m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us

Canada voorbeeldreis

Price
Scroll down

Canada voorbeeldreis

per persoon

Deze Canada voorbeeldreis voert u door het westen van Canada, door de staten Alberta en British Columbia.

De roadtrip brengt u langs enkele unieke nationale parken. Deze herbergen tropisch regenwoud, besneeuwde bergtoppen, heldere meren en eindeloze naaldbossen. Misschien spot u wel een beer in de bossen of langs de fjorden. Walvissen zijn er ook te vinden. Met een zodiac of kleine boot kunt u ze misschien van heel dichtbij bekijken!

Het is een unieke natuurreis, voor jong en oud, met spectaculaire landschappen en activiteiten die u zeker een vleugje adrenaline zullen bezorgen.

Twee heel verschillende landschappen en belevingen.

  • Beste reisperiode : van midden mei tot en met midden oktober.
1
Dag 1 - aaankomst Calgary airport
Aankomst op de luchthaven. Als aankomt met de avondvlucht dan zal de gratis shuttle u naar het hotel brengen. De volgende ochtend kunt u de huurwagen oppikken op de luchthaven en de reis kan beginnen! In het geval u aankomst met d middagvlucht kunt ervoor kiezen om diezelfde dag nog wat kilometers te rijden.
2
Dag 2 - CALGARY - BANFF NP
Rit van Calgary naar Banff National Park. Banff gelegen in de Canadese Rocky Mountains, was het eerste nationale park in Canada en is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Uitgestrekte gletsjers omrand met ijs, uitgestrekte bossen en smaragdgroene meren tonen een aantal van de meest majestueuze berglandschappen op aarde.
3
Dag 3 - BANFF NP
Vrije dag in Banff. Tip : Banff Gondola ride
Een adembenemende beklimming tot het hoogtepunt van Sulphur Mountain voor een ontzagwekkend 360° panoramisch uitzicht op steile majestueuze bergen. Waarom niet genieten na een verkwikkende wandeling in een van de twee uitstekende restaurants aan de top?
4
Dag 4 - BANFF - YOHO NP
Yoho National Park in Alberta grenst in het zuiden aan het Kootenay National Park en in het oosten aan Banff National Park. Dit park werd uitgeroepen tot een UNESCO Werelderfgoedsite voor de vele berglandschappen met pieken, gletsjers, meren, watervallen, canyons en kalkstenen grotten alsook de vele fossielen die hier gevonden werden. Je vindt veel verschillende soorten wilde bloemen in het park. De twee voornaamste dieren die je kan tegenkomen zijn de grizzly beer en het eland.
5
Dag 5 - YOHO NP
Vrije dag in Yoho.
6
Dag 6 - YOHO - ATHABASCA GLACIER - JASPER
Onderweg van Yoho naar Japser bezoekt u de Athabasca Glacier.
Jasper National Park, ten noorden van Banff National Park, is het grootste van de Canadese Rocky Mountain Parks en maakt deel uit van het UNESCO Werelderfgoed. Brede valleien, ruige bergen, gletsjers, bossen, alpenweiden en wilde rivieren langs de oostelijke hellingen van de Rockies vormen samen het ongelooflijke landschap. Er zijn meer dan 1200 kilometer wandelpaden en een aantal spectaculaire wegen door de bergen. Het park herbergt een verbazingwekkende verscheidenheid aan wilde dieren, zoals grizzlyberen, zwarte beren, bevers, elanden en nog veel meer.
7
Dag 7 - JASPER
Vrije dag in Jasper
 
