m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
Image Alt

REIZEN IN CORONATIJD

Check hier de kleurcodes per land.

 

Opgelet : sommige landen zijn groen of oranje, maar laten toch geen Belgen toe, of enkel Belgen met bewijs van dubbel vaccin.

U mag ook naar rode bestemmingen reizen, maar hou rekening met quarantaine en een test op dag 1 en 7.

 

Onderstaande bestemmingen zijn op moment van publicatie oranje of groen.

Griekenland

Griekenland opende zijn deuren voor toerisme op 14 mei.

Check op deze site regelmatig de kleurcodes van de regio’s. Wekelijks volgt er een update op zondag.

Wij hebben nog enkele pareltjes van eilanden die wachten om ontdekt te worden. In de Cycladen vind je onder meer Paros, Naxos, Folegandros, Amorgos, maar ook de bekendere eilanden Mykonos en Santorini.

Dichter bij het vasteland heb je de Ionische eilanden, met onder meer Corfu, Zakynthos en Kefalonia. (oranje)

Op Corfu vind je schitterende natuur met vele ollijfbomen en cypressen. Het eiland heeft veel beschutte baaien, ongerepte kustgebieden, toeristische badplaatsen en traditionele dorpjes. Zakynthos, het zuidelijke eiland van de Ionische eilanden, is een historische speelbal geweest van de machthebbers uit de regio. Men vindt er bergdorpjes, kloosters en vruchtbare vlaktes. Kefalonia is het grootste Ionische eiland en is kalkachtig en bergachtig. Het heeft een ruw landschap met diep ingesneden schiereilanden, kliffen, diepe baaien en mooie zandstranden.

Op het vasteland stellen we graag een selfdrive voor doorheen het schiereiland, de Peloponnesos. (oranje)

De Peloponnesos heeft een zeer rijke geschiedenis. Vierduizend jaar lang was deze regio een centrum van belangrijke culturele ontwikkelingen in de Middellandse zee. In iedere uithoek op het schiereiland zijn er historische bezienswaardigheden die uit verschillende periodes stammen, vanaf de oudheid tot aan de recentere eeuwen. De Peloponnesos is ook een gastronomisch hoogwaardig gebied in Griekenland. Je vindt hier de beste wijnen. Ervaar de schoonheid van dit prachtige schiereiland !

Wij werken enkel en alleen met kleinschalige, karaktervolle hotels, B&B’s en pensions.

Vraag gerust nog naar een voorstel op maat. Wij werken volgens uw budget, interesse, gezinssamenstelling, enz,…

Sardinië

Een plaatselijk spreekwoord luidt: ‘Na Sardinië kan de hemel alleen nog maar tegenvallen’.

Sardinië heeft eigenlijk alles om er een onvergetelijke vakantie van te maken. Prachtige baaien, stranden, rotskusten, heerlijk eten, warme bevolking en is het eldorado voor liefhebbers van de archeologie.

Nadat de Sarden achtereenvolgens de Feniciërs, Carthagers, Romeinen, Barbaren en Arabieren over zich heen hadden gekregen, om maar te zwijgen over allerlei piraten met een onduidelijke stamboom, vonden ze het welletjes en bouwden ze hun steden in het binnenland, waar ze ze beter konden verdedigen.

De ruïnes van Nora, eens de belangrijkste stad op het eiland, met hun redelijk goed bewaarde Romeinse mozaïeken liggen wél aan zee, met nog een stuk of wat zestiende-eeuwse Spaanse wachttorens op de achtergrond.

Zuid-Sardinië heeft veel te bieden. Witte stranden en roze stranden en rotsstranden waar reuzen een wedstrijdje kogelslingeren gespeeld lijken te hebben. En in de buurt van Capo Teulada een ‘koeienstrand’, waar de naar tijm en lavendel geurende macchia bijna tot de zee reikt en runderen stoïcijns herkauwend naar de branding staren.

Het populairste cliché over Sardinië wil dat er meer schapen wonen dan mensen. En het is waar, op de maanden juli en vooral augustus na, als de Italianen met vakantie komen, hoort het lege landschap toe aan een paar eenzame herders met hun kuddes en honden.

Andere parels van bestemmingen in Zuid-Europa (oranje of groen):

Malta, Portugal en de Azoren, Balearen en de Canarische Eilanden.

Contacteer ons gerust voor informatie over de laatste reismogelijkheden en -regelingen naar deze of andere bestemmingen.

Bent u op zoek naar een villa met zwembad op de Balearen, een authentieke finca op Gran Canaria, een Quinta in Portugal, een B&B in Malta, een island hopping en actieve vakantie op de Azoren, dan zoeken wij graag het perfecte verblijf voor u en uw familie of vriendengroep.

Leve de zomervakantie!