m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us

Cuba voorbeeldreis

Price
Scroll down

Cuba voorbeeldreis

per persoon

Cuba is een land als geen ander. Op deze 15-daagse rondreis met huurwagen ontdekt u de mooiste plekjes van Havana, Vinales, Cienfuegos, Trinidad en Santa Clara.

Eindigen doet u aan de parelwitte stranden van Varadero, maar wij kunnen ook Cayo Santa Maria aanbevelen, voor de rustige sfeer en relaxte, kleinschalige hotels.

In Cuba heb je vergane glorie en authenticiteit, het koloniale verleden, de “helden” Fidel Castro en Che Guevara. Maar ook Hemingway heeft hier heel wat tijd doorgebracht.

En we mogen ook zeker niet de sigaren, koffie en rum vergeten die altijd met het eiland zullen verbonden zijn.

Deze Cuba voorbeeldreis laat u proeven van dat alles en nog veel meer in een 15-daagse rondreis met huurwagen.  Laat u de wagen liever achterwege, dan kunnen we ook een gids voorzien die u met veel plezier het leven van Cuba en de Cubanen zal laten zien.

  • Beste reisperiode : november tot en met april, maar ook onze zomer kan perfect.
1
Dag 1 - BRUSSEL - MADRID - HAVANA
Vlucht van Brussel naar Havana via Madrid. Aankomst in Havana. Onthaal en transfer naar het hotel. Intrek en overnachting in de Casa De Kelly B&B.  De perfecte uitvalsbasis om het oude Havana te ontdekken.
2
Dag 2 - HAVANA
Ontbijt. Stadsbezoek, vertrek met de Cocotaxi naar de Plaza de la Revolución, door de wijk van El Vedado, het kerkhof van Colon en de Afrocubaanse wijk. Middagmaal in een lokaal restaurant. Wandeling door Havana Vieja. De oude stad werd werelderfgoed verklaard door Unesco. U wandelt langs de belangrijkste plaatsen, de Plaza San Francisco, Plaza Catedral, de Plaza Vieja Overnachting in de Casa De Kelly B&B.
3
Dag 3 - HAVANA
Ontbijt. Vandaag staat de excursie in het teken van het contact met de lokale bevolking en de ontdekking van de Cubaanse samenleving Samen met een ervaren gids gaat u enkele dagdagelijkse zaken bezoeken, zoals een cubaanse staatswinkel, een lokale markt, een dorkterskabinet,...U gaat bij een Cubaans gezin om samen een typisch middagmaal te koken en te eten. In de namiddag gaat u verder nog een aantal zaken bezoeken in samenspraak met uw gids zoals bijvoorbeeld een school, een gemeenschapsproject etc.... In de late namiddag opname van de huurwagen in het bureau van de huurder. Overnachting in de Casa De Kelly B&B. 
4
Dag 4 - HAVANA - LAS TERRAZAS - VIÑALES
Ontbijt. Vertrek met de huurwagen naar het uiterste westen van het eiland of de provincie van Pinar del Rio. Mogelijkheid om de biosfeer van Las Terrazas te bezoeken onderweg. Las Terrazas, in de Sierra del Rosario, is een kleine bergketen waar de meeste endemische diersoorten van het eiland teruggevonden worden. Vrije lunch in een lokaal restaurant. Daarna rijdt u verder naar de mooiste streek van Cuba, de tabaksstreek van Viñales. Overnachting in een Casa Particular. 
5
Dag 5 - VIÑALES - FINCA HECTOR LUIS PREITO
Ontbijt. Volledige dag om de tabaksstreek te ontdekken. Bezoek aan de sigarenfabriek Finca Hector Luis Preito, waar de legendarische sigaren vervaardigd worden. Hector Prieto staat bekend in Cuba als éénvan de beste sigarenrollers van het land en heeft al meerdere prijzen gewonnen . Lunch in de lokaal restaurant Quemado de Rubi. In de namiddag, bezoek aan een Escogida en Despalillo, de plaats waar de tabaksbladeren worden geselecteerd en gedroogd. Terugkeer naar Viñales en overnachting in een Casa Particular. 
