m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us

Chili voorbeeldreis

Price 15 dagen
Scroll down
1
Dag 1 - Aankomst Santiago
Aankomst en transfer naar het hotel Mito Casa boutique hotel..   In de namiddag staat een city tour op het programma, met private gids. Overnachting in het hotel Mito Casa boutique hotel, met ontbijt.
2
Dag 2 - Santiago - Calama - San Pedro de Atacama
Transfer naar de luchthaven van Santiago en binnenlandse vlucht naar Calama, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Atacama woestijn. Bij aankomst, rit naar San Pedro de Atacama, gelegen in het hart van de kurkdroge Atacama woestijn.  ’s Avonds bezoek aan Space observatory in kleinschalige groep. (duur : 2 uur). Jullie worden opgehaald voor de start van de activiteit en nadien terug naar het hotel gebracht  Overnachting in La Casa de Don Tomas, inclusief ontbijt.
3
Dag 3 - SAN PEDRO DE ATACAMA
HALVE DAG - VOORMIDDAG - Half Day Sunrise at the Moon Valley with Ayllus and food tasting Bezoek aan Valle de la Luna, waar een combinatie van wind, zout, zand en steen voor enkele merkwaardige creaties heeft gezorgd, met op de achtergrond enkele Andespieken.  With a delicious breakfast we enjoy the serene magic and beauty of the sunrise in the Salt Mountain Range. We visit the impressive landscapes of the Moon Valley. We explore two Ayllus of San Pedro and taste typical atacameñan food. We get to know the history, culture and challenges of San Pedro de Atacama. (2-10 pers.) HALVE DAG - NAMIDDAG - Talabre with Kezala and sunset at Laguna Chaxa  Het vertrek is voorzien rond 16u in San Pedro vanwaar jullie 1000m dalen richting het dorpje Talabre. Hier wandelen jullie door Kezala, de canyon die de hoge bergen van Andes verbindt met het basin van de Atacamar zoutvlakte en een ongelooflijk archeologisch erfgoed bezit zoals rotsschilderingen.  Bij zonsondergang, verkenning van de reusachtige zoutvlakte Salar de Atacama met de Chaxa-lagune, een populaire broedplaats voor flamingo’s. Het contrast van het blauwe water en witte zout met de indrukwekkende vulkanen op de achtergrond zorgt voor spectaculaire beelden. (2-10 pers.)  Overnachting in La Casa de Don Tomas, inclusief ontbijt.
4
Dag 4 - El Tatio Geisers & Machuca
VOLLEDIGE DAG- Full Day Machuca, Vado de Putana, El Tatio and Geyser Blanco Vroeg uit de veren voor een nieuw hoogtepunt: de zonsopgang bij de Tatio-geisers (4320m). Terwijl het ontbijt wordt opgediend, geniet je van overweldigende landschappen met op de voorgrond sissende fumarolen, borrelende modderpoelen en opspuitende waterkolommen. Mogelijkheid tot baden in het warme water. Daarna bezoek aan het typische bergdorpje Machuca.   (2- 10 pers)
5
Dag 5 - Highland lagoons, traditional agriculture & handicraft work in Socaire.
VOLLEDIGE DAG We travel south, going up to the ´puna´ (highlands) to marvel at its unique vegetation, wildlife, lagoons and salt flats.  Here, Miscanti Lagoon – the largest lagoon in the Antofagasta region – is certainly the one that impresses travelers most. Later, we visit the village Socaire, where the indigenous community still preserves part of the traditional atacameñan lifestyle.  (2- 10 pers)
6
Dag 6 - San Pedro de Atacama – Calama – Santiago - Punta Arenas
In de ochtend verlaat je San Pedro en neem je in Calama de vlucht naar Santiago en verder door naar Punta Arenas (aankomst is voorzien rond 19u30 in Punta Arenas airport). Overnachten in de stad (er is geen airport hotel) en de volgende dag de huurwagen oppikken in Punta Arenas.   Overnachting in hotel Diego de Almagro, Punta Arenas, inclusief ontbijt.
7
Dag 7 - Punta Arenas - Torres Del Paine
In de voormiddag worden jullie opgehaald voor de tocht in Zodiac naar Isla Magdalena en Isla Marta.  Rond de middag keren jullie terug naar Punta Arenas en rij je met de 4x4 huurwagen naar Torres del Paine National park. Jullie krijgen een roadbook mee, zodat jullie zeker de weg niet verliezen. Vrije namiddag in het park Overnachting in Estancia Cerro Guido, half pension
8
Dag 8 - Torres Del Paine
Halve dag Glacier Grey Navigation to and from Lago Grey. https://torresdelpaine.com/en/agencia/navegacion-al-glaciar-grey/ Duur van de excursie : 9u-12u45 Rest van de dag vrij om rond te toeren. Overnachting in Estancia Cerro Guido, half pension
9
Dag 9 - Torres Del Paine - Puerto Natales
Vandaag rijden jullie terug naar Puerto Natales, maar kunnen gedurende de hele dag nog sightseeing doen. Overnachting in Casa Patagonia met ontbijt.
