pareltjes van de 17de eeuw en jonger.
3
Dag 3 - vlucht naar Kerman - Shahdad (lut desert)
In de ochtend neemt u de binnenlandse vlucht naar Kerman. Bij aankomst staat er een bezoek gepland aan Ganjali Khan complex, de bazaar, caravanserai, een traditioneel theehuis, ijshuis, en de Jabalieh dome. Nadien rijden jullie verder in de woestijn. Eerst bezoekt u Shahdad, één van de heetste plekken op aarde. U ontdekt de Kalouts, ten noorden van Shahdad. Deze bijzondere steenformaties van wel 10 tot 25 meter hoogte is een bijzondere natuurverschijnsel. Overnachting in de woestijn.
4
Dag 4 - Shahdad - Kerman
Jullie verblijven nog eventjes in de woestijn deze voormiddag en ontdekken nog andere plekjes in de woestijnregio. Rond de middag gaan jullie terug naar Kerman. Onderweg maken jullie nog een stop aan Mahan waar één der mooiste islamitische mausolea staat : deze van Shah Nematollah Vali. Bezoek aan de tuinen van Shakazadeh-Bagh-e Shakhzade. Terugkeer naar Kerman.
5
Dag 5 - Kerman - Shiraz
Vandaag reizen jullie verder naar Shiraz. In Neyriz bewondert u de moskee met de mooie minaret en een prachtige mirhab in stuc, daterend uit de 10e eeuw na Christus. De zoutmeren van Neyriz en Maharloo staan ook op het programma. In Sarvestan maakt u een stop aan het Sassanidenpaleis, met zijn mooie ingangspoort met 3 Iwans. Het gebouw dateert uit de 5de eeuw na Christus. Het zou een jachtverblijf of klein paleis van koning Bahram V zijn geweest.
6
Dag 6 - Shiraz - Persepolis
Vandaag brengt u een eerste bezoek aan Shiraz met oa. de Nasir-ol-Molk moskee, de Narenjestan tuin, het graf van Hafez, één van Iraans grootste dichters en Gate of Koran. In de namiddag bezoeken jullie de prachtige Persopolis-site. Dit is wellicht één van de oudste steden ter wereld (Unesco). De stad was ooit de ceremoniële hoofdstad van de Achaemenidische koningen (oa. Darius I en II, Xerxes I en Artaxerxes I) en één van de belangrijkste complexen uit de oudheid. Doorheen de Poort der Naties, bewaakt door reusachtige gevleugelde stieren, betreden we deze sublieme site. Deze unieke Perzische architectuur is een verwijzing naar de Griekse, Egyptische, Assyrische en Medische kunstvormen, met uitzonderlijk goed bewaarde basreliëfs.   Wat opvalt, is het ontbreken van gewelddadige taferelen. Er staan veel soldaten afgebeeld, maar deze vechten niet en hun zwaarden blijven in hun schede. Dit duidt op vreedzame gebeurtenissen: diverse volkeren komen samen en hebben geschenken meegebracht. Een roemrijke en humane beschaving waarop de huidige Perzen nog steeds fier zijn. Vervolgens bezoekt u de nekropolis van Naqsh-e-Rostam, gekend voor zijn bas-reliëfs en de Achaemenidische koningsgraven van Darius I en II.
7
Dag 7 -Shiraz
De dag voorafgaand aan Ashura is Tasooa. Diverse sites zijn gesloten, maar je kan best gewoon tussen het volk lopen en het festival meepikken.  Jullie bezoeken zoals vele moslims, Shah-e Cheragh shrine en het Mourners’ festival van Ashura (dat ook vandaag doorgaat). Dit is een unieke belevenis die je niet mag missen! Vandaag hebben jullie vooral vrije tijd, maar om het schrijn en het festival te bezoeken zal de gids met jullie meelopen.