6
Dag 6 - VINALES - CAYO JUTIAS - VINALES
Ontbijt. Vertrek met de huurwagen voor de hele dag naar Cayo Jutias Mogelijkheid om te snorkelen en zwemmen in het idyllische en kristalheldere water van de Caraibische zee. Terugkeer naar Viñales en overnachting in een Casa Particular. 
7
Dag 7 - PLAYA LARGA - CIENFUEGOS
Ontbijt. Vertrek terug langs een brede autosnelweg met weinig verkeer richting het centrum van het eiland. Onderweg kunt u stoppen bij een krokodillenboerderij of de uitwijking maken naar de Varkensbaai. Aankomst in de monumentale stad, Cienfuegos met zijn brede boulevards, grote koloniale marktplaats met enkele mooie koloniale gebouwen, waaronder het theater Terry en het Palacio del Valle. Overnachting in de Villa Lagarto B&B. 
8
Dag 8 - CIENFUEGOS
Ontbijt. Vertrek voor tour van Cienfuegos. Wandeling in La Guira en boottocht in de Laguna van Guanaroca. Observatie van endemische planten en veel vogels, zoals pelikanen, meeuwen en flamingo's in hun natuurlijke habitat, de mangrove. Transfer naar Pasacaballo en oversteek per boot naar Punta Jagua, bezoek aan de Castillo de Jagua. Lunch in de lokaal restaurant «La Casa del Pescador». Terugkeer in de namiddag naar het moderne gedeelte van de stad. Wandeling in Punta Gorda. Terugkeer naar de Palacio del Valle om een cocktail te genieten. Overnachting in de Villa Lagarto B&B. 
9
Dag 9 - CIENFUEGOS - TOPES DE COLLANTES - TRINIDAD
Ontbijt. Vertrek met de huurwagen naar één van de mooiste nationale parken van Cuba. U vertrekt richting de Sierra de Escambray, de centrale bergketen van Cuba, richting Topes de Collantes, een prachtig natuurgebied met verscheidene soorten inheemse orchideeën, varens, watervallen, grotten. Hier zijn er verschillende wandelmogelijkheden en de natuurlijke zwembaden vormen een ideale plek voor een verfrissende duik. 
  • Wandeling van Guanayara, 3.5km, gemakkelijk
  • Wandeling van Caburny, 4.5km, moeilijker
Verderzetting naar Trinidad en overnachting in een casa particular. 
10
Dag 10 - TRINIDAD
Ontbijt. Vrij bezoek aan het meest pittoreske stadje van Cuba, Trinidad, werelderfgoed van Unesco, een levend museum ! De stad werd gesticht in 1514 door de Spaanse conquistadores en had zijn rijkdom te danken aan de bloei van de suikerindustrie. Verderzetting naar de vallei van de suikermolens en halte aan de Mirador voor een prachtig uitzicht op de vallei. Verderzetting naar de Hacienda Iznaga met zijn opmerkelijke slaventoren. Terugkeer naar Trinidad. Overnachting in een casa particular. 
11
Dag 11 - TRINIDAD - SANTA CLARA
Ontbijt. Vertrek met de huurwagen naar Santa Clara, de stad waar Che Guevarra zijn grote overwinning behaalde op de troepen van Batista. Hier werd Che ook begraven. Mogelijkheid om er het mausoleum en museum van Che Guevara te bezoeken. Verderzetting naar Varadero. Teruggave van de huurwagen in het bureau. Intrek en overnachting in het hotel Melia Varadero****+ in All Inclusive. 
12
Dag 12 - VARADERO
Vrije tijd.
13
Dag 13 - VARADERO
Vrije tijd.
14
Dag 14 - VARADERO
Vrije tijd.
15
Dag 15 - VARADERO - HAVANA - VERTREK NAAR HUIS
Transfer retour naar de luchthaven van Havana en vlucht terug naar huis.