10
Dag 10 - Puerto Natales - Punta Arenas - Santiago de Chile
Vandaag is jullie bestemming terug Santiago. Eerst nog vliegen vanuit Punta Arenas en de huurwagen afzetten. Overnachting in Holiday Inn Santiago Airport met ontbijt.
11
Dag 11 - Santiago – Paaseiland
Hele vroege ochtendvlucht naar het mystieke en indrukwekkende Paaseiland ook Rapa Nui genoemd. Het is één van de meest geïsoleerde eilanden van de stille Oceaan en gelegen op 3.700 km van Chili. In dit openluchtmuseum tussen de groene heuvels en uitgedoofde vulkanen kom je oog in oog te staan met de kolossale Moai beelden, waarvan niemand tot op heden de oorsprong kent. Ze zijn vervaardigd uit zacht vulkanisch gesteente en de opvallendste kenmerken zijn de langgerekte oorlellen en vooruitstekende lippen.  Bij aankomst op het eiland hebben jullie een transfer naar het hotel Takarua Lodge. Vrije namiddag, maar ga zeker genieten van de mooie zonsondergang op dit prachtige eiland. Overnachting met ontbijt in Puku Vai.
12
Dag 12 - Paaseiland - full day excursion
Daguitstap naar het archeologische centrum van Akanhanga, Rano Raraku met de steengroeve waar de Moai beelden werden gebeeldhouwd. Je vindt er ontzettend veel beelden in verschillende stadia van afwerking. Je brengt een bezoek aan Tongariki, beter bekend als de 15 Moai. Daarna rij je verder naar het noorden van het eiland naar Te Pito Kura, Ahu Ngau Ngau om te eindigen op de witte stranden van Anakena. Overnachting met ontbijt in Puku Vai.
13
Dag 13 - Paaseiland - full day excursion Tahai, Ahu Akivi & Orongo
Vandaag brengt de trip je naar de sites Tahai en Ahu Akivi, met zijn bekende zeven even grote Moais, vooral bekend omdat ze, als enige op het eiland, met de voorkant naar de oceaan gericht zijn. De Puna Pau steengroeve op de helling van een kleine vulkaan, waar zich de roodachtige kalksteen bevindt waarvan de hoofddeksels werden gebeeldhouwd. Je brengt ook een bezoek aan de tempel van Ahu Vinapu en de grotten van Ana Tepahu, die als de belangrijkste op het eiland worden beschouwd. Tot slot een bezoek aan de uitgedoofde vulkaan van Rano Kau met zijn indrukwekkende petrogliefen, met voorstelling van Tangata Manu (vogelmens), de god Make Make en de Komari, symbool van de vruchtbaarheid. Vanop deze krater heb je een indrukwekkend uitzicht op de andere eilanden. Overnachting met ontbijt in Puku Vai
14
Dag 14 - Paaseiland – Santiago
Vrije voormiddag en mogelijkheid tot bezoek aan het Sebastian Englert’s museum, waar zich het enige oog van een Moai bevindt dat ooit intact is teruggevonden. Na de middag binnenlandse vlucht naar Santiago. Overnachting aan de luchthaven in Holiday inn Airport hotel.
15
Dag 15 - Santiago – Valparaiso
Ophalen van de huurwagen en rijden naar Valparaiso, werelderfgoed van het Unesco en vooral bekend door zijn unieke tram/liften die de hogere met de lager wijken verbinden op de heuvels. Deze stad, met zijn kleurrijk geschilderde huizen, is gebouwd op meerdere steile hellingen die uitkomen in de Grote Oceaan. Hoogtepunten van de stad zijn: de prachtige Gran Bretaña wijk met zijn nobele Europese karakter en het Plaza Sotomayor. Neem de kabelliften en geniet van het wonderlijke panoramische uitzicht op de baai en de haven. Overnachting met ontbijt in Casa Puente met ontbijt.
16
Dag 16 - Colchagua vallei met Santa Cruz.
Voor de laatste 2 nachten verblijven jullie nog in stijl in het prachtige Terravina hotel in de Colchagua vallei. With the Andes as a backdrop, Hotel TerraViña offers an attractive concept in the Colchagua Valley in Chile: Come stay in the middle of a vineyard, eat in our restaurant Los Poetas, do tastings in our wine bar and spend some time in our new Carthographic Museum describing the birth and development of Chile through maps and stories. Then go visit the old family winery a very short walk from the hotel. What is not to like?
17
Dag 17 - Colchagua vallei
Vrije dag. Overnachting in TerraVina Hotel inclusief ontbijt
18
Dag 18 - Colchagua vallei - Santiago de Chile.
Na nog een laatste proeverij keren jullie terug naar Santiago voor de vlucht naar huis.