Zeppelin Reizen

Team Zeppelin

Jessie Oosterlynck

Jessie is de onbetwiste reisexpert van Zeppelin. Weinig landen van de wereld hebben nog geheimen voor haar. Van kindsbeen af reisde Jessie de wereld rond. In 2010 ondernam ze zelfs een 14 maanden durende fietsreis naar China, hier groeide haar voorliefde voor Centraal-Azië. Twaalf jaar professionele ervaring in de reissector en ontelbare reiservaringen stelt Jessie volledig ten dienste van haar zeppelinreizigers. Ze werkt elke reis perfect op uw maat uit en is altijd bereikbaar voor haar reizigers. Als mama van twee jonge kinderen en plusmama van twee, is Jessie ook een referentie op het vlak van gezins- en familiereizen.

jessie@zeppelinreizen.be

Kristof Francis

Kristof is als ex-journalist en PR-coach het communicatiebrein van Zeppelin. Als ervaren reisleider voelt hij ook goed aan wat reizigers verlangen, zowel individueel als in groep. Hij houdt van berg, bos en zee. Canada, Nieuw-Zeeland, Argentinië, Marokko, Georgië, en Tanzania met de top van de Kilimanjaro waren hoogtepunten. Kristof is vader van vier kinderen, reist vaak met zijn gezin, en maakt graag van uw gezins- of familiereis een hechte en wonderlijke belevenis.

kristof@zeppelinreizen.be

Team Zeppelin

Naast Jessie en Kristof bestaat Zeppelin uit een gevarieerd team van nationale en internationale medewerkers. Als onafhankelijk en reizend kantoor heeft Zeppelin de waardevolle en noodzakelijke contacten en partnerships over de hele wereld.

inspiratiesessies

Zeppelin deelt graag kennis en ervaring over verschillende bestemmingen. Over specifieke landen en regio’s organiseren we vaak interactieve voordrachten en workshops, of gaan we spreken op maat van organisaties en bedrijven. Tijdens deze inspiratiesessies leert u meer over geschiedenis, kunst- en cultuur, natuur, ... en vooral over hoe u bepaalde landen concreet kan bereizen.

Als u een voordracht of workshop wilt voor uw organisatie of bedrijf, aarzel niet om met ons contact op te nemen.

Mount Kilimanjaro
De hoogste berg van Afrika beklimmen en bewandelen is een adembenemend avontuur, het is immers een van de Seven Summits (de hoogste berg van elk continent).
Je hoeft echter geen ervaren bergbeklimmer te zijn om de top (5895m) te halen, maar een goede gezondheid, fysieke conditie en voorbereiding zijn onontbeerlijk. Daarbij is ook doorzettingsvermogen noodzakelijk, men noemt de Kilimanjaro niets voor niets de ‘karakterberg’.
Kristof Francis stond boven op de top, neemt u graag mee en laat u onderweg genieten van al het moois wat de Kilimanjaro voor uw lichaam én geest kan betekenen.

Iran ontdekken
Maak kennis met de rijke geschiedenis en cultuur, en boven alles de immens gastvrije bevolking. Van moskeeën en minaretten tot woestijnlandschappen en karavaansteden, Iran is een uniek land met een variatie aan must sees.
Jessie Oosterlynck reisde 2 maanden in dit fascinerende land en zet u graag op weg voor een ontdekkingstocht naar Persepolis, het Perzische rijk, Isfahan, Shiraz, ...

De Zijderoute: Kirgistan en Oezbekistan
Op de legendarische Silk Road liggen voormalige Sovjetstaten met een rijk verleden, belangrijke schakels in de Zijderoute van China naar de Middellandse Zee. Een handelsroute van uitzonderlijk belang, ook voor cultuur en wetenschap. We nemen u mee naar Kirgistan en Oezbekistan, twee parels op de Silk Road. Met eeuwenoude karavaansteden, ruige berglandschappen, groene oases, fascinerend nomadenleven, kleurrijke lokale markten en sprookjesachtige mausolea.
Jessie Oosterlynck reisde meermaals door deze landen en vertelt u alles over deze vrijwel onbekende gebieden en de indrukwekkende reisbestemmingen die ze zijn.

Fietsreizen is genieten
Fietsen door Europa en verre landen vereist heel wat voorbereiding. Bezin eer je begint, zo zal je optimaal kunnen genieten. Er zijn ook zoveel mogelijkheden voor een fietsvakantie dat u misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Het belangrijkste is om te bepalen wat voor soort fietsvakantie u wilt: kort of lang; volledig verzorgd of avontuurlijk; in of buiten Europa; alleen, in koppel of in groepsverband. U kunt ook een fietsvakantie combineren met een andere vakantie door op uw bestemming de fiets te nemen. Verschillende fietsreizen zijn dus mogelijk. Ervaren wereldfietster Jessie Oosterlynck vertelt over haar liefde voor het langeafstandfietsen, gidst u door interessante fietslanden en diverse fietsreisformules, en geeft u praktische tips & tricks voor een geslaagde fietsreis.

Reisfotografie

Naast reizen heeft Jessie Oosterlynck een tweede grote passie: fotografie. Als professioneel fotograaf stelt ze regelmatig tentoon en als ervaren reisfotograaf helpt ze haar reizigers graag op weg om zelf hun reizen in onvergetelijke beelden te gieten.
Bent u op zoek naar handige tips & tricks over reisfotografie? Jessie deelt graag haar kennis en ervaring met u.

Reisreportage A3C

Tot eind 1950 mocht er niemand in de USSR een wagen bezitten, behalve de overheid.
Door de grote afstanden kon de bevolking nooit hun eigen land verkennen, enkel met de sovietbus.

Een fietsreis over een afstand van 5181,73 km, op 12 verschillende wegen, in 117 dagen. Terug naar de jaren 50, toen autobezit nog een misdaad was. Ik stopte aan ieder verlaten tankstation, 48 in totaal.
Elk tankstation doet denken aan de vrijheid van de jaren ‘60 en ‘70, toen de inwoners voor het eerst met de auto konden reizen, hun vrijheid beleefden en die openlijk toonden.

In 2011, twintig jaar na de val van de USSR, hebben de vier landen gelukkig allemaal hun eigenheid gecreëerd, een identiteit die ze proberen te bewaren, onafhankelijk van hun grote broer Rusland.

Ik ontdekte deze landen niet met de sovietbus, wel met de fiets. In 2011 reisde ik vier maanden door vier voormalige Sovjetrepublieken: Kazachstan De Grootste, Oezbekistan De Heetste, Tadzjikistan De Hoogste en Kyrgyzstan De Mooiste.

Maar de vrijheid waar men zo sterk voor had geijverd, ging ook opnieuw verloren. Veel van deze tankstations, waar men voorheen brandstof kon vinden, gingen verloren door de val van de USSR in 1991.

Ik bracht ze nog eens allemaal samen, zo vormen ze opnieuw één geheel.
A3C staat voor автозаправочных станций (avto zapra vochnykh stantsii) en betekent autotankstations in het Russisch. Deze 3-lettercombinatie is op bijna ieder station terug te vinden.