8
Dag 8 - JASPER NP
Vrije dag in Jasper
 
9
Dag 9 - JASPER NP
Vrije dag in Jasper
10
Dag 10 - JASPER - BLUE RIVER - CLEAR WATER
Vandaag rijden jullie door Clearwater en maken jullie onderweg een stop in blue river voor een hele leuke activiteit.
  • De River Safari is een onvergetelijke rit van een uur door Grizzly Bear Valley, het hart van 's werelds enige inlandse gematigde regenwoud! Speciaal gebouwde, eco-vriendelijke boten varen door het jade-gekleurd water, op zoek naar beer, elanden, adelaars en visarenden, om maar een paar van de prachtige dieren te noemen die kunnen worden gezien tijdens deze adembenemende ervaring in de wildernis. In aanvulling op een informatiepakket, zullen gidsen wijzen op de wilde dieren, gletsjers en vele watervallen die omlaag
Clearwater wordt omringd door de Trophy Mountains, Raft Peak, Grizzly Peak en Dunn Peak. Ervaar de prachtige vergezichten van de hoge bergen, diepe ravijnen, vulkanische kegels, broeierige oude bossen en razende wildwater rivieren.
11
Dag 11 - CLEARWATER
Vrije dag en rating trip.
12
Dag 12 - 100 MILE HOUSE
Tussenstop op weg naar Whistler.
13
Dag 13 - WHISTLER
De vakantieplaats Whistler is gelegen onder aan de Blackcomb en Whistler Mountains. De bergen beschikken over meer dan 7000 acres ski en snowboard terrein, met 37 liften die meer dan 200 pistes faciliteren. Het gebied is erkend als top skigebied in Noord-Amerika. Maar ook in de zomer valt heel wat te beleven.
14
Dag 14 - WHISTLER
Vrije dag Whistler. Tip : Sasquatch zipline
15
Dag 15 - WHISTLER - FERRY OVERTOCHT - TOFINO
U rijdt vandaag van het vasteland naar Vancouver Island. Het is een lange tocht met de ferry, maar het adembenemende landschap maakt veel goed.
16
Dag 16 - TOFINO
Activiteit : Beer spotten langs de kust in een zodiac. This excursion travels the quiet fjord inlets of Clayoquot Sound in search of black bears. While bears forage for rock crabs at low tide while passengers unobtrusively observe and photograph their behaviour. Sightings frequently include bald eagles and seals.
17
Dag 17 - TOFINO
Activiteit : Hot springs adventure by seaplane. Het avontuur begint aan boord van een 35 ft (9 meter) overdekte cabine cruiser, met een open panorama achterdek en toilet. Vaar door het hart van Clayoquot Sound naar Hot Springs Cove. U heeft dan 3 uur de tijd om over de promenade te wandelen en te relaxen in de natuurlijke thermale bronnen. De schilderachtige wandeling van/naar de bronnen loopt door het oude regenwoud, ongeveer 40 minuten heen en 40 minuten terug, inclusief trappen om tussen langere, vlakke delen te klimmen. Walvis spotten is tijdens de tour mogelijk, maar is niet gegarandeerd, omdat men afhankelijk is van migratiepatronen en weersomstandigheden. De terugreis is per watervliegtuig, vertrek vanaf de Hot Springs en terug in Tofino na een 20 minuten durende schilderachtige vlucht.
18
Dag 18 - TOFINO
Activiteit : Walvis spotten Ga op zoek naar grijze walvissen, orka’s, bultruggen, en andere zeedieren in schoonheid van de Clayoquot Sound aan de Westkust van Vancouver Island. Voor deze excursie ga je aan boord van de 20 meter lange Leviathan II. Dit ruime schip heeft verwarmde zitruimtes, sanitaire voorzieningen, een snack bar en een cafétje. Vanaf beide dekken krijg je een zeer goed zicht op alles wat er zich in het water afspeelt. Bovendien krijg je er deskundig commentaar te horen van de ervaren crew, waaronder ook gecertificeerde naturalisten.
19
Dag 19 - TOFINO - FERRY OVERTOCHT - VANCOUVER
U eindigt de reis in de bruisend stad Vancouver. Geniet nog eventjes van het uitzicht, het lekkere eten, het mooie Stanley park en enkele zeer interessante musea over de oorspronkelijke bewoners van Canada.
20
Dag 20 - VANCOUVER
Vrije tijd
21
Dag 21 - VANCOUVER
Vrije tijd.
22
Dag 22 - VANCOUVER - BRUSSEL
Inleveren van de huurwagen en terugreis naar Brussel.