8
Dag 8 - Shiraz - Sa’adat shar
Vandaag is het Ashura, de herdenkingsdag van de dood van Hussain ibn Ali, de 7e -eeuws revolutionaire leider die gedood werd in de slag bij Karbala. Op de dag van Ashura herdenken miljoenen mensen over de hele wereld Hussain, die moedig opkwam voor sociale rechtvaardigheid en zich te verzette tegen een corrupte tiran genaamd Yazid. Vandaag rijden jullie door naar Sa’adat Shar (nomadengebied) waar jullie de bagage in de ecolodge kunnen afgeven. Jullie bezoeken enkele Perzische nomaden en leren over hun manier van leven.  Overnachting bij de nomaden/ecolodge.
9
Dag 9 - Sa’adat shar - Yazd
In de ochtend bezoeken jullie de lokale boeren en vertrekken nadien naar Pasargadae.Bezoek aan het mausoleum van Cyrus de Grote en Abarkooh (ijshuis). In de late namiddag aankomst in Yazd. Vrije avond.
10
Dag 10 - Yazd
In de voormiddag bezoek aan Yazd, één van de oudste karavaansteden uit Perzië en het centrum van de Zoroasters. Tijdens de verkenning van de oude binnenstad maakt u tijd voor enkele interessante monumenten. Bezoeken aan het schitterend Mir Chakmaq plein en -moskee, de Heilige Vuurtempel en de Jameh-moskee. Dit is ongetwijfeld één van de mooiste moskeeën van Iran. De towers of silence, Dolat abad tuin en het watermuseum maken een bezoek aan Yazd helemaal af.
11
Dag 11 - Yazd
Vrije dag in Yazd.
12
Dag 12 - Rit naar Esfahan. Onderweg bezoek aan Meybod.
Via Meibod, rijdt u naar Esfahan met een bezoek aan Narin fort, Meybod Caravanserai complex en een duiventoren. De stad is tevens wereldberoemd voor zijn tapijtenindustrie,  In Nain bezoek u de vrijdagmoskee. Wanneer jullie aankomen in Esfahan dan maken kjullie al een stop aan de sI O se Pol bridge en de khajoo bridge.  Twee staaltjes van prachtige architectuur. Vrije avond in Esfahan.
13
Dag 13 - Esfahan
Volle dag bezoek aan Esfahan, de rijkste stad van Iran op historisch vlak (Unesco) en uiteraard het hoogtepunt van de reis, de 'Parel' van Iran. In de voormiddag bezoek aan het paleis Chehel Sotoon (Unesco) met zijn '40 zuilen halte' aan de Khaju brug U brengt ook een bezoek aan het Koninklijk plein Meidan-e-Emam, het op één na het grootste, maar ook mooiste plein ter wereld. Bezoek aan de moskeeën Masjed-e-Imam: toparchitectuur van de Safaviden, geglazuurde mozaiëken en kalligrafie. Iets verder op het plein vindt u de zeer verfijnde moskee van Sheik Lotfollah en het paleis van Ali Qapu terug, met prachtige ontvangsruimtes voor buitenlandse gasten.
14
Dag 14 - Esfahan
Laatste dag in Esfahan met onder andere een bezoek aan Jame moskee, Vank kathedraal en het Jolfa Armeens kwartier.  In de namiddag worden jullie ontvangen bij Mr Gregorian en zijn familie. Zij zorgen voor een leuke namiddag en een heerlijke maaltijd.  (Het kan een BBQ zijn, maar is niet gegarandeerd) Overnachten kan enkel in het hotel, omdat Mr Gregorian geen toeristen mag laten slapen.
15
Dag 15 - Esfahan - Kashan
Rit naar Teheran - onderweg bezoek aan Natanz (Ebady ceramic workshop) en Abanyeh village. Nadien gaat de rit verder naar Kashan.
16
Dag 16 - In de nacht vlucht naar hui
’s Morgens bezoek aan Tabatabaee traditional huis en Fin garden. Jullie rijden nog verder naar Nooshabad village (dichtbij Kashan) en bezoeken er nog de Underground city of Ouiee. Een prachtige ondergrondse stad, volledig gerestaureerd, met kamers en gangen. Uniek en amper bezocht! Verderzetting naar Teheran en transfer in de late avond naar de luchthaven. U kunt nog eventjes uitrusten in het Ibis hotel aan de luchthaven vooraleer in te checken. Vlucht naar Brussel.